<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Aksjen er for billig

Morgan Stanley er bull på motorsykler og oppgraderer Harley-Davidson. Driften er god og oppsiden er stor. 

Publisert 21. mars 2023
Oppdatert 21. mars 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 305 ord
KJØP: Analytiker anbefaler kjøp av Harley-Davidson. Foto: Harley-Davidson

Ifølge Morgan Stanley er det verdt å hoppe på Harley-Davidson (HD) på grunn av selskapets fokus på kjernevirksomheten og bedre forbrukere. 

Sjefsanalytiker Adam Jonas i Morgan Stanley har nå oppgradert motorsykkelprodusenten til kjøp fra hold. Kursmålet på 50 dollar gir en oppside på 33 prosent fra sluttkursen mandag.

– Vi oppgraderer HD til kjøp på grunn av tillit til Hardwire-strategien, kontroll av elektrifiseringen og attraktiv verdivurdering, sier Jonas i et notat til sine kunder tirsdag.

Aksjen stiger 4,2 før børsåpning i USA, men er fortsatt ned nær 10 prosent siden nyttår.

Adam Jonas i Morgan Stanley. Foto: Morgan Stanley

– For billig

HD-aksjen falt nylig under 40 dollar, som gitt en P/E på under 9 for 2023 og 8 for 2024. Ddet historiske gjennomsnittet ligger på 11,6.

– Aksjen er for billig etter kursfallet og sett i forhold til selskapets topplinjevekst og frie kontantstrøm, sier Jonas.

I 2020 tok Jochen Zeitz over som styreleder og konsernsjef i HD og Jonas sier han nå er mer optimistisk til ham. 

Fokuset ligger nemlig nå på å generere kontantstrøm fra kjernevirksomheten, samtidig som han håndterer risiko knyttet til den adskilte elektriske avdelingen LiveWire. 

Når det gjelder HDs arbeid med elektriske kjøretøy, sa Jonas at han er stadig mer bullish på Harley-Davidsons fokus på å generere kontanter og kapitalallokering enn på hva han kalte elektriske kjøretøyprosjekter som er «uprøvde og ikke er lønnsomme». 

Han understreker også at fisjonen av LiveWire i fjor gjør at HD nå kan fokusere på kjernevirksomheten og betjene kjernekunden i stedet for å prøve å utvide rekkevidden.