<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rekorden glipper: Kutter prisen med 600 millioner

Utbyggeren av luksusskyskraperen Central Park Tower skal ha senket prisen på toppleiligheten fra 2,7 til 2,1 milliarder.

Publisert 14. sep. 2023
Oppdatert 14. sep. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 280 ord
KUNNE SATT NY REKORD: Toppleiligheten i Central Park Tower, New York. Foto: Bloomberg

En treetasjes toppleilighet på 1.626 kvadratmeter i Central Park Tower i New York er nå lagt ut for 195 millioner dollar – snaut 2,1 milliarder kroner.

Tidligere har samme leilighet ligget ute for 250 millioner dollar  – nær 2,7 milliarder kroner, og en pris som ville satt ny New York-rekord med klar margin, ifølge Bloomberg.

Det innebærer at prisen nå er kuttet med hele 55 millioner dollar – eller nær 600 millioner kroner – etter at leiligheten har ligget på markedet i et år.

Fire år gammel rekord

Priskuttet betyr at New York-leiligheten ikke lenger ligger an til å sette ny prisrekord i den amerikanske storbyen.

Rekorden tilhører stadig en treetasjes toppleilighet på 2.200 kvadratmeter på adressen 220 Central Park South, som hedgefondmilliardæren Ken Griffin betalte 238 millioner dollar for i 2019.

BILLIONAIRES' ROW: Det luksuriøse boligstrøket ligger ved sydenden av Central Park. Foto: Bloomberg

23 rom

Penthouseleiligheten i Central Park Tower starter i byggets 129. etasje, 432 meter over bakkenivå.

Den består av 23 rom, inkludert syv soverom, 11 bad, en storslått stue og egen ballsal.

Den har også drøyt 130 kvadratmeter med egen uteplass, fremgår det av eiendomsmegleren Serhants egen nettside for boligen.

«Billionaires' Row»

Ifølge Bloomberg skal det være utvikleren av Central Park Tower, Extell Development, som har kuttet prisantydningen med 22 prosent, etter å ha mislyktes med å selge etter ett år på markedet.

Central Park Tower ligger i Midtown Manhattan og inngår i «Billionaires' Row», et luksuriøst strøk med flere boligskyskrapere ved den sydlige enden av Central Park.

Bygget ble påbegynt i 2014 og ferdigstilt i 2021, og rager totalt 472 meter over bakkenivå. Det er tegnet av Adrian Smith + Gordon Gill Architecture, og anses som det høyeste i verden bygget primært for boligformål.