<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Brad Pitt beskyldt for å tappe vingård i Provence

Brad Pitt er beskyldt for å tappe vingården i Provence som han tidligere eide sammen med Angelina Jolie. Advokater mener han nå skylder mer enn 350 millioner dollar.

Publisert 11. juli 2023
Oppdatert 11. juli 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 257 ord
SAKSØKT: Brad Pitt beskyldt for å tappe vingården i Provence. Foto: Reuters

Skuespilleren Brad Pitt blir saksøkt av advokater som hevder at han har tappet Château Miraval-vingården som han eide sammen med sin ekskone Angelina Jolie, skriver Financial Times

Advokatene hevder at Pitt og hans partnere nå skylder mer enn 350 millioner dollar til selskapet Nouvel, et selskap som Jolie tidligere eide sin eierandel gjennom. 

Det tidligere Hollywood-paret kjøpte vingården i 2008 for 25 millioner euro. I 2021 solgte Jolie Nouvel til den russiske milliardæren Yuri Sheflers Stoli Group for 64 millioner dollar.

Skyhøye utgifter

Ifølge mandagens søksmål hevdes det at Pitt har planlagt å ta kontroll over Château Miraval, og han blir beskyldt for å ekskludere Shefler og Stoli fra selskapets drift ved å nekte å utnevne nøytrale direktører til styret i det Luxemburg-baserte selskapet som vingården opererer gjennom.

I tillegg hevdes det at Pitt tømte roséprodusenten for eiendeler. 

STRIDENS KJERNE: Vingården i Provence, Château Miraval. Foto: Afp

Ifølge søksmålet har Pitt sløst bort millioner av dollar på ulike prosjekter, inkludert over én million dollar på renovering av svømmebassenget, bygging og gjenoppbygging av en trapp fire ganger, samt millioner brukt på restaurering av et lydstudio. 

Advokatene hevder også at Pitt brukte nesten én million euro årlig på konstant gjenoppbygging av steinmurer og nær 3 millioner euro på uspesifiserte utgifter som klesarbeid, ifølge Financial Times.