<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Viaplay-direktør gir seg etter 3 uker

Den ferske sportssjefen i Viaplay, Cecilia Gave, slutter etter kun tre uker i stillingen.

Publisert 14. juni 2023
Oppdatert 14. juni 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 206 ord
HAR STUPT PÅ BØRS: Viaplay er ned rundt 73 prosent på Stockholmbørsen den siste måneden. Foto: NTB

Cecilia Gave går av som sportsdirektør i strømme- og underholdningsselskapet Viaplay «for å ta fatt på nye muligheter», ifølge en melding fra selskapet.

Det ble ikke lang fartstid for Gave i strømmeselskapet, ettersom at hun begynte i stillingen for kun tre uker siden. 

Viaplay kunngjør samtidig at Peter Nørrelund blir ny sportsdirektør for selskapet. Nørrelund har jobbet over 20 år i Viaplay, hvorav de siste som sportsdirektør, før han forlot selskapet i slutten av mars 2023.

Nicholas Smith, pressetalsperson for Viaplay, påpeker overfor Di at Cecilia Gave ikke er blitt sparket, men forlater selskapet.

– Hun har valgt å gå videre, men hun er på ingen måte blitt sparket, sier han til Di.

Stupte på børs

Sist uke kollapset Viaplay fullstendig på børs etter at selskapet mandag gikk ut med et resultatvarsel, samtidig som toppsjef Anders Jensen gikk av med umiddelbar virkning. Aksjen stupte 62 prosent på Stockholmsbørsen.

Viaplay guider nå at den internasjonale virksomheten taper 1,4–1,5 milliarder svenske kroner i 2023, mot en tidligere guiding på 1,0–1,1 milliard kroner i underskudd.

I resultatvarselet viste konsernet til lavere etterspørsel i både det nordiske og internasjonale forbrukermarkedet, samt fortsatt nedgang i reklamemarkedet. Dessuten har kostnadsprogrammet på 1 milliard svenske kroner iverksatt i fjor høst gått saktere enn forventet.