<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs åpner ned – shippingaksje stuper etter skuffelse

BW LPG stupte 8 prosent før aksjen nå er pauset. 

Publisert 29. aug. 2023
Oppdatert 29. aug. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 469 ord
BØRS: Oslo Børs. Foto: Ingunn Strand

       

(Saken oppdateres)

Oslo Børs åpner rundt nullpunktet tirsdag. Først gikk hovedindeksen ned 0,05 prosent og nå opp 0,05 prosent til 1.246,88. 

Oljeprisen

Det er mindre bevegelser i oljeprisene tirsdag morgen, med en Brent-olje som ligger på 84,44 dollar fatet, ned fra 84,79 dollar da Oslo Børs stengte i går. WTI-oljen koster 80,08 dollar pr. fat.

– Det kan vise seg vanskelig for oljeprisene å opprettholde den positive trenden fra juli på dette stadiet. De amerikanske og europeiske økonomiene vil møte et nedadgående press i fjerde kvartal inntil rentene topper, sier CMC Markets-analytiker Leon Li til Reuters.

Bevegelser

Lerøy Seafood -aksjen har steget så mye som 9 prosent siden Øystein Stray Spetalen gikk inn i aksjen i starten av august. Nå selger Spetalen og aksjen falt i utgangspunktet tilbake 0,2 prosent, men har nå snudd opp 0,5 prosent. 

BW LPG satt igjen med et resultat på bunnlinjen på 78,2 millioner dollar i første kvartal i år. Det var svakere enn i første kvartal i år da resultatet endte på 131 millioner dollar. Aksjen stupte 8 prosent før den nå er børspauset. 

Pareto Securities skriver at det var en kompleks rapport, med Product Services som bommet på topplinjen, men likevel en god underliggende drift.

«Vi ville kjøpt på enhver svakhet i dag, med god underliggende ytelse og vår netto eiendelsverdi (NAV) for tredje kvartal på 149 kroner», skriver Pareto.

ABG Sundal Collier tror BW LPG aksjen vil stige 2-4 prosent i et flatt marked.

«Andre kvartal noe lavere enn våre estimater teller negativt, mens guidingen er over konsensus og sterke verbale utsikter, inkludert potensiell notering i USA, er positivt», skriver ABG Sundal Collier.

John Fredriksens tørrlastrederi Golden Ocean Group gjør det bedre markedet og fortsetter å betale utbytte.

«I sum en svakt positiv rapport fra Golden Ocean i dag, med underliggende utvikling i kvartalet litt bedre enn våre estimater. Vi forventer å gjøre få estimatendringer, selv om konsensus for tredje kvartal og fjerde kvartal sannsynligvis vil komme ned betydelig– og dermed blir den veldig skarpe contangoen i 2024-estimatene svært synlig», skriver Pareto Securities.

Cadeler fyrer på alle sylindre. I første halvår tredoblet selskapet resultatet, selv etter en kraftig oppbemanning og investeringer i flåten. Aksjen stiger 6,4 prosent. 

Rana Gruber melder om driftsresultat som endte på 51,5 millioner kroner, opp fra 33 millioner i fjor. Bunnlinjen falt tungt fra 203 millioner i fjor til 136,4 millioner i år. Aksjen stiger 1,4 prosent. 

Problemer på rekke og rad: Dyrere fôr, lakselus, Aqua Semi-nedskrivinger og grunnrenteskatten påvirket Måsøvals resultat i andre kvartal. Aksjen faller 1,3 prosent. 

Deutsche Bank nedjusterte mandag kursmålet på Telenor til 115 kroner pr aksje, fra 149 kroner, og gjentok hold. 

«Våre estimater holder seg under Telenors mål om å dekke utbytte fra fri kontantstrøm i 2025, noe som betyr at det kan vise seg å være for tidlig for Telenor å bli sett på som en utbyttemaskin», skriver banken i et notat tirsdag.

Flere aksjer kommer fortløpende.