<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Finansminister spår resesjon i eget land

Tysklands finansminister tror nå at landet vil oppleve en resesjon i 2023.

Publisert 17. jan. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 271 ord
Christian Lindner, finansminister i Tyskland. Reuters

Finansminister Christian Lindner i Tyskland tror at landet vil oppleve en mild resesjon i løpet av 2023, men han er positiv til landets økonomiske utsikter på lang sikt.

– Vi må anerkjenne at det er stor usikkerhet i økonomien, men jeg tror at de økonomiske utsiktene på lang sikt er positive, sier Lindner i et intervju med CNBC under World Economic Forum i Davos.

Han påpeker også at han forventer en raskere nedgang i inflasjon enn tidligere. Tidligere i januar ble det kjent at den tyske inflasjonen i desember var noe lavere enn forventet på 9,6 prosent. 

Mild resesjon

Lindner sier at han forventer en mild resesjon, men at han også mener at den tyske økonomien er motstandsdyktig. Han underbygger påstanden med at landet har en bred industri, samt mange selskaper av alle størrelser. 

– Den tyske økonomien har klart å redusere gasskonsumet med mer enn 20 prosent uten å redusere produksjon, så dette viser at vi er motstandsdyktige, sier han.

Lindner snakker også om den amerikanske inflasjonsreduksjonsloven, der han utrykker bekymring.

– Vi trenger å føre dialog og ikke havne i noen form for handelskrig eller liknende handelskonkurranse med USA. I et slikt tilfelle vil det være to tapere, USA og EU, avslutter han.

Uenig med statsministeren

Statsministeren i Tyskland Olaf Scholz mener imidlertid at Tyskland vil unngå resesjon i år. Han mener den tyske økonomien er godt rustet til å håndtere energikrisen i kjølvannet av Russlands krigføring i Ukraina.

– Jeg er fullstendig overbevist om at det ikke vil skje, at Tyskland går inn i en resesjon, sa Scholz i et intervju med Bloomberg tirsdag.