<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spår ny rekord i Europa

Det meste av dårlige nyheter er allerede priset inn. Det mener Citi-strateg, som spår at det europeiske aksjemarkedet skal opp til ny rekord i 2024.

Publisert 1. des. 2023 kl. 14.31
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 188 ord
BØRSOPPGANG I SIKTE: Her en turist som tar selfie ved euroskulpturen i Frankfurt. Foto: Bloomberg

Citigroup-strateg Beata Manthey tror det europeiske aksjemarkedet vil stige til ny rekord i 2024, melder Bloomberg.

I et nytt notat peker hun på at balansen mellom makroøkonomiske risikoer blir bedre, og at det meste av dårlige nyheter allerede er priset inn. Hun argumenterer videre med at investorer er blitt for pessimistiske til selskapenes inntjeningsutsikter.

Manthey estimerer nå at den regionale samleindeksen Stoxx Europe 600 vil stige til 510 poeng innen utgangen av det kommende året. Ifølge nyhetsbyrået har også Deutsche Bank dette som kursmål for indeksen, som aldri tidligere har vært over 500.

Det antyder en oppside på rundt 10 prosent fra dagens Stoxx Europe 600-nivå.

Andre ser kraftig fall

Indeksen ligger fredag ettermiddag på cirka 464 poeng, opp rundt en halv prosent for dagen. Det gir en oppgang så langt i 2023 på cirka 8 prosent.

Årets topp ble nådd i juli, da Stoxx Europe 600 var oppe i 471,74.

Bank of America og Société Générale er forøvrig blant dem som spår nedgang for det europeiske aksjemarkedet i 2024, ifølge nyhetsbyrået. Førstnevnte estimerer et 15 prosents fall bare i løpet av første halvdel av det kommende året.