<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Solstad kjøper tilbake skip til halv pris

Solstad Offshore kjøper tilbake CSV-skip de solgte for mer enn det dobbelte for to år siden. 

Publisert 20. des. 2023
Oppdatert 20. des. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 159 ord
KJØPT TILBAKE: Normand Tonjer. Foto: Magseis Fairfield

 

Solstad Offshore har utøvd sin opsjon for å kjøpe CSV Normand Tonjer fra Norwegian Mpsv, til det selskapet selv omtaler som «attraktive vilkår».

Fartøyet Normand Tonjer ble solgt til Mpsv for 10 millioner dollar i 2021 og leaset tilbake på en bare boat-avtale for en fast periode på tre år med muligheter for to ettårige forlengelser.

Ved slutten av det andre året hadde Solstad Offshore en opsjon til å kjøpe tilbake fartøyet for 4 millioner dollar. Denne opsjonen er blitt utøvd, og i dag ble kjøpet av fartøyet gjennomført.

Normand Tonjer er en CSV bygget i 2010. Fartøyet har støttet operasjoner innenfor Ocean Bottom Node Seismic for samme klient siden 2018.

Det fartøy-eiende SPV-selskapet eies 55 prosent av Solstad Offshore, med resterende eierskap holdt av eksterne aksjonærer. SPV-selskapet er en del av selskapsstrukturen som er 100 prosent kontrollert av Solstad Offshore, og går under navnet «Solstad RemainCo».