<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
private equity
Private equity i vinden igjen
Aktive eierfond jakter nye muligheter med store mengder tørt krutt, men er fortsatt sårbare for renteutviklingen, skriver Henrik Sommerfelt i CMC Markets.
Private equity med lav inngangsbillett
Private equity-fond har som regel en minstetegning på 50–100 millioner kroner. Nå åpner Nordea dørene for privatmarkedet ved å lansere et PE-fond med minstetegning på «bare» 100.000.
Feil at private equity knuses av økte renter
PE-fond er ulike og noen er utsatt for økte renter. Men at alle PE-fond «knuses av renter», er en spissformulering som faller på sin egen urimelighet, skriver Argentum-sjef Espen Langeland.
Dette er de beste private equity-aksjene
Carnegie-forvalter Tom Berggren trekker frem to London-noterte private equity-forvaltere samt to av de største amerikanske aktørene.
– Du kan få i både pose og sekk
Alternative investeringer kan gi høyere avkastning til lavere risiko enn en tradisjonell aksje- og obligasjonsportefølje. Men: Du må kunne håndtere ulempene.
Mot bedre tider for aksjeplukkere?
Høyere økonomisk turbulens de neste årene vil bidra til at nye vinnere inntar manesjen og at markedet ikke nødvendigvis løfter alle «båter» i finansmarkedene samtidig. Større spredning i feltet skal i teorien bli en fordel for de mest aktive forvalterne. Og: Det finnes gode argumenter til å øke andelen alternative investeringer av høy kvalitet i en langsiktig investeringsportefølje.
Unyansert om private equity
At forvaltere utelukkende er opptatt av bonusavtalene, slik Karl Johan Molnes hevder, nekter jeg å gå med på, skriver Espen Langeland i Argentum.