Kjøpte den aller største idioten Kahoot i dag?
Det er ingen tvil om at the Greater fool theory er særdeles relevant på verdens børser nå.

https://en.wikipedia.org/wiki/Greater_fool_theory

In the stock market, the greater fool theory applies when many investors make a questionable investment, with the assumption that they will be able to sell it later to "a greater fool". In other words, they buy something not because they believe that it is worth the price, but rather because they believe that they will be able to sell it to someone else at an even higher price.

I stadig flere børsselskaper er det ingen som bryr seg om å vurdere sannsynligheten for at aksjene de kjøper noensinne kommer til å forsvare kursen de kjøper til. Folk kjøper i bøtter og spann bare fordi de tror de vil få solgt aksjene til en enda større idiot senere.

Kahoot prises nå til nesten 60 MILLIARDER kroner - et selskap som omsatte for under 100 millioner kroner og med et underskudd på 7 millioner kroner i sitt siste kvartal. Joda, veksten i inntekter de siste kvartalene er imponerende - i (russiske) prosent. Ikke like imponerende i kroner. For å forsvare dagens kurs så må Kahoot i en ikke alt for fjern fremtid tjene minst 3 milliarder kroner i året. Det er jeg rimelig sikker på er ganske lite sannsynlig.

Om ikke den aller, aller største idioten kjøpte i dag til 134,20, så er det i hvert fall ikke veldig lenge til det skjer.
Redigert 21.01.2021 kl 09:28 Du må logge inn for å svare

Hva er dette for et innlegg? Baissing av en aksje som det utelukkende er positivitet rundt, er ikke bare merkelig men også helt bak mål. Alle som har satt seg inn i dette selskapet vet at vi her når 200 før sommeren. I da si at det er idioter som kjøper på dagens kurs, henger derfor ikke på greip. Omg, her er det tydeligvis noen som ikke følger med, eventuelt med et halvt øye. Omsatte for 100 mill, underskudd 7 mill osv bla bla bla - disse tallene er ikke interessante i et slikt selskap.
Redigert 21.01.2021 kl 08:49 Du må logge inn for å svare

Nei, verken Kahoot elller andre ESG aksjer prises ut fra hva de har levert historisk! MEN, man bør likevel lete etter indikatorer på hvorvidt det er realisme i prisingen. Her kan P/B og P/E basert på fremtidig inntjening gi indikasjoner. Når man ikke vil klare å hente tilbake prisingen i fremtidig inntjening så bør varsellampene blinke. Du kan jo selv forsøke å regne hjem 60mrd selv med evige annuitetsvekst. Det er ikke småpenger som må genereres her.
Til tross for det så utvider de nå markedstilgangen med amerikansk notering og effekten av det skal man ikke undervurdere. Heller ikke hva Softbank kan finne på. Så happy hunting, men det blir en dyr jakt.
Redigert 21.01.2021 kl 08:49 Du må logge inn for å svare
focuss
20.01.2021 kl 19:54 6445

Hvis verdens befolkning i snitt bruker 1 kr per år på Kahoot så omsetter de for 8milliarder med margin verden knapt har sett maken til. Dette er ikke en analyse, men en illustrasjon på hvordan tanken er bak Kahoot. Hvis 800 mill mennesker bruker 10 kr får vi samme resultatet. Hvis 100 mill mennesker bruker 10 kr i året så omsetter vi for 1 mrd. Skal Kahoot ha annonse inntekter i tillegg. Ikke hva de sier nå. Så får vi se om det endrer seg ettersom antall brukere øker. Er aksjen latterlig dyr? Tja, prisen reflekterer hva investorer tror om fremtiden.
Redigert 21.01.2021 kl 08:49 Du må logge inn for å svare
xyz
20.01.2021 kl 22:09 5952

Du har misforstått aksjemarkedet totalt. Man regner ikke aksjekurs i slike selskap med P/E.
Redigert 21.01.2021 kl 08:49 Du må logge inn for å svare


Hvis noen har vært i tvil tidligere, så forrstår de det kanskje nå - at Kahhot er en ekstrem risiko-aksje. 1/4 av børsverdien barbert bort på en uke sier jo alt!

Det er jo prisingen av selskapet som burde få folk til å tenke. Hvor mange år tar det realistisk før Kahoot kan oppnå et overskudd som forsvarer en børsverdi på rundt 45 milliarder kroner? Selv om Kahoot er et imponerende selskap med et supert produkt, om enn ikke spesielt teknisk unikt, så skal vanvittig mye gå selskapets vei før det kan oppnå milliardoverskudd. Er det i det hele tatt sannsynlig innen 10 år? Jeg tviler. For det er ikke slik at inntektene bare vil fortsette å doble seg av seg selv. Det vil kreve mange investeringer og økte kostnader.

Hvordan kursen vil utvikle seg i det kasino-markedet som preger verdens børser nå er jo helt umulig å si. Men per nå vil jeg kalle Kahoot en ekstrem risiko-aksje så lenge selskapet er priset til over 20 milliarder kroner, som tilsvarer en kurs rundt 45 kroner. Tilbake til 134 kroner er bare å glemme med det første.
xyz
28.01.2021 kl 10:36 5087

Du tror du forstår dette bedre enn Softbank og Hanoa altså? Er du kanskje blant de 20% nye ferskinger på børsen? Jeg tipper det.

Her snakker en fyr som overhodet ikke har satt seg inn i dette selskapet. Vi snakkes 01.04., så lodder vi kursen da.

Den aller største idioten solgte på topp og kjøpte seg inn igjen i dag til 100 kr. Snitta ned med over 10 kr pr aksje på et allerde lavt snitt.
Den idioten det var meg.

Lykke til

Flink på klisjeer - men ikke spesielt flink til å forstå aksjemarkedet. Tipper at masterclass har tjent omtrent null kroner i aksjemarkedet. Nicket må jo være ironisk ment.
Redigert 28.01.2021 kl 11:57 Du må logge inn for å svare


I motsetning til de fleste som har aksjer i Kahoot eller som skriver på dette forumet så har jeg faktisk lest årsrapporten for 2020 som ble lagt frem i dag.

Det mangler ikke på flotte ord og panegyriske beskrivelser av både fjoråret og fremtiden. Men for børsnoterte selskaper så er det bare de harde realiteter som teller. Som jeg har skrevet tidligere så er Kahoot et flott og seriøst selskap som har imponert så langt. Men derfra og til å bli priset til godt over 50 milliarder kroner er noe helt annet. Det er rett og slett ikke mulig basert på regnskapstall eller fornuftige fremskrivninger av dagens inntektsmodell å regne seg frem til overskudd selv 10-20 år frem i tid som kan forsvare en verdsettelse på over 50 milliarder kroner.

Vi får se hvor lang tid det tar før markedet innser at aksjene i Kahoot per i dag maks forsvarer en kurs mellom 60-80 kr. Selv det er svært luftig og ekstremt mye skal klaffe de neste 3-5 årene for å forsvare den verdien også.

Og vær så snill ikke kom trekkende med analytikernes kursmål. De er null verdt hvis tidshorisonten er over 12 mnd. NAS og SDRL er bare to eksempler på aksjer/selskaper med hinsides kursmål, før aksjene kollapset over 99 %.


Ja, du vet seff dette bedre enn 4 meglerhus og Softbank som har milliardinvesteringer her. Du får regne og regne og regne, men det har ingenting for seg - dette er en vekstaksje og regnskapet pt har ingen betydning.

Må si meg helt enig med Masterclass her. Jeg var med fra 18-90 kr. Solgte meg da ut, selv om det viste seg å være for tidlig. Jeg tror dessverre at mange har kjøpt seg inn på alt for høye kurser i Kahoot. En del kommer til å ta gevinst etter hvert, nå som kursen er så høy. Jeg mener også at den har gått altfor mye på kort tid av ulike grunner. Hausing og ekstrem interesse. Ingen tror vel at denne vil gå 400 nye prosenter på kort tid. Jeg vurderer å kjøpe meg inn igjen hvis kursen faller under 80,- igjen. Tror fort vi kan se denne ned mot 65 igjen. Husk mine ord, nye aksjonærer er herved advart.

Den skal til 200 før sommeren, og kanskje videre til 300 innen 2021. Foreslår at du leser hva ABG sier i dag, sant uttalelser fra Softbank siste uke.

Begrunne? Spør meglerhusene, de sitter på ekspertisen- trenger ikke å begrunne noe for å ha tro på en aksje.

Synd for deg at du gikk av toget for tidlig. Minner om et heftig innsidekjøp på 110.

Juko skrev LMAO
Vi får se, vi får se. Jeg har reinvestert gevinsten i andre aksjer med større vekstpotensiale, så jeg vet ikke helt jeg. Kalera, Cadeler og Seabird har gitt og vil gi bedre gevinst.

Ok, good for you. 👍

Man kan godt ignorerer trådstarter, men i bunn og grunn har han rett.
Samtidig kan jeg forsvare aksjonærene så lenge de finner en ny kjøper.

Tålmodighet!
Hva kan vi vente fremover? Nytt oppkjøp, muligens flere før sommeren. Hovedlisten, Oslo Børs og så NASDAQ i 3-4 kvartal. Antar de kommer til å øke inntektene mer enn ventet. Overskudd i løpe av 2021. Kurs: 170-200,- desember 2021. Dette er det jeg antar og tror Kahoot kommer å presentere i løpe av 2021.
Så får de som ønsker å investere i noe annet gjøre det, andre aksjonærer må ha tålmodighet og se at kursen både vil gå opp og ned, men stigende ................
snøfrid
10.02.2021 kl 19:55 2943

De sier så mye rart. Anbefalte nettopp NRC og WalWil . Førstnevnte stupte og sistnevnte gikk kraftig ned idag. Husk at mange av disse analytikere er unge og har aldri vært ute en vinternatt. Foran peisen er edet alltid godt og varmt. Selskapet er det ikke noe i veien med. Det er prisingen. Dessuten vi de nok få konkurranse

Støtter dette. At kursen har gått mye, sier ingenting om hvor mye den vil gå framover - den kan jo gå det dobbelte av hva den allerede har gjort. Nedsiden er liten.

For kort tid siden ................... står det i DN.no

Kahoot har to milliarder på kistebunnen og er på leting etter nye oppkjøp. Tek-giganten Softbank hjelper til i jakten på selskaper å sluke
Kahoot bekrefter ryktet om at de ser mot en internasjonal børsnotering. Bakgrunnen er interesse fra mulige investorer.

focuss
10.02.2021 kl 20:49 2703

Du trekker frem NAS og SDRL. Det er aksjer hvor risikoen har vært ekstrem grunnet alt for mye gjeld. Kahoot er ikke et slikt selskap
DocAntle
10.02.2021 kl 20:49 2697

Det er brukermassen det handler om, profitt kan komme senere. Det var det samme caset med Spotify, Netflix,snapchat etc. At det ikke er teknisk unikt betyr lite, det er "first mover" og markedsdominans som er viktig. Litt slik som med facebook. Google+ sitt alternativ var bra, men det var umulig å rekruttere brukere når alle andre var allerede etablert på facebook sin plattform.

Samtidig er kahoot et selskap med høy vekst fra kvartal til kvartal, uten rentebærende gjeld. Notering i USA vil også være kjempe god PR og hjelpe videre på vekst.

Tror du virkelig at din forståelse av selskapet er bedre enn Softbank som forvalter over 100 milliarder dollar? Det er ikke vikinglotto de har putta pengene sine i. De vet hva de driver med.
HP17
10.02.2021 kl 20:54 2643

Uten tvil en oppblåst boble som snart sprekker. Kursen kan ikke forsvares.

For all del må du da ikke investere HP17. Sett deg inn i andre selskaper du heller har tro på. Så kom tilbake på tråden om 6. mnd tid og ta en vurdering da! Hadde jeg ikke vært interessert i selskapet, hadde jeg ikke brukt tid min på å skrive om Kahoot. Tid er penger vet du. Selv tror jeg på KAHOOT og har tillitt til at ledelsen jobber videre med oppkjøp og lønnsomhet. Så får vi se. Bruk tiden på noe annet HP17.
snøfrid
10.02.2021 kl 21:12 2510

Kan ikke sammenlignes med FB og Google. Der er det som du sier, The winner takes it all. Husk at her kan flere selskaper leve side om side. En annen ting er slike selskaper drar nytte av korona-tiden. Den varer forhåpentligvis ikke så lenge. Men bevares. Nel ble mangedoblet etter at Spetalen gikk ut. Han kan sikkert regne han og.
Vincent
10.02.2021 kl 21:15 2482

I mars 2020 var kursen på Kahoot kr 13. I januar 2021 toppet kursen ut på kr 137. Altså tiganger’n på ti måneder!! Haussing og massehysteri, alle skulle bli rike på Kahoot.

Jeg er enig i at kursen i dag på ca kr 120 ikke lar seg forsvare på noen som helst måte og at Kahoot mest sannsynlig skal ned igjen.

Er Kahoots produkter virkelig så fantastiske at de skal få verdensherredømme ? Jeg tror ikke det.

Alle perrongmenn har alle liten tro👍

Se hva jeg skrev 18.06, under innlegget «Pengene renner inn» her på forumet. Da var det mange som ikke trodde på mine spådommer om at Kahoot ville nå kr 60,- før jul. Det gikk mye raskere, og jeg var på den tiden veldig positiv. Nå derimot, kursoppgangen har blant annet kommet av mange nye investorer som ikke helt skjønte hva dette var for noe før aksjen ble vel dyr. Oppsiden er IKKE like stor lenger, beklager å si det. Tror ikke på noe stort krakk, men at den kan ned mellom 62-80 innen mai, ja det tror jeg. De som drømmer om å gjøre gode prosenter på aksjer her valgt feil, eller kommet for sent inn. Det finnes så mange bedre alternativer om dagen!

Så du tenker at Softbank ikke helt visste hva de gjorde da de kjøpte på 110 kroner da?
snøfrid
10.02.2021 kl 21:55 2246

Tror ikke Softbank er synsk. Kalkulatoren har de allefall lagt bort.

Tydelig stor interesse for KAHOOT. Mulig de negative her på forum ønsker en annen inngangsverdi i KAHOOT? Får vi børs krakk da så, men da faller også andre aksjer også. Om ikke børsnedgang så mener jeg potensialet er stort i KAHOTT. Noen oppkjøp med mer kan gjøre suser for selskapet og inntjening.....på sikt. Inntjening på 100 millioner er ikke så stort men den vil bli vesentlig høyere vil man anta......

OK så tror ikke du det. Skal jeg da lytte til deg eller Softbank???🤡
Er egentlig du lur når du bruker tiden din her på dette forumet som du ikke har troen på???🤡


Nei, jeg har aldri trodd at min forståelse av Kahoot er bedre enn Softbanks.

Men det er faktisk en annen profesjonell aktør som jeg tror er mye bedre til å bedømme aksjekurser enn Softbank - nemlig oppkjøpsfondet Northzone, og de kvittet seg som kjent med alle Kahoot-aksjene sine til kurs 110. Softbank har nok følt seg tvunget til å kjøpe aksjene fra Northzone for å unngå fullstendig kurskollaps.