<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fremskyndet lansering av ny el-SUV – de første kundene får bilen «om noen få måneder»

Amerikanske Cadillac lanserte i sommer SUV-en Lyriq, og de første kundene vil få levert bilen «om noen få måneder».

    Publisert 21. jan. 2022 kl. 12.51
    Oppdatert 21. jan. 2022 klokken 13.00
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 208 ord
    SUV: Cadillac Lyriq er en helelektrisk SUV med rekkevidde på cirka 482 kilometer. Foto: Cadillac

    Det tradisjonelle amerikanske bilmerket Cadillac lanserte i juli Lyriq, en elektrisk SUV med 340 hestekrefter, en rekkevidde på cirka 482 kilometer, og en startpris på 58.795 dollar, cirka 520.000 kroner.

    Cadillac har nå bygget de første eksemplarene og den endelige produksjonsversjonen ventes utlevert til kundene «om noen få måneder», skrev Mark Reuss i et LinkedIn-innlegg torsdag.

    «Teamet vårt har jobbet utrettelig med Lyriq, og fremskyndet lanseringen med inntil ni måneder før skjema», skriver Reuss, ifølge Reuters.

    Cadillac Lyriq <strong>Foto: Cadillac</strong> (1 / 2)
    Cadillac Lyriq Foto: Cadillac

    Reservasjonslistene på den elektriske SUV-en er også fulle, opplyses det om på de amerikanske nettsidene, men bestillingslistene åpne igjen mot sommeren.

    General Motors Cadillac skal også trå hardt på den elektriske gasspedalen fremover og tilby fire elektriske modeller utover Lyriq innen 2025, i Symboliq, Celestiq, Escalade EV, samt en kompakt SUV.

    Selskapet vurderer å investere mer enn fire milliarder dollar i to fabrikker i Michigan for å øke produksjonskapasiteten for elektriske kjøretøy, ifølge to kilder Reuters har vært i kontakt med, og dokumenter som ble offentliggjort i desember.

    Cadillac Lyriq <strong>Foto: Cadillac</strong> (1 / 3)
    Cadillac Lyriq Foto: Cadillac
    Finansavisen kårer Årets elbil
    Les Finansavisen Motor og lytt til Mil etter mil - en podcast om bil.