<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Usikker på om han får kjøpt hele Twitter – har en plan B

Elon Musk har mange planer dersom han skulle få kjøpt hele Twitter.

Publisert 15. apr. 2022
Oppdatert 15. apr. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 493 ord
Article lead
lead
Foto: NTB
Foto: NTB

Elon Musk er nå «ikke sikker» på om han faktisk vil være i stand til å få kjøpt hele Twitter, melder CNBC.

Torsdag formiddag ble det kjent at milliardæren har lagt inn et bud på selskapet på 43 milliarder dollar, tilsvarende 376,6 milliarder kroner.

Uttalelsen fra Musk kom under TED2022-konferansen i Vancouver torsdag kveld, kun timer etter at en kunngjøring sendt til det amerikanske finanstilsynet viste at Musk ønsker å kjøpe hele Twitter for 54,20 dollar pr. aksje.

Twitter-aksjen endte torsdag på 45 dollar, langt under budprisen.

Plan B

På spørsmål fra TEDs Chris Anderson om det finnes en «Plan B» dersom hans nåværende tilbud blir avvist, sa Musk, «det er det», men nektet ifølge CNBC å utdype mer.

Anderson spurte også milliardæren om han har «sikret finansiering». Til tross for Musks enorme formue, er en stor del av hans eiendeler ikke likvide, og Wells Fargo-analytikere uttalte torsdag at Musk muligens må selge unna Tesla-aksjer for å finansiere et eventuelt Twitter-kjøp.

«Jeg har nok eiendeler. Jeg kan gjøre det hvis det er mulig», svarte han.

Musk kjøpte seg først inn i Twitter i slutten av januar i år, og hadde før gårsdagens bud en eierandel på 9,2 prosent.

Visjoner

Musk la under konferansen også ut om sine visjoner for Twitter, dersom han skulle lykkes med å få kontroll over selskapet.

«Jeg tror det er veldig viktig at det finnes en inkluderende arena for ytringsfrihet», sa han.

Milliardæren erkjente et behov for et visst nivå av innholdsmoderering, blant annet for å følge lovene i landene Twitter opererer i, men sa at han ønsker at plattformens retningslinjer og algoritme skal mye mer åpen og tilgjengelig slik at folk kan kritisere den og reise bekymringer.

Han påpekte også at hvis en tweet på en eller annen måte blir endret, burde det være knyttet informasjon til den som forklarer hvorfor, og at «time-outs» er å foretrekke fremfor permanente forbud.

Musk er selv en av Twitters mest profilerte brukere, og har på @elonmusk over 80 millioner følgere.

Avviser budet

Musk uttalte torsdag, og gjentok det også i en tweet, at han ønsker å beholde så mange av Twitters aksjonærer som mulig hvis han lykkes i sitt forsøk på å ta selskapet av børs. Flere aksjonærer avviser imidlertid gigantbudet, skriver Bloomberg.

En av dem som ikke er interessert er den saudiarabiske prinsen

Alwaleed bin Talal, styreleder i Kingdom Holding Company. Han skriver på Twitter at budet fra Musk ikke er i nærheten av den reelle verdien på selskapet.

Medgründer og president i Gerber Kawasaki Wealth and Investment Management, Ross Gerber, som sitter på mer enn 9.000 Twitter-aksjer, takker også nei.

«Tilbudet er lavt og ingen aksjonærer vil ta det. Elon er opportunistisk ettersom Twitter-ledelsen er svak», sier Gerber til Bloomberg.

Søksmål

Onsdag ble det kjent at Twitter-aksjonær Marc Bain Rasella har saksøkt Musk fordi han mener milliardæren rapporterte aksjekjøpet i Twitter for sent.

Søksmålet ble levert til Manhattans føderale domstol tirsdag, med påstand om at Musk har brutt aksjehandelsloven i USA ved å ikke ha meldt om kjøpet av minst 5 prosent av aksjene i selskapet senest 24. mars. Kjøpet ble først meldt 4. april.