<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nå kan du kjøpe flyvende motorsykkel

Flyvende motorsykler er ikke lenger en drøm for fremtiden. Men prislappen er heller stiv.

Publisert 9. apr. 2022
Oppdatert 9. apr. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 222 ord
PÅ BØRS: Xturismo, konsernsjef Daisuke Katano. Foto: Xturismo

Tidligere derivattrader i Merrill Lynch med en lidenskap for Star Wars gjør seg nå klar for å ta startupen sin med flyvende motorsykler på børs i Japan.

Tokyo-baserte ALI Technologies ble grunnlagt av Shuhei Komatsu som droneprodusent i 2016, men drømte etter hvert større. I oktober åpnet bestilling av selskapets flyvende motorsykkel – Xturismo.

Xturismo, flyvende motorsykkel Xturismo

Fremkomstmiddelet koster den nette sum av 777.000 dollar – 6,7 millioner kroner – og kan kjøre i maks 80 km/t og total kjøretid på bare 40 minutter, ifølge selskapet.

Sent i mars gjorde japanske Tsuyoshi «Big Boss» Shinjo en grandios inntreden i sin debut som manager for basketballaget Nippon-Ham Fighters med nettopp Xturismo.

ALIs president Daisuke Katano sier at det er stor interesse fra blant annet land i Midtøsten.

– Behovet for disse syklene vil være høyere i områder med ørken og annet vanskelig terreng. Der veier er dårlige og vanskelig fremkommelig med biler, så vel som over vannområder, sier Katano.

Nå vil Katano ta Xturismo på Tokyo-børsen og er allerede i samtaler. Verdsettelsen er hittil ukjent. 

Designet har tatt inspirasjon fra Star Wars' pod-racing der de flyvende syklene ikke flyr langt over bakken, men heller sveve noen meter over bakken for å forsere vanskelig terreng. Den er bygget som en forvokst drnoe med et tradisjonelt motorsykkelsete og -styre.

Blant andre Mitsubishi har investert i prosjektet.