<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Herkules-avvikling tynger Munthes GMT Capital

Gert Munthes investeringsselskap tok utbytte på 9 millioner kroner i fondets siste hele leveår. Nå har det solgt sitt siste selskap.

Publisert 4. juli
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 178 ord
OPPKJØPSTOPP: Private equity-pioneren Gert Munthe skal fokusere på andre ting enn Herkules Capital fremover.  Foto: Iván Kverme

GMT Capital, investeringsselskapet hvor den norske private equity-pioneren Gert W. Munthes er største eier, barberer årsresultatet med 66 prosent, til i underkant av 9 millioner kroner. Selskapet betaler ut hele overskuddet i utbytte. 

Viktigste selskap i GMT Capital er private equity-fondet Herkules Capital IV, hvor det har en eierandel på 24 prosent. Dette fondet hadde et resultatfall helt på linje med fallet for GMT Capital.

Private equity-selskaper er investeringsfond som baserer seg på å investere i selskaper som ikke er på børs, for å bygge dem opp og senere selge dem med overskudd.

GMT Capital

(Mill. kr)20232022
Finansinntekter8,926,0
Resultat før skatt8,825,9
Årsresultat8,825,7

Munthe er styreleder og gründer i Herkules-fondet, som opprinnelig ble spunnet ut av Ferd-systemet. Herkules er under avvikling, noe Munthe i fjor fortalte til Finansavisen:

«Vi har startet fire fond, og avviklet tre av dem. I det fjerde fondet har vi kun én investering igjen. Vi kommer ikke til å hente et nytt fond i den strukturen vi hadde det i», sa Munthe.

I forrige uke meldte DN at fondet nå har solgt seg ut av sitt siste selskap, restaurantkjeden Olivia.