<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lanserer short-fond mot bitcoin

Investorer vil fra tirsdag ha et nytt verktøy for å shorte bitcoin – om de tror valutaen skal rase videre ned mot null verdi.

Publisert 20. juni 2022
Oppdatert 20. juni 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 249 ord
BITCOIN-SHORT: En ny tjeneste gjør det mulig å tjene penger på Bitcoin-raset. Foto: Bloomberg

ProShares vil tirsdag lansere et short-bitcoin futures børshandlet fond, kalt Short Bitcoin Strategy, skriver Barron’s på MarketWatch.

«Det er en ny måte å satse på at bitcoin vil falle. Vær forsiktig», advarer Barron's.

Kryptonettstedet viser til at dersom bitcoinprisen tar seg opp igjen, kan en investor som shorter den direkte møte potensielt ubegrenset tap.

ProShares-sjef Michael Sapir sier i intervjuet med Barron's at han forventer at fondet blir populært blant investorer som tror bitcoin vil krasje, og blant de som fortsatt har en netto lang posisjon i bitcoin, men som ønsker å sikre innsatsen.

Passende tidspunkt

«Vi vet alle at det er mange mennesker som er bearish til de kortsiktige eller langsiktige utsiktene til bitcoin og kryptovaluta generelt», lokker Sapir.

Det nye fondet kan komme på et passende tidspunkt. I løpet av de seneste ukene har kryptomarkedet stupt på markedsuroen. Siden toppen i november har bitcoinprisen falt nesten 70 prosent. Flere eksperter advarer om at bitcoin og ethereum vil ende i null verdi.

ProShares-sjefen legger til at risikoen har økt for bitcoin-investorene med kryptobanker som fryser uttak, hedgefond som kollapser og selskaper som annonser permitteringer.

Short-Bitcoin-fondet ETF vil få tickeren BITI, og gjengi den motsatte ytelsen til S&P CME Bitcoin Futures Index. Transaksjonskostnaden vil ligge på 0,95 prosent.

Fondet kommer omtrent åtte måneder etter at ProShares lanserte Bitcoin Strategy ETF (BITO). Dette fondet, som var den første lange bitcoin-futures ETF, toppet 1 milliard dollar i eiendeler innen to dager, ifølge artikkelen.