<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bewi Invest vil hente 700 millioner

Bewi Invest skal hente mellom 500 og 700 millioner kroner, og håper å være på børs i løpet av det neste året. Helge Gåsøs Frøy Kapital er blant selskapene som har tegnet aksjer i emisjonen.

Publisert 17. apr. 2023
Oppdatert 17. apr. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 293 ord
HENTER PENGER: Mandag startet emisjonen i Bewi Invest, hvor provenyet skal brukes til å finansiere kontantdelen i kjøpet av SinkabergHansen. Foto: Iván Kverme

Før påske ble det klart at Bewi- og KMC Properties-eier Bewi Invest, vil kjøpe 44,4 prosent av oppdrettsselskapet SinkabergHansen for 2,2 milliarder kroner.

Bewi Invest kjøper dermed Berg-Hansen søsknenes eierandel i SinkabergHansen, som også inkluderer tidligere fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansens eierandel.

Transaksjonen priser oppdrettsselskapet til 5 milliarder kroner, og vil gjøres opp med kontanter og Bewi Invest-aksjer.

For å finansiere kontantdelen ble det varslet en emisjon på mellom 500 og 700 millioner kroner, hvor det allerede hadde kommet inn forhåndstegninger fra nye og eksisterende eiere på over 500 millioner. Samtidig ble det lagt frem planer om å børsnotere Bewi Invest innen 12 måneder etter at transaksjonen er gjennomført.

Helge Gåsø går inn

Mandag meldte Bewi Invest at pengejakten var i gang, og det skal utstedes nye B-aksjer i selskapet med tegningskurs satt til 410 kroner pr. aksje. Minste søknads- og tildelingsbeløp er satt til 100.000 euro.

Tilbudsperioden begynner 17. april klokken 09.00 og varer til klokken 16.30 21. april, hvor DNB Markets, Carnegie og SpareBank 1 Markets er tilretteleggere. 

Ifølge bransjeavisen IntraFish opplyser Bewi Invest at Helge Gåsøs Frøy Kapital har tegnet seg for 140 millioner kroner i emisjonen, mens Jan Håbrekkes Investitude og Tokle-familiens Devico Holding har tegnet seg for henholdsvis 250 og 100 millioner kroner.

– Svært attraktiv

SinkabergHansen er Norges niende største oppdrettsselskap, lokalisert på flere steder i Midt-Norge. Ifølge meldingen hadde selskapet inntekter på cirka 3,5 milliarder kroner i 2022.

– Eierposten i SinkabergHansen er svært attraktiv for oss, og en viktig milepæl i etableringen av en sterk og lønnsom posisjon innen sjømat, sa Bewi Invest-sjef Bjørnar André Ulstein.

Fra før er Bewi Invest eier i over ti selskaper, primært innen industri, eiendom og sjømat. De to største investeringene er Bewi og KMC Properties, der det eier henholdsvis 51 og 43 prosent.