<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Musk må møte i retten – avlyser reise til toppmøte

Elon Musk må møte i retten og reiser dermed ikke til B20, forretningskonferansen som holdes i forbindelse med G-20-møtet på Bali neste uke.

Publisert 14. nov. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 123 ord
MILLIARDÆR: Elon Musk. Foto: NTB

Musk, verdens rikeste mann, skulle etter planen fysisk tale på konferansen i Indonesia, men den ferske Twitter-eieren er involvert i et søksmål som skal opp for retten i delstaten Delaware i USA de neste dagene.

Ifølge Luhut Binsar Pandjaitan, en minister i den indonesiske regjeringen, vil Musk i stedet delta digitalt i en times lang samtale om fremtidig teknologisk innovasjon.

Søksmålet gjelder en kompensasjonspakke verdt 56 milliarder dollar, tilsvarende 560 milliarder norske kroner, som 51-åringen mottok fra Tesla i 2018.

Den ble godkjent av aksjonærene den gang, men ifølge saksøkerne var den ikke berettiget fordi Musk som majoritetsaksjonær ledet en transaksjon godkjent av et styre kontrollert av ham. Dommeren i saken er den samme som i forrige måned avgjorde at 51-åringen må respektere oppkjøpet av Twitter.

(NTB)