<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Forbereder seg på mørkere tider

Sommeren var bedre enn ventet for Widerøe, men i vinter blir kapasiteten redusert mer enn tidligere.

Publisert 4. sep. 2023
Oppdatert 6. sep. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 249 ord
HØYSESONGEN OVER: Widerøe går nå høsten og vinteren i møte, som ikke er like innbringende som sommersesongen. Foto: Dreamstime

298.000 fløy med Widerøe i august, melder flyselskapet mandag. Det er snaue 1.000 flere sammenlignet med samme måned i fjor.

Kabinfaktoren endte på 68,4 prosent, mot 66,6 prosent i august 2022.

Flyselskapet melder om en betydelig økning i enhetsinntektene for måneden, og sier seg dermed fornøyd med sommeren.

– Økningen av yield er kjærkomment og helt nødvendig for å kompensere for de kostnadsøkningene vi har sett det siste året, sier konsernsjef Stein Nilsen.

– Bedre enn forventet

Med dårlig vær i sør og fint i nord, har mange reist etter været, ifølge Widerøe. De klassiske nordnorske destinasjonene har gjort det bra, og det samme gjelder utenlandsflyvningene.

– Sommeren gikk bra og bedre enn forventet. Det er fremdeles usikkert om det er nok til å ta oss igjennom de krevende høst og vintermånedene som ligger foran oss, sier Nilsen.

I høst og vinter kommer Widerøe til å redusere kapasiteten med rundt 10 prosent på kommersielle ruter, sammenlignet med samme periode i 2022. 

Kapasiteten (ASK) var 2.007 millioner setekilometer, mens faktisk passasjertrafikk (RPK) var 1.270 millioner setekilometer.

Kan bli redusert kjøpekraft

Etterspørselen etter flyreiser har holdt seg overraskende stabilt gjennom sommeren og ut august, ifølge Widerøe-sjefen.

– Vi er likevel realistiske og forbereder oss på at redusert kjøpekraft utover høsten vil etter hvert også påvirke etterspørselen etter flyreiser.

I starten av juli kunngjorde Norwegian at de har inngått avtale om å kjøpe Widerøe for rett over 1,1 milliarder kroner.

– Dette gir en kjerne av stabilitet inn i Norwegians virksomhet, uttalte Norwegian-styreleder Svein Harald Øygard.