<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kryptovaluta i null etter 230.000 prosent oppgang på én uke

Squid Game-kryptovaluta har gått i null etter ellevill oppgang den siste uken. Mye tyder på at det er snakk om svindel i stor stil.  

Publisert 1. nov. 2021
Oppdatert 1. nov. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 230 ord
NULL: Squid Game-kryptovalutaen har gått i null.  Foto: Dreamstime

Netflix' suksesserie «Squid Game» har engasjert en hel verden der voksne i dyp gjeld blir med i et dødelig spill hvor barneleker står i sentrum og håpet om å vinne 45,6 milliarder won – nærmere 325 millioner kroner – sørger for umenneskelige handlinger.

For et par uker siden ble det også lansert en egen kryptovaluta basert på TV-serien, og den digitale valutaen steg hele 2.400 prosent på bare 24 timer. 

Nå har imidlertid kryptovalutaen falt 99,99 prosent til 26 cent etter en opptur på 230.000 prosent siden den kom på markedet, ifølge CoinMarketCap.

Bakmennene kan ha sluppet unna med så mye som 2,1 millioner dollar – 17,6 millioner kroner – i det som omtales som en rug pull i kryptoverdenen – de river ut teppet, selger alle myntene og sitter igjen med hele avkastningen i egne lommer.

Om det er det som har skjedd med Squid Game-kryptoen er fremdeles uklart, men det var utfordringer med å selge allerede i forrige uke. 

CoinMarketCap skrev på sine nettsider at de hadde fått flere meldinger fra investorer om at det var umulig å selge kryptovalutaen på kryptobørsen Pancakeswap. 

Squid Game-krypto i null. Foto: CoinMarketCap

– Å vedde på riktig kryptovaluta kan gi enorme formuer. Problemet er at det som går opp i en rett linje, ofte faller i samme stil, sier Antoni Trenchev, grunnlegger av kryptoutlånstjenesten Nexo, til Bloomberg.

– Et godt råd er å kun bruke penger man har råd til å tape.