<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Det kan skje ganske raskt

PGS-sjef Rune Olav Pedersen ser for seg minst tre års opptur, men først skal selskapet refinansiere.

Publisert 2. mars 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 2 ord
Article lead
+ mer
lead
SKAL REFINANSIERE: PGS, ledet av Rune Olav Pedersen. Foto: Eivind Yggeseth
SKAL REFINANSIERE: PGS, ledet av Rune Olav Pedersen. Foto: Eivind Yggeseth

PGS

I et intervju med TDN Direkt på energikonferansen arrangert av SpareBank 1 Markets sier konsernsjef Rune Olav Pedersen i PGS at selskapets refinansiering både kan skje ganske raskt eller i andre kvartal.

Under kapitalmarkedsdagen 26. januar sa PGS at de er godt posisjonert til å refinansiere i første halvår 2023.

– Det har vært målet hele tiden. Det kan skje ganske raskt eller så kan det skje i neste kvartal. Begge deler er mulig, sier Pedersen.

– Det er ingen hemmelighet at vi jobber aktivt for å forstå de forskjellige gjeldsmarkedene som vi kan refinansiere i, og hvor vi kan få de beste vilkårene som passer med den strategien vi har, sier han videre.

Øyner minst tre års opptur 

PGS-sjefen tror at det vil bli en lengre oppgangssyklus i seismikkmarkedet denne gangen, og at den minst vil vare i tre år. Selskapet ser fortsatt den positive utviklingen som de skisserte på kapitalmarkedsdagen.

– Den komme til å vare ihvertfall i tre år. Det tror jeg absolutt. Vi må samtidig erkjenne at seismikkmarkedet er syklisk og at det kommer til å fortsette å være syklisk, sier Pedersen.

I tidligere sykler når prisene har steget mye, har man sett at nye aktører kommer inn og bygger ny båtkapasitet.

– Det tror jeg kan være litt annerledes nå. For selv om det skulle bli stor profitt i seismikkmarkedet, så er det ikke lett i dagens marked å begynne å bygge fordi det er stor usikkerhet rundt hva slags fremtidige krav det blir til CO2-utslipp, og båtene bygges for de neste 25 årene, sier han, og fortsetter:

– I tillegg er det usikkerhet knyttet til hva slags spesifikasjon man bør ha på båten, hvordan fremtidens seismikkmarked kommer til å se ut, samt at det er vanskelig å få slots på yards og det tar lengre tid. Det betyr større utfallsrom og større usikkerhet som gjør at man vil vegre seg litt for å gjøre det, sier Pedersen.

– Alle er ganske optimistiske

Det er ganske stor enighet om hvor markedet går. Alle er ganske optimistiske, er inntrykket til PGS-sjefen fra energikonferansen.

– Dette er ikke et PGS-spesifikt løft. Det løfter seg på båtsiden, multiklientsiden, og OBN-siden. Vi er en del av disse markedene. Vi mener at når alt løfter seg er vi ganske godt posisjonert med tanke på at vi har så stor bredde, sier han.

(TDN Direkt)