Seismiske røstelser av episke dimensjoner!
Så begynner en ny æra!

Bli rik på seismikk: tidlig-syklusens gullkalv.

$$$ PGS, MSEIS, SBX og EMGS $$$


Remember:
Unlike stocks, which tend to move higher over time, commodity prices cycle through powerful multiyear booms, followed by spectacular multiyear busts.
These are called “supercycles.”
No two supercycles are identical. But they all share two distinct traits:
1. In their youth, they produce huge investment gains.
2. In their advanced years, they produce huge investment losses.
That’s why it’s so important to pay attention to them early on. They grow up so fast.

Experts believes the previous commodity supercycle lasted 21 years, and ended in early 2020.


Hele sektoren skal opP oPP OPP!
Redigert 16.02.2021 kl 07:36 Du må logge inn for å svare

Trident er på vei til skraping, vil tro på sikt alle som starter på 19 i fødselsår vil bli spiker. Diamond og Emerald er rigget med ett tripple spurce system - som sikkert kan flyttes. Diamond skal i utgangspunktet på Brazil node jobben, men rykter om utsettelser på den.
KimLee
10.05.2021 kl 10:03 409

Husker det ble nevnt en Rystad rapport tidligere i år der det kom frem at oljeletingen MÅ dobles etter mange år med underinvestering og for lite leteaktivitet.
De skrev ikke når det vil skje men jo lengre det trekkes ut i tid desto sterkere blir oppturen.

👍 brikkene faller på plass.

* Kjøpte tilbake SBX på samrøre med Shearwater, posten i GEM og sannsynlig kontrakt i kjømda.
KimLee
10.05.2021 kl 09:46 473

En helt enorm flåte på 28 vessels. De fleste er relativt nye moderne vessels bortsett fra source båtene som er fra 90 tallet.
Det er derfor naturlig at Shearwater kjøper opp SBX når de skal på børs og det kan skje allerede i år.

Flere enn meg som får litt fornybar følelse på de nye navnene på ex Polarcus båtene?

https://www.shearwatergeo.com/316/marine-acquisition/seismic-fleet

Universitetet i Bergen + Havforskningsinstituttet har store satsinger på offshore mineraler, vind og annet som måtte befinne seg i havrommet. Shearwater og SBX/Green Minerals sitter med HQ i Bergen sammen med blant annet DOF Subsea. Masse konspirasjoner, men eg tror det er i Bergen det skjer framover.

Green Minerals opp 18% hittil i dag, og det samme vil skje med alle selskap involvert i leting og utvinning i racet med å skaffe nok regionale metaller til europas gigantiske batterisatsing, EUs lekkede høyeste prioritet

https://oilprice.com/Energy/Energy-General/Leaked-EU-Report-Reveals-Ambitious-Renewables-Agenda.html

"Europe will also have to develop a regional supply chain for battery manufacturing, of which components are mostly imported from carbon-intensive China."

Store muligheter

Equinor stiger og stiger i US, motsatt vei av indekser og oljepris siste timene. Skulle nesten tro noen forventer at olja bryter og drar forbi 70 snart..
KimLee
07.05.2021 kl 12:21 1120

Ja, norske farvann er et av verdens rikeste områder på disse mineralene så der er vi begavet
Men selv om GEM og andre selskaper finner og utvinner massevis av lithium, copper og nesten 30 andre kritisk viktige mineraler så kan det alikavel bli alt for lite til å tilfredstille verdens behov. Resultatet av det blir mineralkrise med astronomiske priser.
Vi ser allerede klare tendenser til mineral nasjonalisme og hamstring, et eksempel på det er Kina.
Her er det noe mye større enn "det grønne skiftet" som står på spill. Mineralene er kritiske for forsvarsindustrien og det er noe hverken Kina, Russland eller USA tar lett på.
Rikets sikkerhet kommer før det grønne skiftet.
Redigert 07.05.2021 kl 13:05 Du må logge inn for å svare
Hvalross
07.05.2021 kl 11:03 1219

https://oilprice.com/Energy/Energy-General/IEA-Governments-Should-Start-Stockpiling-Battery-Metals.html

Vi vet at Klaus Schwabs World Economic Forum, verdens mest innflytelsesrike gruppe mennesker og til syvende og sist EUs og dermed våre egne halvmælende kake-gomleres diktat, er hellbent på å redde sitt elskede grønne skifte fra kollaps pga mineralmangel.

Man kan eventuelt vente til Erna leser om dette fra teleprompteren, eller kjøpe skambillig Green Minerals (eller SBX) for direkte eksponering av det som blir den neste helt store dillen, med mere tv-tid en Nækkis og Svættis gjennom 2022-24 allerede nå. Noe eksponering får man også i Magseis Renewables, PGS enda navnløse mineralsatsing og NTNU linkede EMGS.

Senere i tiåret er havbunnsmineraler Norges nest mest verdifulle næring. Er du med?
KimLee
04.05.2021 kl 08:48 1472

At Shearwater var så kjapp med å kjøpe Polarcus flåten samtidig som de har flere vessels av samme type cold stacked er et signal om at de venter mye bedre tider for oljebransjen og letevirksomheten.
Nå er det litt motstridende signaler fra analytikere og EIA. Mange mener det ikke blir noen supersyklus for oljen, men EIA skifter også meninger veldig ofte.
Å spå oljeprisen er veldig vanskelig siden det er så ekstremt mange faktorer som spiller inn, ikke minst geo politikk. En oppblomstring i midt østen konflikten kan sende prisene til værs i løpet av noen få timer. Det har man sett før i historien.
Uansett så er det flere som mener at oljeprisene skal opp enn som mener den skal ned.
Hvis oljen stabiliserer seg på over 80 USD så er det svært positivt for seismikk og nye markeder innen mineraler og andre fornybar segmenter kommer i tillegg til tradisjonell tradisjonell oljeleting.
Rystad mener også at oljeletingen må økes betydelig selv med dagens priser.
Hvalross
30.04.2021 kl 22:58 1807

https://www.nrk.no/rogaland/equinor-vurderer-a-utvinne-mineraler-ved-jan-mayen-1.14681254

Gammelt nytt, men gammelt nytt gjentas i kjerka hver søndag og. Selv lurer jeg bare på hvor mange tusen prosent mer verdt Equinors mineralavdeling er enn vindbiten om 10 år ...

Pengene hoper seg opp hos oljeselskapet med best balanse i verden, mens de forbereder storsatsinger i fornybart.

Blåser gjør det støtt overalt, men Norge har verdens nest største forekomster av mineraler på havbunnen. Vind er ulønnsomt uten subsidier. Grønne havbunnsmineraler har lønnsomhet som olje og gass. Norge er verdensledende på å få opp verdier fra havbunnen og dypere.

Hva skal Equinor bruke alle de oppsparte milliardene på tro? Real nøtt dette ...
Hvalross
29.04.2021 kl 21:58 1963

Johannessen i Sparebank 1 Markets understreker at han øyner positive tendenser.

– Vi tror at de nylige rammeavtalene Equinor signerte med Shearwater og PGS for toårig 4D-arbeid kan være et tegn på at klienter ønsker å låse inn kapasitet i frykt for høyere priser ettersom leverandørsiden har blitt mer konsentrert.Folk våkner ... Rrraaalllyyyy!!!
cheezy
29.04.2021 kl 15:27 2192

Når ingen kan kjøpe båtene til Polarcus billig, er streamermarkedet enda nærmere å være et duopol. Dette vis være negativt for multiklientselskapene, og gjøre det mer sannsynlig at TGS greier å gjøre en stor deal.
Hvalross
29.04.2021 kl 15:12 2220

Vårens store snakkis! Sektoren er jo marinert i TNT!
cheezy
29.04.2021 kl 14:58 2254

Jeg skulle tro at multiklientvirksomhetene til henholdsvis Western Geco og CGG er høyt oppe på listen til TGS. Begge selskapene har solgt båtene sine til Shearwater. De har ikke lenger bruk for multiklientdelen til å effektivisere båtutnyttelsen, og TGS er mye mer kyniske og kostnadseffektive enn de to selskapene.

Dette vil i såfall være et massivt kjøpssignal!
Hardly
29.04.2021 kl 14:56 2256


Shearwater GeoServices kjøper seks seismikkskip og andre eiendeler tidligere eid av kriserammede Polarcus. Selskapet betaler 127,5 millioner dollar for skipene og 50 millioner dollar for streamere og relatert seismikkutstyr. Det tilsvarer en samlet kjøpssum på rundt 1,45 milliarder kroner.

Det fremgår av en melding fra Shearwater-aksjonær GC Rieber Shipping torsdag.

Transaksjonene er finansiert gjennom en skipslånefasilitet fra DNB og GIEK på 107,5 millioner dollar og et konvertibelt lån fra Rasmussengruppen AS på 85 millioner dollar. Av det konvertible lånet er 15 millioner dollar satt av til generelle selskapsformål.
Redigert 29.04.2021 kl 14:58 Du må logge inn for å svare
KimLee
29.04.2021 kl 12:34 2354

Det jeg syns er mest interessant med TGS er at de har sagt de har en lang liste med aktuelle oppkjøpskandidater.
Skulle likt å sett den listen.
Odi.1
29.04.2021 kl 11:40 2430

TGS også er av den solide sorten, mye cash, og har ett stort potensiale med en solid opptur i segmentet de neste Q .
Hvalross
28.04.2021 kl 20:50 2610

Enn så råttent Polarcus ble behandlet, kan jeg ikke annet enn å frydes av den smeltede osten i den lakoniske sardonikken om Polarcus der herr Cheezy. Minner meg om en formulering av Lars Såbye Christensen i Bernard Hvals Forsnakkelser: (sagt om fallert kokkosbolle-produsent) «Min far Bernhard Hval, var ingen stor humorist, til tross for at han skulle bli opphavet til det kjente munnhellet klin kokos. Han gjorde opp sitt bo med et skudd i pannen»
Redigert 28.04.2021 kl 20:50 Du må logge inn for å svare
focuss
28.04.2021 kl 20:06 2688

Cheezy
Når det gjelder Magseis så vær klar over at de har gjennomgått en svært vellykket snuoperasjon og har barbert bort enorme kostnader som har resultert i dårlige resultater. Dagens Magseis fremstår som et nytt selskap. Når nye kontrakter inngås så tjener de penger på de, men Q1 blir neppe det store. Guidingen derfra kan imidlertid bli svært bra. PS. OSX+ 5,5 % nå.
Odi.1
28.04.2021 kl 20:05 2694

Eneste suverene her er Magseis Fairfield , en har ikke satt seg inn i den eller har en agenda om en ikke har fått med seg hva som vil komme der.
Ser Fornybardelen blir utelukket, at de har verdensledende teknologi, og absolutt største OBN kapasitet WW. Heller ikke blir Multiklientene nevnt med ett ord.
Relativt lite gjeld igjen , Har Mye Cash, og mye mer er på vei .
Ser det vises til historiske oppryddingskvartal , disse er vi nå forbi , Baclog totalt er fra 31/1 på nærmere 3 Milliarder kroner, 2 forskjellige langtidskontrakter
med to av verdens største Oljeselskaper på 3- 4 År
Eier ikke en båt selv, alt blir kontrakter av selskapene selv, eller de leier for prosjektene etter hva som er inne av kontrakter.
Ett helt fantastisk konsept og ikke minst ledelse. https://magseisfairfield.com/
Mseis bør være i alles Portefølje fremover med mye aksjer!

Sbx er blitt bedre en hva en skulle tro, og en må absolutt ikke handle den på historiske renommeer :)
Meget uheldig med kontraktsavlysningene når COV 19 kom på banen. Disse vil sakte men sikkert komme tilbake.
De er nesten eneste på 2D igjen , og flere områder har "krav" på 2d. Så har de penset over med flåten på OBN serving samtidig som de også drar inn
en 4 Måneders kontrakt på Vind prosjekt i Balticum. Eier 53% av GEM (Green Minerals) , dette vil bli ett kapittel for seg selv, om ikke lenge begynner tildeling for letingen.
Flåten er modernisert betraktlig, en kan ikke le av alderen på båtene lenger, der fullt på høyde med alle andre Seismikk selskap, og alderen er minst på PGS nivå.
( snitt ) Gjelden er til nærmet 0 kr ( De har ett rammelån tilgjengelig for å oppgradere Fulmar når den rette OBN kontrakten kommer på den )
Meget spennende selskap fremover, og bør være i en hver portefølje.


Axxis , moro å være med når de billige 10 øres aksjen blir tilgjengelig , ellers er dette ett farlig selskap å kjøpe dyrt, som åpenbart ikke hadde kontroll på hva dem holdt på med.
Mulig dette blir bedring, men tror alt av inntekter vil gå i Sluket til Bond holdere og Redere , 0 minus til deg som ikke forstår at en kun handler denne for å tjene på optimister, og helt spinnville Overskrifter fra Journalister.

PLCS : Ingen vet hva dette her vil ende opp med enda. Der var nærmere 1 milliard i Baclog når det ble bom stopp.

PGS : Her bør en handle nå etter restruktureringen , denne kan gå mye og hurtig fremover :)
Spår historisk HOPP i Oljeetterspørselen ! c/o Goldman Sachs

EMGS : Hadde vært moro å hatt litt i denne , men tror den vil sige nedover litt til, får vurdere dette da. Uansett en meget spennende teknologi, og det vil bli
ettertrakter på sikt.

Redigert 28.04.2021 kl 20:27 Du må logge inn for å svare
cheezy
28.04.2021 kl 19:34 2745

Jeg er enig med hvalrossen i at det ligger an til bedring. Jeg følger seismikksektoren tett, og prøver å se hvor det kan lønne seg å gå inn. Men dersom vi skulle få rett og det ligger an til solid bedring, så er det mer uklart hvilke selskap som vil gjøre det bra. Her er en liten gjennomgang av de som er på OB.

TGS: Jeg har aldri fulgt TGS så nøye, men kanskje jeg burde. I tidligere downturns, så har TGS investert i billige data fra desperate streamerselskap. Men de har åpenbart ikke gjort det samme nå. Kanskje det er litt fordi Polarcus er konkurs, og det er nesten bare Shearwater og PGS å kjøpe fra? TGS har et verdifullt bibliotek, og er flinke til å gjøre gode dealer. TGS hadde ikke så bra førstekvartal, men det behøver ikke å bety så mye. TGS er kanskje det minst risky selskapet å investere i, og jeg mener at det samtidig er en klar doblingskandidat. I motsetning til de andre selskapene, så kan man ikke se hvordan det går utfra båtbevegelsene, så man er litt mer blind. Jeg har tro på samarbeid med PGS i Canada, og kanskje mer samarbeid med Axxis på noder.

PGS: Har altfor mye gjeld, så det er høy risk / reward, og man kan forvente volatil aksjekurs. Det er først og fremst multiklient som holder PGS flytende. Hvis markedet tar seg opp, vil det ikke være noe stort problem å betjene gjelden. I motsatt fall kan det gå riktig dårlig. Jeg blir hverken overrasket om kursen står i 30 kroner eller 30 øre hvis vi ser tre år fram i tid. Guidingen for Q1 late sales var bra, og det ser ut til at de kan få bedre kontraktsinntekter både i Q2 og Q3. Etter at Western Geco og CGG har gitt opp, er PGS siste fullservice streamerselskapet igjen. De kan dra nytte av at de både gjør datainnsamling, teknologiutvikling, prosessering og multiklient. PGS er godt plassert, men mangler penger til å satse offensivt. PGS børsmelder ikke jobbene sine, så det er litt vanskeligere å følge hvordan det går på kontraktssiden. Men siden multiklient er viktigest, er det best å følge guiding og lese kvartalsrapportene.

Polarcus: Gjelden er misligholdt, båtene og seismikkutstyret tatt over av kreditorene, nesten alle folkene sagt opp, og nøkkelpersonellet har startet nytt selskap. Ellers går det vel ganske bra.

Magseis Fairfield: Har slitt med å tjene penger etter at selskapene ble slått sammen. Det har ikke gått så verst gjennom Coronaen: I en periode var de eneste nodeselskapet med aktive operasjoner. Det er nokså enkelt å hølge MSEIS da de børsmelder jobbene og har informative outlooks i kvartalspresentasjonene. Siste kvartal med positivt resultat var Q3. Såvidt jeg kan se så er aktiviteten både i Q1 og Q2 markert lavere enn den var i Q3 i fjor, og ZXPLR Crew2 ser ut til å være på etterskud. Følgelig tror jeg at resultatene blir ganske dårlige i begge kvartalene. Jeg tror at nodemarkedet kommer til å vokse ganske mye år for år. Men det er mye sterkere konkurranse i nodemarkedet enn i streamer. Vi får følge med på hvem som vinner jobbene framover.

Shearwater: Man kan få eksponering mot Shearwater gjennom Rieber. De kontrollerer over halvparten av den moderne seismikkflåten, men har for lite inntekter og for mye gjeld. Altså ennå høyere risk / reward enn PGS. Jeg kunne gjerne kjøpt aksjer her hvis jeg kunne kjøpt direkte i Shearwater. Men det er dobbel risiko å kjøpe gjennom Rieber. Jeg tror det kommer en emisjon, og Rieber står i fare for å bli utvannet.

Axxis: De har hatt den mest effektive nodes on a rope operasjonen i bransjen, men de har fått problemer fordi de satset for hardt på multiklient uten å ha penger til det, og fordi de ikke greidde å få nok backlog. De har fått kontroll på kostnadene, og er i rekonstruksjon. Jeg tenker på å kjøpe et lite lodd eller to når rekonstruksjonen er ferdig, og jeg kan få aksjene for ned mot 10 øre per stk.

EMGS: Har stått opp fra de halvdøde. De greidde ikke å tjene penger selv i den verste boomen sist, så jeg tror ikke på det helt store her. Samtidig så har de liten konkurranse, kul teknologi, og aksjen er billig.

Seabird: Har vel ikke tjent penger siden de gikk på børs for snart 20 år siden. Det er for mange skytebåter i markedet, og det er rederier utenfor børs som har en bedre og mer kostnadseffektiv operasjon. De har også hard konkurranse mot lavkostselskap i 2d markedet. Så jeg ser ikke at det skal bli så mye bedre framover.

På grønne mineraler og ESG så har for eksempel Fugro operasjoner som ligger nærmere opp til det som trengs. Fugro og andre er allerede godt etablert innen offshore grunnundersøkelser. Det kan være en nisje for seismikkselskapene her, men jeg tror det blir en lavmarginbusiness.

Konklusjonen er at jeg har tro på seismikk, men er usikker på hvem som vil tjene pengene. Enn så lenge har jeg TGS som det kjedelige valget, PGS som det spekulative valget, og lottokupongen er Axxis etter rekonstruksjon. Dette kan forandre seg etter hvert som man ser hvilke løsninger markedet etterspør framover.
Hvalross
28.04.2021 kl 08:31 2865

https://finansavisen.no/nyheter/energi/2021/04/28/7662744/aker-bp-med-rekordhoye-inntekter

"Høyere oljepris bidro til rekordresultater for Aker BP i første kvartal. Nå rigger selskapet seg for storstilte investeringer på norsk sokkel."

Flott det for dere som tjente noen slanter på salatdyrkingssett som man kunne styre via app osv; men dere er klar over at man kan pumpe sort gull opp av havbunnen og bli miliardær?

- Rekordresultater vil gi rekordleting. Hipp hipp for All Time High i kjømda! Raske doblinger i all oljeservice letse go! Seismikk får det først. Selg gjerne. Men make them fuckers pay!

Forventer sterkt oppgraderte kursmål i seismikk før sommeren. Selv tror jeg PGS blir den største vinneren, men det blir partytime jamt over
Hvalross
27.04.2021 kl 16:04 2958

PGS ASA: Mandatory Notification of Trade
27.4.2021, 15:50 ·
Gottfred Langseth EVP & CFO of PGS, has today April 27, 2021 bought 75 000 shares in PGS at a price of NOK 5.3 per share. Following the transaction, Gottfred Langseth owns 450 106 shares in PGS.
This information is subject to the disclosure requirements pursuant to Section 5-12 the Norwegian Securities Trading Act
Attachment
https://ml-eu.globenewswire.com/Resource/Download/ba03c9e8-2a62-4fa7-8d79-ab84154f41bc
https://www.globenewswire.com/NewsRoom/ReleaseNg/400918906
Hvalross
27.04.2021 kl 09:04 3045

PGS:
Sist styremedlemmer kjøpte seg opp høsten 2017 gikk den fra 12 til 40 på ei uke.

Green Minerals:
Påfyll med nye millioner til utvikling og teknologiforsprang.
https://newsweb.oslobors.no/message/531205
Hvalross
25.04.2021 kl 16:00 3345

https://oilprice.com/Metals/Commodities/Western-Europe-Is-Now-The-Worlds-Largest-Investor-In-Batteries.html

Og Norge vil være best i klassen. Koste hva det vil. Og det kan i dette tilfellet faktisk lønne seg.

https://www.theexplorer.no/stories/energy/building-a-circular-battery-economy-in-norway/?gclid=Cj0KCQjwppSEBhCGARIsANIs4p7PUH_Vd6OZeErl-z0ngQ3yqlyM0kJ2FTAQYjp6nXyf_mznyM3xgkoaAt25EALw_wcB

At the end of 2020, Norsk Hydro and Equinor announced that they had signed a memorandum of understanding with Panasonic to explore possibilities for establishing a sustainable, cost-competitive European battery business in Norway.
Moreover, Norwegian companies are working on environment-friendly battery materials. Elkem is developing synthetic graphite and silicon-graphite composite materials. A pilot battery graphite factory in Kristiansand will come online in early 2021. In 2020, Elkem announced plans to build a large-scale battery graphite factory at Herøya Industrial Park.
Taken together, all of these factors – battery circularity, electrification and battery production – make Norway uniquely positioned to become the epicentre of the global, sustainable battery industry.

Så var det de nødvendige metallene og mineralene da. Herlig med gjenvinning, men man kommer ikke utenom noen tiår med gruvedrift for å bygge opp en base med de nødvendige råvarene som deretter kan gjenvinnes i mange generasjoner. I Deep Greens ord:

The reality is that the clean energy transition is not possible without taking billions of tons of metal from the planet. Seafloor nodules offer a way to dramatically reduce the environmental bill of this extraction. We are getting into this industry with a deep commitment to ocean health and a clear stop date in mind. The plan is simple: produce better metals to supply the EV transition, while building up enough metal stock to stop extracting from the planet and enable society to live off recycled metals.”

Spennende å se hvem som kjøper Green Minerals. Her gjelder det å være lastet når budene kommer.
Hvalross
25.04.2021 kl 11:57 1829

Glade nyheter for SBX, og til inspirasjon også for PGS, MSEIS og EMGS som klokelig posisjonerer seg i den retning: Oslo børs største joker SBX spinoffen Green Minerals kan om alt gjøres riktig og med litt flaks om noen år bli mer verdt enn Ørsted, som dabler i den ulønnsomme vindkraftbransjen. Ørsted er mer verdt enn Equinor ...

Hver dag jorden rundt skrives det mye om det kommende metallrushet på havbunnen. Bloomberg, Yahoo Finance etc har mange artikler om dette hver uke. Feks i dag:

https://news.yahoo.com/battery-metal-rush-pits-miners-040000294.html

A half-century after the Central Intelligence Agency first piqued interest in undersea mining while covertly salvaging a Soviet nuclear submarine with the help of Howard Hughes, the industry is back in the spotlight

“It’s a pivotal time,” said DeepGreen Chief Executive Officer Gerard Barron. The area of ocean DeepGreen has explored contains battery-mineral reserves to power 280 million plug-in cars

DeepGreen’s Barron, a veteran of the failed Nautilus venture, promises investors profit margins of more than 60% from operations that could start producing metal from 2024. He says talks with Detroit carmakers about potential long-term contracts have started.

I juli kommer International Seabed Authority med oppdaterte lover som regulerer deep sea mining av havbunnen.

Gledeligvis er de enorme metall og mineral forekomstene på den norske kontinentalsokkelen (verdens nest største etter Fiji) ikke bundet av den sendrektige International Seabed Authority, og med en norsk stat som tvert i mot pusher på og nærmest maser på oljeselskapene om å begynne utvinningen sporenstreks kan vi forvente fast track allerede etter Green Minerals første forskningscruise senere i år. Den globale lederen i dette sementet som ventes flere titalls prosent årlig vekst de neste tiårene og lønnsomhet som olje og gass - Deep Green - har hentet 570 millioner dollar klare til å begynne gruvedrift allerede nå. En snarvei for de kan være å bruke vesentlige deler av de pengene på å kjøpe Green Minerals og starte opp gruvedrift allerede neste år på norsk sokkel. Det om ikke Equinor eller Aker kommer de i forkjøpet i en forrykende budrunde.

Det er vel ikke bare mulighetene for billig strøm til fabrikken og nærmest ubegrenset politisk vilje til subsidier som gjør at Deep Green vurderer batterifabrikk i Norge? Også kort vei fra undervannsgruvene til fabrikken, og deretter ferdigproduktet levert til europeiske bilfabrikanter teller. Og mulig oppstart så fort teknisk mulig. Råstoffet kan hentes opp rimeligere enn på land, med kortere vei til kunden, subsidiert, og kanskje tilmed handles til en premium som et mer bærekraftig alternativ enn det rådende kongo/kina metallet.

https://newsopener.com/science/will-future-electric-vehicles-be-powered-by-deep-sea-metals/amp/


"According to a company spokesperson, DeepGreen currently has about $570 million available to fund mining. The firm is considering sites in Texas, Quebec, and Norway for a processing plant to turn the nodules into usable materials for batteries, sites that are close to renewable energy sources as well as markets for the minerals."
Hvalross
23.04.2021 kl 12:37 1964

Vi mobbes, plages, stikkes og slås. Daglig. Klart det gjør vondt. Men det er greit. - Det kommer en revenge. All time high ligger foran oss, i et marked som sakte er i ferd med å bli svært mye bedre enn pre-corona. Det kommer en dag. De som skal kjøpe aksjene mine skal få betale for det.
KimLee
23.04.2021 kl 12:05 2012

Hele seismikk bransjen sucker fortiden og mange selskaper faller brutalt uten grunn. PGS ned 7% samme dag som syremedlem kjøper aksjer er helt sykt.
Men det skal bli comeback og vi vil snart se rally selv i perioder uten nyheter.
Mange store oljeselskaper kvier seg fortsatt for investeringer. Det er mange grunner til det. De skal dekke inn tapene etter det historiske krasjet i fjor og noen prioriterer også utbytte til aksjonærer.
Når budsjettene legges for 2022 så blir oljeleting kraftig oppjustert og da blir det mye bedre tider.
Hvalross
22.04.2021 kl 10:55 2171

Hva vet kjennerne som driver opp kursen i Green Minerals og SBX om morgendagens nyheter? Man kan bare spekulere
Hvalross
19.04.2021 kl 22:29 2396

Tech-fall og olje opp: er det atter klart for samba-uker i seismiske aksjer?

Reflation trade is back! Denne gang med pistol
Redigert 19.04.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare