<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nå kommer «Twitter-dreperen»

Meta-toppsjef Mark Zuckerberg utnytter turbulensen i Twitter, og lanserer egen mikrobloggtjeneste.

Publisert 4. juli 2023 kl. 11.02
Oppdatert 4. juli 2023 klokken 12.42
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 439 ord
RIVALER: Elon Musk og Mark Zuckerberg må kanskje møtes i bokseringen etter siste nyhet. Foto: Bloomberg

Det har mildt sagt stormet rundt Twitter etter at Tesla-eier Elon Musk kjøpte mikrobloggingstjenesten i fjor høst.

Den eksentriske gründeren har innført en rekke upopulære tiltak, ofte brått og uten forvarsel, som å endre algoritmene og gi blaffen i modereringsreglene. Bare for noen dager siden kom Musk med et nytt, uønsket grep.

Meta-sjef Mark Zuckerberg smir mens jernet er varmt. Helt subtilt slapp Facebook- og Instagram-eieren nyheten om at de nå lanserer sin versjon av det sosiale mediet – kalt Threads.

Kom med stikk til Musk

Appen dukket plutselig opp i App Store, og forventes å bli lansert på torsdag. Brukere vil få beholde brukernavnet de allerede har på fototjenesten Instagram, opplyses det.

«Threads er stedet der fellesskap kommer sammen for å diskutere alt fra temaene du bryr deg om i dag til hva som kommer til å bli populært i morgen», står det beskrevet i App Store.

Teknologi-eksperter har omtalt den kommende plattformen som «Twitter-dreperen», ifølge New York Times.

Det har lenge vært spekulert i at Meta ville komme med en Twitter-utfordrer. Meta-ledelsen har spesifikt diskutert hvordan de kan utnytte kaoset i Twitter, og resultatet var å komme med en lik tjeneste.

– LA OSS GÅ OG TA DERES LEVEBRØD, skrev en ansatt i et internt innlegg i fjor, ifølge New York Times.

Lederskikkelser i Meta har beskrevet appen som en «fornuftig drevet» versjon av et offentlig rettet sosialt nettverk – et åpenbart stikk til Musks uberegnelige oppførsel.

SNART UTE: Slik ser Threads-appen ut. Skjermbilde: App Store

Nytt upopulært grep

Siste nytt i Twitter-leiren er at Musk vil begrense antall innlegg brukere kan lese daglig, for å motvirke «ekstreme nivåer» av datainnsamling og systemmanipulasjon. 

Nyheten ble ikke tatt godt imot, og eksperter har pekt på at grepet kan sabotere tiltakene som skulle få opp annonseinntektene igjen. Reklameinntektene stupte hele 59 prosent fra april i fjor til april i år, og den ferske Twitter-sjefen Linda Yaccarino jobber nå med å øke dem igjen.

– Begrensninger på hvor mye brukere kan se kan være katastrofalt for plattformens annonsevirksomhet, mente sjefanalytiker Jasmine Enberg hos Insider Intelligence.

Ifølge New York Times skal flere vanlige brukere ha klart å nå grensen for leste innlegg, og dermed får de ikke bruke Twitter mer den dagen – til manges frustrasjon.

Musk har ikke sagt mye om Threads-lanseringen. Jack Dorsey, som var med å grunnlegge Twitter, tvitret et skjermbilde av Threads-appens personvern, der Musk svarte «Yeah».