<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

H&M-shopping til nesten en halv milliard

Hovedeierne i H&M blar opp store penger for flere aksjer i klesgiganten.

Publisert 13. okt. 2022 kl. 10.00
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 183 ord
40 PROSENT BILLIGERE: Hennes & Mauritz har falt rundt 40 prosent i Stockholm i år. Foto: Bloomberg

Hovedeier i Hennes & Mauritz, Persson-familien, har i i løpet av de tre første dagene denne uken kjøpt 4,35 millioner H&M-aksjer for tilsammen 468 millioner svenske kroner, melder Nyhetsbyrån Direkt og viser til svenske Finansinspektionens innsynsrapportering.

Kjøpene ble utført via investeringsselskapet Ramsbury Invest til kurser mellom 107 og 109 kroner.

Onsdag endte H&M-aksjen på 109,94 kroner i Stockholm-handelen, opp cirka 2 prosent. Aksjen er imidlertid ned rundt 40 prosent så langt i år.

Persson-familien har nå cirka 53 prosent av aksjene og rundt 77 prosent av stemmene i klesgiganten, ifølge aksjonærdatatjenesten Holdings.

H&M-ARVINGER: Stefan Persson (t.h.) er sønn av H&M-grunnlegger Erling Persson og tidligere toppsjef og styreleder i klesgiganten. Han er også far til Karl-Johan Persson (t.v.), som tidligere ledet H&M og nå er styreleder. Foto: Bloomberg

Onsdag bekreftet H&M at selskapet har varslet fagforeninger og arbeidsmyndigheter om nedbemanning hjemme i Sverige. Det skal handle om drøyt 400 ansatte fordelt på 69 butikker, ifølge Sveriges Radio.

H&M har opplyst at alle butikkmedarbeidere vil få tilbud om visere ansettelse i butikk, og at de oppgitte tallene er anslag på hvor mange som kommer til å takke nei.