<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil ta betalt for tomme containere

Los Angeles-havnen innfører tiltak for å løse opp i logistikkaoset. 

Publisert 31. des. 2021
Oppdatert 31. des. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 173 ord
TAR BETALT: Havnen i Los Angeles begynner å ilegge gebyrer for å få containerne ut av havnen. Foto: Dreamstime

I et forsøk på å bøte på trafikkorken ved amerikanske havner vurderer Los Angeles-havnen å ilegge redereier som lar tomme containere stå på terminalen i mer enn ni dager gebyr, skriver Splash24/7

Gebyret skal etter planen begynne på 100 dollar, for deretter å øke med 100 dollar for hver dag de blir stående. Pr. november hadde om lag 9,9 millioner containere ankommet Los Angeles-havnen i løpet av året, en økning på 18,8 prosent sammenlignet med samme tidspunkt i 2020. 

I oktober innførte havnen tilsvarende gebyr for importcontainere, det bidro med å redusere antallet containere som ble værende i ni dager eller mer på 53 prosent. Pr. 30. desember er det 17.742 importcontainere som har stått mer enn ni dager i havnen. 

– Akkurat som importavgiften, handler ikke dette om å kreve inn gebyrer, men å frigjøre verdifull plass på kaiene våre, rydde vei for flere skip og forbedre flyten, sier havnesjef Gene Serok til bransjenettstedet. 

Tiltaket skal behandles av havnestyret 13. januar, og vil dersom det blir vedtatt tre i kraft fra 30. januar.