Det er sjeldent man kan få det beste fra to verdener -- spesielt i aksjemarkedet. Nå mener imidlertid Jefferies at de har funnet solide utbytteaksjer som i tillegg unngår risiko.
Desh Peramunetilleke, Jefferies' globale leder for mikrostrategi, mener at utbytteutbetalingene vil vokse jevnt fremover, med en forventet vekst på 5 prosent i utbytte i USA i år og 5,6 prosent i 2024, ifølge CNBC.
– Selv om det er bekymringer knyttet til høyere renter, har amerikanske utbytter steget jevnt og nådd 614 milliarder dollar siste 12 måneder og 1.500 milliarder dollar inkludert tilbakekjøp, sier han i en fersk melding.
Bunnsolide selskaper
Akkurat nå er det få utbytteaksjer som kan konkurrere med den attraktive avkastningen på statsobligasjoner. Den amerikanske tiåringen traff 4,482 prosent torsdag – høyeste nivå siden 2007 og opp fra 1,6 prosent i januar 2022.
Men selskapene som betaler utbytter kan fortsette å øke utbetalingene sine, i tillegg til at man som utbytteinvestor også blir med på økningen i aksjeverdien.
I sitt arbeid med å sette sammen listen med solide utbytteaksjer har Jefferies vurdert store og mellomstore selskaper i MSCI USA-indeksen. Et kriterium har vært at utbyttene og tilbakekjøpene skal være bærekraftige. Meglerhuset har deretter fjernet aksjer som har hatt ulike risikofaktorer som svake balanser, dårlig kontantstrøm, dårlige fremtidsutsikter og verditap.
Her er 10 aksjer som kom gjennom nåløyet:
Charles Schwab har en samlet avkastning, inkludert utbytte og tilbakekjøp, på 9,6 prosent. Den nåværende utbytteavkastningen er 1,8 prosent. Meglerfirmaet kommer med sitt kvartalsresultat i midten av oktober og slo forventning ved sist rapport i juli.
Til slutt har First Citizens Bancshares en total avkastning på utbytte og tilbakekjøp på 6,3 prosent. Aksjene har steget nesten 84 prosent så langt i år, hjulpet av kjøpet av Silicon Valley Banks innskudd og lån tidligere i år. Morgan Stanley tok nylig opp dekning av aksjen med kjøp og et kursmål på 1.850 dollar for desember 2024. Det gir en oppside på 35 prosent.
Nike fikk seg derimot et løft av den siste kvartalsrapporten, som kom etter børsslutt torsdag. Resultat pr. aksje kom inn på 94 cent og overgikk de 75 cent, ifølge LSEG-konsensus (tidligere Refinitiv). På tross av at inntektene ikke innfridde forventningene, steg aksjen mer enn 6 prosent. Sko- og klesgiganten har stått overfor motvind på grunn av høy inflasjon og forbrukere som er nølende med å bruke penger på sko og klær. Aksjene er ned omtrent 18 prosent så langt i år. Utbytteavkastningen for de kommende 12 månedene og utbytteavkastningen de siste 12 månedene er totalt 5,5 prosent. Den nåværende utbytteavkastningen alene er 1,4 prosent.
Apple er det største selskapet på listen, med en samlet avkastning på 3,5 prosent. Det inkluderer fremtidig utbytteavkastning for de neste 12 månedene og utbytteavkastningen de siste 12 månedene. Den teknologigiganten, som nylig lanserte sin nyeste iPhone, har en nåværende utbytteavkastning på 0,6 prosent og er kjent for sine tilbakekjøp av aksjer. Aksjene har trukket seg tilbake de siste ukene etter at Apple spådde en nedgang i inntektene for tredje kvartal. Likevel har aksjen steget 32 prosent så langt i år.