<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Goldman Sachs: Rentekutt kommer raskere enn tidligere ventet

Storbankens økonomer tar grep etter torsdagens overraskende nøkkeltall.

Publisert 1. des. 2023 kl. 12.14
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 194 ord
TO UKER: Torsdag om to uker presenterer ESB og sentralbanksjef Christine Lagarde ny rentebeslutning. Foto: Bloomberg

Inflasjonen i eurosonen i november ble mye lavere enn ventet, og den har nå sunket til det laveste nivået siden sommeren 2021. Det har ført til at økonomene hos finansgiganten Goldman Sachs har justert på sine spådommer for Den europeiske sentralbanks (ESB) rentesetting.

Deres syn er nå at ESB og sentralbanksjef Christine Lagardes første rentekutt kommer i løpet av andre kvartal 2024, melder Bloomberg.

Tidligere var forventningen at første rentekutt ville komme kvartalet etter, i tredje kvartal.

Inflasjonen halvert på kort tid

I sin ferske rapport skriver Goldman Sachs at en raskere inflasjonsbrems enn ventet eller svak økonomisk vekst vil kunne gi raskere rentekutt i eurosonen. Like fullt ser storbanken et betydelig hinder for noe rentekutt tidligere enn i andre kvartal.

Ifølge Bloomberg er et rentekutt i april nå fullt priset inn i markedet.

Torsdagens inflasjonstall for eurosonen viste en konsumprisvekst på 2,4 prosent i november, mens konsensus i forkant lå på 2,7 prosent. Så sent som i august var inflasjonen på mer enn 5 prosent, og for ett år siden var prisveksten i eurolandene på over 9 prosent.

Neste rentebeslutning fra Christine Lagarde og Den europeiske sentralbank er ventet torsdag 14. desember.