<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Avslører enorm batteriprislapp

Volkswagen tallfester for første gang hva omstillingen til batterier vil koste: 30 milliarder euro.

Publisert 1. des. 2021 kl. 14.16
Oppdatert 1. des. 2021 klokken 16.54
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 203 ord
DYR OMSTILLING: Volkswagen anslår en batteriprislapp på 30 milliarder euro. Foto: NTB

Volkswagen anslår at omstillingen til batterier vil koste rundt 30 milliarder euro, kom det frem på en konferanse i regi av Reuters onsdag.

Med dette anslaget fra styremedlem og teknikkansvarlig Thomas Schmall har bilkjempen ifølge nyhetsbyrået tallfestet kostnaden ved omstillingen for første gang.

Schmall understreket at Volkswagen vil lete etter partnere som kan bidra i finansieringen.

– Dette tallet inkluderer også vertikaler som råmaterialer, og altså ikke bare fabrikker. Hvor stor andel Volkswagen bekoster avhenger av hvordan partnermodellen vil se ut når alt klarner i løpet av de nærmeste månedene, sa han.

Svensk gigafabrikk

Volkswagen planlegger å ferdigstille seks ulike batterifabrikker i Europa innen 2030, med 150 GWh årlig produksjonskapasitet. 

Den første av dem – en «gigafactory» i Skellefteå med 40-60 GWh årlig kapasitet – skal bygges av svenske Northvolt, der Volkswagen er største aksjonær med rundt 20 prosent eierandel. På eiersiden er også Norsk Hydro, med rundt én prosent.

Til byggingen av fabrikken hentet den svenske batteriprodusenten i juni 2,75 milliarder dollar i en rettet emisjon som priset selskapet til 75 milliarder svenske kroner. Produksjonen er å starte opp i 2023.

Volkswagen stiger nesten 4 prosent til 167,92 euro på Frankfurt-børsen onsdag ettermiddag, og prises dermed til 113,7 milliarder euro.