Ny melding 02.07


NATTOPHARMA ASA: NATTOPHARMA AWARDED GRANT FROM NORWEGIAN RESEARCH COUNCIL

10:42
Oslo, Norway (02 July 2020) - The Norwegian Research Council has awarded a grant estimated to be NOK 15 million to NattoPharma ASA (NattoPharma) to help fund a multi-year project to develop new vitamin formulations. The project will utilize NattoPharmas MenaQ7 Vitamin K2 as MK -7 and the research part will be conducted together with SINTEF AS, Department of Biotechnology and Nanomedicine (SINTEF).

The collaboration between SINTEF and NattoPharma aims to develop new and smart technologies for vitamin formulations, building on NattoPharmas former successes of developing globally competitive and clinically validated products mixed with SINTEFs strong background in research within the area of biotechnology and nanomedicine.

The development of new technologies and the planned innovations in the project will contribute to further development and growth of the national vitamin industry, says Håvard Sletta, Research manager at the Department of Biotechnology and Nanomedicine at SINTEF.

We are very excited to receive this grant as it will help us realize a research project that will continue to build on our strong position as market leader in the vitamin K2 world. By executing this project, we expect to take the next step in the development of vitamin formulations and secure our continued leading position in the industry, says Kjetil Ramsøy, Chief Executive Officer of NattoPharma.
livsstil
02.07.2020 kl 10:55 4840

Veldig gode nyheter og bekrefter hvilken posisjon Natto Pharma befinner seg i. Litt rart at selgersiden vokser i takt med positive nyheter :) det ligger bra med aksjer skjult på 16,80 og med litt tålmodighet tror jeg vedkommende kunne fått kr. 18,- det er vel noen som vil holde kursen nede, men tyngdekraften vinner alltid så vi får se.
Computum
02.07.2020 kl 10:55 4833

NATTO er på offensiven for tiden. Øker omsetningen, driver utvikling og forskning, tjener penger og er fremdeles blant de lavest verdsatte i sektoren.
Redigert 02.07.2020 kl 11:00 Du må logge inn for å svare

Stjernebeviset på at vi begynner å få tilbakebetalt for all FOU gjennom de 12 siste årene. Ikke tilfeldig at det er Nattopharma som skal utvikle dette videre. Konkurrentene får mer og mer å "tygge" på .......... :-)

petronella

De som selger nå på 16.80 kan umulig ha fått med seg meldingen...

petronella
bj111
02.07.2020 kl 11:14 4737

Må være noen som virkelig ønsker å holde denne på dagens kurs for at den ikke løfter seg på den meldingen er ikke normalt. Er det Kappa som presser for å holde den nede vel vitende at om de klarer det i dag så blir trolig kursen liggende der inntil videre?

"... The collaboration between SINTEF and NattoPharma aims to develop new and smart technologies for vitamin formulations"

Smartere enn https://www.trippelk2vitamin.no/

Jeg har brukt K2 vitaminer i årevis. Er tom nå, men spiser mye grønt som jeg har ute på terassen, særlig basillikum som er gotteri.. Har 8 typer hvitløk og bruker bladene i maten.

NattoPharma mottar støtte: – Vi er veldig glade
Får 15 millioner til forskningsprosjekt.

Kjetil Ramsøy, adm. direktør i NattoPharma.
Industri
Joakim Blindheim Støre
11:13 - 2. juli
NattoPharma får 15 millioner i støtte fra Norges forskningsråd, som skal brukes til å finansiere et flerårig prosjekt innen utvikling av nye vitaminløsninger. Prosjektet er et samarbeid mellom NattoPharma og forskningsinstituttet SINTEF.

Det opplyser selskapet i en børsmelding torsdag.

– Vi er veldig glade for å få dette tilskuddet, da det vil hjelpe oss å realisere et forskningsprosjekt som vil fortsette å bygge videre på vår sterke posisjon som markedsleder i vitamin K2-verdenen. Ved å utføre dette prosjektet, regner vi med å ta neste steg i utviklingen av vitaminløsninger og sikre vår fortsatte ledelse stilling i bransjen, sier NattoPharma-sjef Kjetil Ramsøy.

Torsdag formiddag omsettes aksjen for 16,60 kroner, ned 1,19 prosent. Aksjen har hatt en voldsom vekst, og er hittil i år opp 121 prosent.

https://finansavisen.no/nyheter/industri/2020/07/02/7543603/nattopharma-mottar-stotte-vi-er-veldig-glade

Herman*
02.07.2020 kl 11:36 4662

Natto er virkelig i støtet. Om det ikke blir salg av selskapet, håper jeg de virkelig får hjelp til å sikre en mer korrekt verdsettelse/prising . Det er jo kjedelig å være aksjonær i et selskap som handles til halv pris.... Det første de kan gjøre i den sammenheng, er å få inn kvalitetsinvestorer. Disse kan kjøpe i markedet eller gjøre som Kappa-legge inn bud på et visst antall aksjer. Budet bør dog være seriøst...:-)

Great news!
I really like the way the press release is phrased with explanation of the expected benefit to NattoPharma from this.
Herman*
02.07.2020 kl 16:15 4389

Jeg skal endre følgende regnestykke hvis jeg klarer å spa opp mer nøyaktig info. Normalt gis det ikke 100% offentlig støtte til prosjekter. Søkerne må som regel inn med en egeninnsats i form av timer (egne ansatte) og eventuelt litt cash. Jeg estimerer derfor at prosjektet har en ramme på 30 millioner kroner. Egne timer regnes mye lavere enn kjøpte timer, men la oss ta utgangspunkt i 1000 kr/time. Da får vi 30 000 timer, eller ca 16 årsverk. Fordelt på f eks 3 år, vil det si at fem forskere jobber fulltid med produktutvikling. Dette er relativt imponerende! Denne meldingen er også en "statement" i forhold til Kappa, hvor Natto har tenkt å utfordre selskapet i forhold til den globale lederposisjonen innen K2.

Tar du med slike kart når de ikke stemmer med teorien.

"If the facts don't fit the theory, change the facts".

Ueninghet om Einstein noen gang sa det.

Vi har et lignende på norsk.

I teorien er teori og praksis det samme, men det er i teorien.

Computum
02.07.2020 kl 16:52 4316

Ja, ja. Vi fikk en tiøring for den nyheten også. Det var ikke mye. Skal tydeligvis mye til å få selgerne av aksjen på bedre tanker. (støtten representerer nesten 80 øre pr. aksje)
Herman*
02.07.2020 kl 17:20 4281

Det har vært mange slike meldinger opp gjennom årene, men noen tar ikke inn over seg at det er forskjell på 2 og 15 mill. Dette er et meget stort prosjekt i Natto sammenheng.
Jono
02.07.2020 kl 18:16 4227

Ja, flere tilsvarende meldinger, og kanskje du har lest deg opp på hvor meget Natto allerede har brukt på forskning på K2 i løpet mer enn 10 år?

Selv er jeg helt enig med deg, at dette er veldig gode nyheter! 15 millioner er veldig mye penger for NATTO, ei heller snakk om "kontantstøtte" som f.eks. NEL fikk i dag.

Nei, kan ikke sammenlignes med, bare det faktum at 15 millioner for NEL -- bare er noen "peanøtter" ettersom de henter inn nesten 1 000 millioner hver gang de foretar en emisjon på stadig høyere kurs.


Ja, for selv om mine NEL aksjer steg mye i dag, satte mye større pris på gode nyheter fra Natto, og derfor bare gleder meg til Q2 tallene, som deg og alle andre! :-)
Jono
04.07.2020 kl 16:36 3899

For å gjenta meg selv, har vært med fra dag en. Har ikke noe behov for å flagge om hvor mange aksjer jeg har kontrollen over.
Nei, ikke mange nok til å ha noen som helst betydning, at jeg ikke uten hjelp av flere andre, kan blokkere for et oppkjøp fra Kappa, om dette blir en trussel igjen?
Samme det, så ønsker alle en god helg, at meg bare kan si meg godt fornøyd med uken som har gått.
Har skrevet om før, at burde solgt ut noen av mine taper aksjer for bedre oversikt, men så glad for at ikke har gjort på bakgrunn av en god fredag for Petrolia og Magnora med flere.
Den siste aksjen må være gamle Seven Marie, at jeg ikke en gang var klar over at meg hadde investert i vindkraft! :-) ?
PS: beklager om noen ikke "føler på" at hører hjemme her, men hvorfor ikke?
selv ønsker bare å påminne alle om, at om man ikke må selge sine aksjer, bare bør la ligge noen år, legge i en skuff eller glemme framfor å bare være opptatt av å redusere skatten!
En lav skatt, bare litt mer enn 20% og for meg -- burde vært nærmere som før, og hvorfor ikke 30% mot at vi slapp å betale formueskatt for "noe" vi ikke eier en gang lengre?
trendi!
06.07.2020 kl 01:43 3710

nå har loversen muligheten til og innkassere gode grunkers ved dagens kurs overkurs. alt er innbakt og loversen har mulighet at komme ut av aksjen til en meget høy kurs.
ha en trendi natt
surplus
06.07.2020 kl 09:14 3586

kappa fortsetter å kjøpe seg opp. La ikke Kappa/trendi! få kjøpe dine aksjer på billigsalg

Kappa har nå økt fra 812k til 1010k siden forrige aksjonærliste fra 29.06.
De kjøper over børs til vanlige kurser. Dumt å gi de billige aksjer nå, når de handler seg opp.
livsstil
06.07.2020 kl 10:40 3475

Enig, og nå ser vi kjøpersiden bygger seg opp igjen. Her er det bare å selge seg dyrt folkens..

De kan vel likegodt bare løfte kursen opp til 20,- før de får plukket for mange aksjer på billigsalg. Jeg kan ikke akkurat si jeg er så forbanna fornøyd med håndteringen til KAPPA med trendi på laget, som ødelegger mer for seg selv og KAPPA enn det gjør nytte, og dette skambudet toppet idiotien, samtidig trendi gutten opererer mer og mer som en idiot, så unner jeg dem faktisk ingenting av NATTO uansett pris.

KAPPA får ikke tildelt mye støtte, de vokser "surfer" på andres suksess enn så lenge, og i tillegg svindle seg til patenter og vekst på andres bekostning, har fått KAPPA langt opp i halsen.
Computum
06.07.2020 kl 11:47 3364

Kappa har tydeligvis hatt en strategi for å kjøpe seg opp uten at selgerne forstår hvor høyt de er villige til å gå. Ved å gi et skambud og deretter en drittpakke (trussel om søksmål) tenker tydeligvis mange at "vi får ta det vi får". Og Kappa kjøper til priser som ligger 30-40% høyere enn de offisielt var villige til å gi, mens de små selger.

Kommer nok et nytt bud fra Kappa (de vil ha Natto, overbevist nå siden de øker eierandelen via kjøp over børs).
De ønsker vel de 11% først, før det nye budet kommer.
Computum
06.07.2020 kl 16:54 3192

Det ser ut som Kappa plukker aksjer fra tilfeldige selgere. Ikke noen som peker seg spesielt ut. Det er tydeligvis ikke vanskelig å lokke frem selgere uten særlig næringsvett. Ned over 3% var litt overraskende på en positiv børsdag.
Herman*
06.07.2020 kl 17:55 3142

Kappa bør skjønne at de ikke har noen mulighet til å overta Natto. Det de gjør nå er bare å sabotere/vanskeliggjøre strategiske prosesser i forhold til andre. Heldigvis finnes det mottrekk mot denne typen virksomhet. Det virker som det gikk en større post på 16 tallet utenom børs. Det er svært mistenkelig at aksjonærer selger til under markedskurs, dette burde børsen se på om de ikke har gjort det allerede. Var det ikke en av dere som skulle ta kontakt med børsen?
Redigert 06.07.2020 kl 17:58 Du må logge inn for å svare
In Time
06.07.2020 kl 19:18 3077

Har hatt kontakt, men dialogen stoppet opp da jeg beklaget at det sterkt rabatterte salget forige fredag etter børs gav inntrykk av at det kunne være en tilleggskompensasjon involvert.
Herman*
06.07.2020 kl 19:35 3058

Beklaget? Det er jo ingen som gir bort penger på børs, så det er jo rimelig å undre seg over hvorfor noen selger til under børskurs.
Redigert 06.07.2020 kl 20:05 Du må logge inn for å svare

Hvorfor er det mistenkelig at noen selger utenfor børs til 1 kr under børskurs? Er ikke veldig store volum som går over børs og lite ordre liggende, så er vanskelig å få solgt slike volum uten å drepe kursen helt.

Hadde noen lagt inn en salgsordre på 65k hadde vel det vært feil og.

"Damn if you do, damn if you dont."
Redigert 06.07.2020 kl 20:22 Du må logge inn for å svare
Herman*
06.07.2020 kl 20:29 2986

Du har et poeng, men det har vært en rekke transaksjoner med samme mønster. Det normale hadde vært om de betalte litt over børskurs.
Jono
06.07.2020 kl 20:39 2966

på mange måter, kanskje alle burde ønskes en god helg!
for hvilken start med PSE som fortsetter, en like gammel aksje som Natto og Magnor, en gang Seven Mariine, og hva jeg ville kjøpt flere aksjer.
selv har jeg hverken kjøpt eller solgt noen aksjer så langt i år, men kanskje på tide å ta grep?
for om DET er noen som bør skamme seg på dette forumet, så må være alle de som har rakket ned på både ledelse og styre i Natto!
ja, bare for å minne om at noen var villig til å betale NOK 18,90 i dag, om jeg fikk med meg all handel!?
selv ingen planer om å ta ferie, men at vi snart mye mer enn 20 kroner, er mine tanker, en fortsatt god kveld, nå skal jeg grille i stormen, solen skinner! :-)

Jada, ser absolutt poenget ditt. Men er veldig lett å fokusere på en vinkling, når det som regel, tross alt, er en rasjonell forklaring på det meste :-)
Computum
06.07.2020 kl 21:08 2920

Men hvorfor fortsetter Kappa å kjøpe aksjer når kursen er kommet mer enn 30% over det de mente var en fornuftig pris?
trendi!
07.07.2020 kl 01:29 2808

muligheten er der loversen. selg nå på overkurs for natto har fremdeles ikke lagt frem hva selskapets verdi er. dagens kurs kan være gull så lenge ikke verdien kommer frem fra natto.
ha en trendi natt uten at en må verdivurdere for at en skal få sove
livsstil
07.07.2020 kl 09:44 2690

Nå skal de også ansette en person på marketing og SoMe, smart, https://www.finn.no/183642600

15/7 er ikke langt unna, bikker vi 20,- innen den tid mon tro ?
Ikke mye vilje til å selge under 18 ser det ut som, ønsker man snev av volum så må man nordover.

petronella
Computum
07.07.2020 kl 14:24 2547

Ja, men først må vi passere 18. Det har buttet litt i mot her noen dager. Kanskje går det bedre idag?

Merkelig handle mønster for tiden, er det KAPPA som bremser oppgangen med å ligge på begge sider, i håp om at det drypper noen ut som de kan snappe opp, så de kan ende dagen med netto kjøpte, hvordan ellers kan de klatre på top 20 listen, det må vel snart være tomt for idioter som selger til KAPPA, unner dem ikke en jæv.. aksje. . Kjør kursen til 100,- per aksje og splitt den i 4, kan sikkert snart forsvares bedre en langt flere andre det er blitt gjort med.
Redigert 07.07.2020 kl 14:36 Du må logge inn for å svare
livsstil
07.07.2020 kl 14:45 2512

Ja, den har kilt seg litt fast mellom 17,90-18,20 men for all del vi må ha litt bakkekontakt også, den har tross alt gått mye i det siste så et lite pust i bakken er aldri feil. Blir veldig spennende den 15/7 - tror de overrasker på topplinje, og spenningen er større knyttet til marginen.

https://wholefoodsmagazine.com/suppliers/news-suppliers/study-shows-effects-of-vitamin-k2/

Ny pressemelding i dag, visstnok.
Kan vel snart ikke lengre være tvil om effekt på hjerte/kar, som er klart viktigere enn claimet på ben/skjelett. Veldig bra!