<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mulig salg i sikte for fastfood-gigant

Subway kan være verdt 100 milliarder kroner i et potensielt salg.

Publisert 12. jan. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 232 ord
SPEKULASJONER: En Subway-ansatt, som kanskje får nye eiere snart, lager en sandwich. Foto: Bloomberg

Smørbrød-giganten Subway har mer enn 37.000 restauranter i over 100 land. Selskapet har i over 50 år vært eid av de samme to familiene som grunnla fastfood-kjeden, men nå kan et salg være i sikte.

Det forteller en kilde til Reuters . The Wall Street Journal har også blitt opplyst om det samme, og skriver at salget kan verdsette Subway til over 10 milliarder dollar. Det tilsvarer 99,7 milliarder norske kroner.

Ordknapp Subway-ledelse

Prosessen skal være i et tidlig stadium. Ingenting er spikret, og en mulighet er at det potensielle salget faller gjennom.

– Som et privateid selskap kommenterer vi ikke eierstruktur og forretningsplaner. Vi fortsetter å være fokuserte på å flytte merkevaren fremover med vår transformasjonsreise for å hjelpe våre franchisetakere til å være suksessrike og lønnsomme, svarer en talsperson for Subway på ryktene.

De 21.000 amerikanske restaurantene omsatte for 9,4 milliarder dollar i 2021, opp 13 prosent fra det mye coronastengte året 2020.

Tjener mer

John Chidsey er den første sjefen i Subway som ikke er fra grunnleggerfamiliene. Siden 2019 har han jobbet med å omstrukturere driften, noe som inkluderte å forbedre menyen og stenge ulønnsomme restauranter.

I tredje kvartal 2022 økte de salgene med 8,4 prosent fra samme kvartal året før, noe de forklarte med menyendringer, lettere nettbestillinger og oppussede restauranter.

Det var også rykter om et salg av kjeden i 2021, noe eierne avviste.