
Jobblunsj verdt pengene
Her kan du spise bra lunsj til en god pris om du jobber på Skøyen.
Skøyen burde være en ypperlig lokalitet for spisesteder som vil etablere seg. Her kan man benytte seg av muligheten til å hente kunder fra både en mengde nyetablerte boliger og flust med kontorer fulle av sultne arbeidere.
Hos Alma kaller seg verken café eller restaurant, men serverer mat gjennom hele dagen og skriver selv på nettsidene at det kan være et passende sted for en forretningsmiddag.
Hos Alma
Avslappet nabolagssted, som passer til både kontorfolk og andre. God mat og gode priser. Litt treg service.
- Tid før maten kom: 22 minutter.
- Terningkast: 4.
- Adresse: Harbitzalléen 5, 0275 Oslo.
- Pris lunsjretter: 230–275 kroner.
Ved Harbitz Torg – på nettopp Skøyen – ligger spisestedet Hos Alma. Lunsjguiden var innom i 2021. Men det er tre år siden, hvilket fordrer et nytt besøk for å sjekke status. Den gang skrev lunsjkameratene at «det lugget litt på kjøkkenet».
– Hva har skjedd de seneste tre årene? undrer Long.
Trivelige lokaler
Lokalet er moderne innredet. Solen kommer inn gjennom store glassvinduer. Mange store grønne, planter fyller opp lokalet, sammen med lyse tremøbler og terrazzo-gulv.
Long og Short får velge seg et bord for to. De går for et av bordene innerst i lokalet.

En hyggelig servitør kommer med menyene, og informerer om dagens rett: en kyllingsuppe. Samtidig tar hun drikkebestilling, og nevner blant annet en alkoholfri drikke fra Balholm med eple og bringebær.
Lunsjduoen bestiller hver sin.
Menyen er konsis, ikke for mye å velge mellom. To av rettene er forbeholdt middagsserveringen etter klokken 16. De leser både caprese, skagenrøre og burger.
– Prisene er jo meget overkommenlige, kommenterer Short etter å ha fått oversikten over papiret.
– Ja, det er ikke mange ordentlige spisesteder der du får en hovedrett til under 300 kroner om dagen, istemmer Long.
Cæsarsalat og tartar
De starter med brød og aioli. 22 minutter etter bestillingen er maten servert.
Short har valgt oksetartar med pommes frites og béarnaise.
– God fries, god tartar og grei béarnaise. Porsjonen er meget generøs, mye for pengene.

Long gikk for cæsarsalat med konfitert kylling, cæsardressing, bacon og krutonger.
– Dette var lekkert, utbryter hun når tallerkenen står foran henne.
– Baconet er ordentlig stekt. Akkurat slik jeg liker det. Kyllingen er nydelig. En meget bra cæsarsalat. Men kanskje en smule mye dressing, sier Long.
Hos Alma, oppsummert
Porsjonene er store, og selv om dessertmenyen hadde fristet da de først leste menyen, må de stå over dessert denne dagen.
Og godt var kanskje det. For servitøren forsvinner etter at maten er på bordet. Det blir aldri spørsmål om de ønsker dessert, en kaffe eller noe mer å drikke. Til slutt henvender de seg i baren ved inngangspartiet for å få betale.

– Nesten tomt lokale, og ingen servitør å se på så lenge, sier Long.
– Det må bli bedre, og dette er en gjenganger for stedene som scorer fire på terningen. Hvor er ønsket om mersalg?
– Oppsummert så er prisene gode, og maten verdt pengene. Ingen store overraskelser i smakene, men godt gjennomført. Har man kontor på Skøyen burde man absolutt stikke innom for lunsj. Men om man skal reise fra andre siden av byen, i ens ærend? Da er nok konkurransen for stor, sier Short.