<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Cramer om Trump: – Bra for porteføljen

Etter en mye omdiskutert TV-debatt mener markedet at en Trump-seier ikke er usannsynlig i årets presidentvalg, noe Jim Cramer mener ville vært positivt for aksjemarkedet.

Publisert 29. juni
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 216 ord
POSITIVT FOR AKSJER: Aksjekommentator i CNBC, Jim Cramer, tror Trump-seier kan føre til en positiv stemning i aksjemarkedet.  Foto: AP/NTB

Natt til fredag møttes presidentkandidatene Joe Biden og Donald Trump til en 90 minutters direktesendt debatt

Debatten er blitt mye omtalt i ettertid, og ifølge Marketwatch tror markedet at det nå er større sannsynlighet for at Trump vil slå Biden i kampen om det amerikanske presidentskapet. 

En av verdens mest kjente aksjekommentatorer, Jim Cramer i CNBC, har nå kastet seg inn i diskusjonene som har oppstått i kjølvannet av debatten. 

«Hvis du tror det er mest sannsynlig at Trump blir president, så vil den generelle tonen i aksjemarkedet forbedres. Det er ikke bare fordi mannen ikke tåler å se markedet falle, men fordi det er ett av barometerne han bruker for å måle egen aksept,» sa Cramer fredag kveld, og fortsatte:

«Enten om du hater ham eller liker ham, så er han bra for porteføljen din.»

Videre sier aksjekommentatoren at Trump-administrasjonen tidligere har vært positiv til fusjoner, og at den derfor ikke vil stå i veien for eksempelvis Kroger som ser på å kjøpe Albertsons, og Tapestry som ønsker å kjøpe Capri.

Cramer poengterte også at Trump generelt ser positivt på olje- og gassindustrien, men at han mest sannsynlig vil stramme tøylene på handelsreguleringer mot Kina, som vil påvirke aksjer som Nike og Starbucks negativt. 

«Selv om han var i eiendom, likte Trump å snakke om aksjer,» avsluttet Cramer.