Vekst trumfer verdi på sikt
På lang sikt er det for meg opplagt at vekst vil slå verdi, men pass på fellene.
Særnorsk formueskatt øker risikoviljen
Nordmenn er blant de som tar mest risiko i Norden. Formueskatten er en av grunnene til dette. Vi presses til å ta mere risiko. I lavrisikoprosjekter utkonkurreres vi av utenlandske investorer som ikke har formueskatt. Det kan gi utfordringer i tiden fremover.
Økt inflasjon og økt realrente vil gi hodepine
Forbered deg på permanent økt inflasjon og økte realrenter de neste årene. Det kan gi mye høyere renter over noen år. Styr unna lange prosjekter med lav realavkastning. Kontinentaleuropeisk bank kan bli en vinnersektor.
Fed ønsker ikke å skremme
På et eller annet tidspunkt vil den amerikanske sentralbanken (Fed) trekke tilbake de ekstraordinære stimulansene. Det er en god mulighet for at de vil antyde at vi er noe nærmere på kveldens møte, selv om de vil stresse at de vil gå svært forsiktig fram og at det er langt fram til noen faktisk politikkendring. Fed vil forsøke ikke å skremme markedet og vil ordlegge seg forsiktig, men å finne den rette balansen er aldri lett.
En fondsforvalters bekjennelse
Jeg har syndet. Jeg har vært på unødvendig reise til Spania. Nå vil jeg gjerne gjøre bot gjennom å komme med et investeringstips. Kjøp feriesteder i Spania. De kommer til å stige mye i pris. 
Hvorfor kvalitet vinner over tid
Ofte kan det være fristende å kjøpe billige ting, men desverre blir ofte ikke opplevelsen like god og de kan bli fort ødelagt om dersom det ikke er av god kvalitet. Det kan være snakk om mobiltelefon, klær, sko, mat, bil osv. Husker jeg kjøpte et skikkelig billig stellebord til min nyfødte sønn. Neida, gjorde ikke det. Men å fokusere på kvalitet gjelder i aksjer også. Fikk inspirasjon til dette innlegget fra Industrifinans sitt siste månedsbrev som jeg anbefaler å lese
In Thon we trust?
Tross vanskelig rammevilkår for kjøpesentre, har Olav Thon har levert imponerende tall gjennom pandemien. Men det er ikke alt ved konsernet som imponerer.