<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Har vært helt verdiløst å investere der

Fondsfinans-forvalter Christoffer Callesen jakter utbyttemaskiner og selskaper med gode reinvesteringsmuligheter. Scatec får ikke plass i porteføljen.

Publisert 9. nov. 2023 kl. 14.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 189 ord

 

Et selskap trenger ikke nødvendigvis betale ut utbytter for å bli tatt inn i aksjefondet Fondsfinans Utbytte. I så fall er det selskapets reinvesteringsmuligheter som gjelder.

– Her i Norge har vi snakket mye om Scatec, og det hadde typisk vært et dårlig selskap i vårt fond. De reinvesterer i prosjekter med kanskje 3-4 prosent avkastning på egenkapitalen, sa forvalter Christoffer Callesen da han gjestet Børsmorgen torsdag.

Da Scatec nylig la frem rapporten for tredje kvartal , varslet konsernsjef Terje Pilskog samtidig at selskapet avlyser den fryktede emisjonen – men også at veksten tas ned og utbyttene nulles.

– Mange investorer tenker nok at dette tettet hullet i båten og at aksjen kan få en liten reprising. (...) Men for meg er dette et «stay away»-selskap, sa Callesen.

I aksjeplukkingen pleier han og medforvalterne Tor Thorsen og Harald Berge å se på utviklingen i utbytter og bokført verdi pr. aksje. 

– Ser vi på Scatec, er det ikke gitt at bokførte verdier pr. aksje har utviklet seg i positiv retning de siste 5-7 årene, og ikke har det vært særlig med utbytter heller. Egentlig har det vært helt verdiløst å være investert der, fortsatte forvalteren.