Våre beste lunsjopplevelser i året som gikk
En rekke av Oslos spisesteder disket opp med nydelig forretningslunsj i 2024. Her er de som havnet helt i tetsjiktet.
Sted: Rostockgata 124
Høyt henger de, og få er de. Vi snakker om restauranter som kvalifiserer til terningkast 6. De samme folkene som står bak Apostrophe, Bar Amour og Panu selger inn Lutlaget som bakeri, pizzeria, brasserie og vinbar. Og det funker svært bra. Lokalet er lekkert og maten himmelsk. Stive priser, men stedet egner seg svært godt til en forretningslunsj. Her ble det toppkarakter.
Sted: Lille Stranden 10
«En stjerne på burgerhimmelen», konkluderte lunsjduoen etter å ha besøkt stedet. Besøket kvalifiserte til årets andre sekser. Storfeburgerne og baconet kommer fra A. Idsøe i Stavanger, kyllingen fra Hovelsrud gård og fisken fra Domstein sjømat. Nydelige hamburgere, herlig lokale, skjønn service og plettfritt levert på alle måter fra burgerkjeden som også har restauranter i Bjørvika, på Vulkan og i Stavanger.
Sted: Kanalen 1
Både mat og pris er nær toppnivå. Blant Izakaya style – småretter som er laget for å deles – fristet det aller meste. Rettene er nydelig presentert, og tataki av okse med tilbehør falt spesielt godt i smak. Profesjonell service og hyggelige lokaler.
Sted: Operagata 61D
Hipt spisested med fine, Snøhetta-designede lokaler som også huser klesbutikken Holzweiler. Menyen består hovedsakelig av deleretter, og prisene er høye om du skal bli god og mett. Men det er verdt det. Maten er deilig. Anmelderne ble spesielt euforiske av retten med snøkrabbe og av bifftartaren.
Sted: Bogstadveien 66
Historisk gastropub på Majorstuen med røtter tilbake til 1921. Når en brun pub kan servere ikke bare gode burgere, men også et nydelig fiskemåltid, blir anmelderne begeistret. I tillegg til at kjøkkenet leverer god mat, sørger de ansatte for god stemning og service.
Sted: Dronning Eufemias gate 23
En av årets nykommere åpnet i lokalene som tidligere huset The Vandelay. Menyen er inspirert av Frankrike og Italia, med et hint av Skandinavia. God mat, flotte lokaler, fine priser og god service.
Sted: Dronning Eufemias gate 8
Dørene åpnet i 2014, og stedet ble den gang det første spisestedet i Oslos nye bydel, Barcode. Både biff tartar og grillet entrecôte anbefales på det varmeste av Finansavisens lunsjduo. Høy forretningslunsjfaktor (det florerer av gjester i dress uten slips og med PC-veske i nylon) og oppmerksom betjening. Restauranten har kjendiskokk Christer Rødseth – TV-kokk hos God morgen Norge – som sjef, og er anbefalt av Michelin-guiden.
Sted: Dronningens gate 27
En av Norges første rendyrkede italienske restauranter, som har holdt det gående siden midten av 90-tallet. Deilig hjemmelaget pasta, hyggelige lokaler og god service. Stedets vitello tonnato var nydelig, selv om kjøttet var er en anelse for kaldt. Har også søsterrestauranten Skur 33 på Akershusstranda.
Sted: Bygdøy Allé 15
Holder til i de gamle lokalene til Jan Vardøens avlagte filial av The Nighthawk Diner, og etter det BFF. Enkel og billig lunsjmeny med alt fra sandwich og salat til burger. Burgeren satte den ene av anmelderne i den samme burgerhimmelen som ved forrige besøk på Døgnvill. Effektiv service og nydelig mat.
Sted: Grundingen 3
Stedet har italiensk-inspirert meny, og later til å tiltrekke seg mange av områdets finansfolk. Serverer gode oster fra eget ysteri. I tillegg trekker god service og en svært luftig pizza-surdeigsskorpe opp karakteren.
Sted: Prinsens gate 8
Relativt nyåpnet japansk restaurant i nydelige lokaler i Posthallen i Kvadraturen. Vidunderlig gode og rykende ferske buns og et perfekt grillet lammekjøtt bragte frem smilet hos anmelderne. Kombinert med rolig loungemusikk, gode dufter, spennende interiørvalg og stedets behagelige atmosfære, bidro det til at terningen landet på fem.
Sted: Henrik Ibsens gate 110
Café og bar fra stjerneteamet bak Credo, Trondheim-restauranten med én stjerne i Michelin-guiden. Åpnet på Nasjonalbiblioteket i september – derav navnet. Baserer seg på småretter, og anmelderne lot seg spesielt imponere av reinsdyrtartaren og av silderogn på vaffel. Lokalet er i tråd med Nasjonalbibliotekets stil; høyt under taket, store flater, mørkmalte trepaneler og bokhyller med haugevis av bøker.
Sted: Operagata 3
Fint, fransk brasserie med klassiske retter tilberedt på en nydelig måte. Stedets tartar var en av de beste Short hadde spist i løpet av året, og Long og Short konkluderte med at brasseriet byr på en av Oslos beste lunsjer.
To av restaurantene som fikk terningkast fem i løpet av året, Huset Aker Brygge og Strand Restaurant, har dessverre siden gått konkurs.