<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rec Silicon-storeier inngår kontrakt med Microsoft

Rec Silicons største eier, Hanwha, har inngått en avtale med Microsoft for leveranse av amerikanske solcellepaneler. 

Publisert 8. jan.
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 265 ord
AMERIKANSK: Hanwha QCells har inngått en avtale med Microsoft for leveranse av solcellepaneler fra selskapets fabrikk i Georgia, USA. Hanwha-konsernet er største eier av Rec Silicon.  Foto: Bloomberg

Sør-Koreanske Hanwha Qcells meldte mandag at selskapet har inngått en avtale med Microsoft om leveranse av 12 gigawatt solcellepaneler frem til 2032, ifølge Reuters.

Qcells er en del av Hanwha-konsernet, som er største eier i Oslo Børs-noterte Rec Silicon med 33,3 prosent av aksjene. 

Avtalen skal være en av de største av denne typen, og skal styrke Microsofts mål om å drive selskapet med 100 prosent fornybar energi innen 2025. Solcellepanelene skal produseres ved Qcells nye fabrikk i USA.

De to selskapene inngikk først en avtale på 2,5 gigawatt for ett år siden. Gjennom denne utvidede avtalen vil Microsoft øke sin totale forpliktelse til 12 GW, nok til å forsyne omtrent 1,8 millioner hjem, ifølge Reuters.

Qcells meldte at samarbeidet med Microsoft vil hjelpe dem med å etablere en solforsyningsskjede i USA for å konkurrere med Kina. Selskapet vil produsere silisiumbarer, skiver og celler, samt modulene selv.

For øyeblikket bruker de fleste paneler som er montert i USA, komponenter som er laget i Asia, der prisene har falt kraftig det siste året. USAs inflasjonsreduseringslov forsøker å styrke produksjonen av energikomponenter i USA for å redusere avhengigheten av Kina og andre utenlandsproduserte produkter.

Avtale med Rec Silicon

I september meldte Rec Silicon at det hadde inngått en avtale med Hanwha som var estimert til å ha en verdi på 32 milliarder kroner for levering av sluttproduktet fra produksjonen på Moses Lake i Washington.

Avtalen er en fullverdig leveranseavtale mellom datterselskapet REC Solar Grade Silicon LLC og Hanwha QCells. Kontraktslengden er på 10 år og er en såkalt take-or-pay-avtale der Hanwha forplikter seg til å kjøpe 100 prosent av produksjonen fra Moses Lake-anlegget det neste tiåret.