Dine forventninger til Q1 2021


Hvilken nyheter kan vi forvente oss? Tror dere det kan komme en eller flere store nyheter? Hva har de lov å si i en Q-rapport?
For vi vet at de ikke kan komme med en direkte stor nyhet uten å komme med en børs melding først.
Jeg tenker uansett markedet trenger en ordentlig børs melding som er lett og tydelig og ikke en som er godt pakket og som kan gi forskjellige signal.
Om vi ser på all de fantastiske nyhetene som går rec sin vei ellers så burde prisen vært helt annerledes, men markedet er
avhengig av en eller flere bekreftede melding fra selskapet slik at de skal prise selskapet riktig.
Dessverre av enn eller annen grunn har rec ledelse vært fra værende når det gjelder åpenhet med markedet.
Om en ser på kursen så har den ligget på samme nivå siden slutten av des. Altså i over 5 mnd. Og det kunne lett vært dobbelt nå.

Når det gjelder Q1 så tror jeg personlig at det ikke kommer noen store og tydelige nyheter(håper virkelig at jeg tar feil) det er fordi vi
ventet på de samme nyhetene i q4 og de tidligere også, men det kom ikke noe nytt da heller.

Jeg har troa på rec og vi alle vet prisingen på rec er helt feil men jeg tror at det kommer til å ta litt lenger enn 11 mai for å få noen store nyheter.
Ikke minst håper jeg at vi kommer til å høre mer hvorfor KIR hastet med å bli styreleder.

Hvilken tanker har dere?
Redigert 03.05.2021 kl 23:59 Du må logge inn for å svare

Nettopp, fremtidig inntjening. Hvordan vil REC sin fremtidige inntjening se ut slik det er nå? Det er ingen som holder kursen nede, hvis det hadde vært nok interesse hadde kursen vært mye høyere. Vi får håpe på noe kursdrivende på GF, hvis ikke fortsetter ørkenvandringen. En ting er vi enige om, ikke se på kursen fra dag til dag. Halvår til halvår er bedre i REC.

I forbindelse med Aker Horizons Q1 presentasjon, så kommenterte Røkke Jr. at det som skjer i forhold til batteriutvikling er særlig interessant i forhold til selskapets eierandel i REC Silicone.
Vilter
04.05.2021 kl 12:50 2551

Enig. Batterimarkedet skal nær 20 doble seg i dette ti-året vi er inne i. Kjøpe RECsi til denne prisen er som å kjøpe Oljeaksjer tidlig på 70-tallet. Halvår om gangen støttes👍

MGS
04.05.2021 kl 12:52 2537

Utrolig kult, takk for info Donald Duck! Allikevel ned nesten -4% til tross for det, skulle ønske folk virkelig gadd å følge med på caset de har investert i...

La meg presisere at det ikke ble sagt noe mer om REC Silicone utover denne korte kommentaren, men det er forståelig, da selskapet skal presentere Q1 neste uke.

Enig Vilter, men tydeligvis er det mange aksjonærer som ikke forstår dette. REC Silicon er etter hva jeg vil argumentere for, den beste vekst-casen i hele Oslo Børs. Dette er fordi selskapet har et solid fundament, teknologi, patenter, erfaring og har vært markedsledende utenfor Kina - og politiske tiltak (som kommer fordi vi har innsett at hvis vi ikke endrer oss er planeten helt annerledes innen 100 år) fører til at batterier og solar paneler vil vokse enda mer de neste årene enn vi så får oss tidligere.

Markedet er helt enormt. REC ligger perfekt posisjonert - og som Donald Duck skriver ovenfor er dette noe Aker Horizons også passer på mtp. eierandel. Likevel er markedsverdien på usle 6 milliarder, som ikke erstatter fabrikken i Butte engang. Er som om selskapet skal fortsette å prises som om det er risiko for konkurs, når sannheten er helt annerledes. Folk venter på melding om gjenåpning av ML; jeg tar det helt for gitt og venter på meldinger om at nye fabrikker skal bygges.

Kina står for 99% av produksjonen i verden. Tenk dere det! 99%! Tror dere at Butte og ML er nok eller? Her må det bygges flere fabrikker og det vil komme flere aktører enn bare REC på banen, men fremtiden er så lys at jeg kan skrive meterlange innlegg om selskapet og markedet.

Vi får positive analyser fra selskaper som dekker REC Silicon. Vi får børsmeldinger som henger sammen og gir oss et pekepinn på retningen REC er på vei til (VP samarbeid avsluttet for near-term benefits for aksjonærer - 20% emisjon når selskapet allerede har 1 MRD på bok; vekker det ikke noen signaler om at store ting er på vei til å skje? Jeg hviler mitt punkt om at markedet må mates med en teskje, konstant, fordi hukommelsen til markedet er også sammenlignbart med gullfisker; men for oss som har investert er det bare å være tålmodig og fortsette å akkumulere, fordi det kun er snakk om tid og formaliteter før selskapet blir priset riktig.
Alan77
04.05.2021 kl 13:50 2228

Markedet er verken gullfisk eller trenger ting med teskje men forholder seg til selskapets børsmelding! Og det har vært bom stille der, så hva skal markedet prise? Markedet er mye større enn det lille forumet her og tenker mye større men forholder seg til de tallene og meldinger som kommer fra Rec. Rec ledelse er fraværende i forholdt til markedet og det er nok det største grunnen til det lave kursen.
Sjakalen
04.05.2021 kl 14:15 2034

Røkke junior bekrefter jo i dag at det er spennende med batteri og lagring av energi. Trenger ikke mer, bekrefter at de jobber med saken. Bare å spa på med softis gjennom mai/juni :-) Sola kommer!!
KAWAS
04.05.2021 kl 14:17 2003

Dette har du helt rett i. Uten de riktige og konkrete meldingene fra REC skjer det ikke mye. I grunnen ikke så rart. Mange her på forumet vet mye mer om REC og selskapets muligheter enn profesjonelle investorer. Men, for disse er tid penger i større grad enn for småsparere. De kan ikke gå tungt inn i noe som kanskje skal skje om 1-3 år. Da investerer de heller i noe som gir avkastning nå for så å gå inn i REC senere. Dette er normalt. Men, gudene skal vite at REC-aksjer til disse prisene kan vise seg å gjøre mange av oss ganske velstående i løpet av noen få år, det er jeg overbevist om. Men at markedet må ha inn ting med teskje etc. blir feil å si. Og hva er riktig pris... har markedet alltid rett? Det finnes ingen riktig pris kan det hevdes, men gitt tilgjengelig informasjon er man kanskje på vei mot en slags riktig pris. Men full informasjon har markedet aldri så usikkerhet og risiko er en faktor i prisingen. Riktig pris og rettferdig pris er begreper som ikke er særlig nyttige. Prisen er det den er på et hvert tidspunkt og er et resultat av samspill mellom tilbud og etterspørsel gitt usikkerhet, risiko, tilgjengelig informasjon, samt større aktørers markedsmakt og deres villighet og evne til å bruke denne gjennom taktiske kjøp og salg - kall det gjerne manipulasjon, for det er det jo til en viss grad. Svaret er vel egentlig at enhver bør stole på seg selv, ha en plan og skjønne hva man driver med.

God oppsummering Kawas
Alan77
04.05.2021 kl 14:30 1895

Helt enig og litt slike nyheter trenger Rec som vi nevnte ovenfra her

Muligheter innen batteri og energilagring for Røkke
Kristian Røkke tror batteriteknologi kan åpne nye dører for Aker Horizons, og sier samtidig at det er interessant med RECs satsing på batterier – et selskap de eier 25 prosent av.

Adm. direktør Kristian Røkke sier onsdag at det finnes muligheter for Aker Horizons innen batteriteknologi og energilagring som potensielle tillegg i selskapets portefølje.
– Nå har vi fire veletablerte plattformer i dag, med Aker Carbon Capture, Aker Offshore Wind, Aker Clean Hydrogen og Mainstream Renewable Power. Det er mye som skjer innenfor disse selskapene. Vår hovedoppgave vil være å støtte disse i den industrielle utviklingen fremover og innen M&A for alle disse selskapene, sier Røkke og legger til:
– Det vi ser veldig klart er at batteriteknologi og energilagring er en fremvoksende og interessant del for oss, både for Aker Offshore Wind og Mainstream sitt perspektiv i forbindelse med hybride prosjektløsninger, men potensielt også som et stand-alone-område.
Fornøyde med REC
Aker Horizons eier omtrent 25 prosent av REC Silicon, hvor Kjell Inge Røkke er blitt styreleder, og Kristian Røkke sier han er fornøyd med det og mener REC har vært en god investering.
– Vi følger nøye med på Rec Silicon, og synes det er spesielt interessant angående det vi nettopp snakket om rundt batterier. Det er alt jeg kan dele av planer for Rec på dette tidspunktet, sier han.
Ifølge Aker Horizons-sjefen bruker de også mye tid på plastproblematikken, som Røkke jr. ser på som et stort og stadig voksende problem globalt, skriver TDN Direkt. Og selv om mye av tiden blir brukt filantropisk, ser de også etter kommersielle ideer og muligheter.
– Det er masse nye idéer internt og eksternt, men det er også viktig for oss å fortsette å ha disiplin hva gjelder hvor vi bruker tiden vår, sier Røkke.

https://finansavisen.no/nyheter/energi/2021/05/04/7667456/muligheter-innen-batteri-og-energilagring-for-rokke
Redigert 04.05.2021 kl 14:34 Du må logge inn for å svare
Alan77
04.05.2021 kl 14:31 1880

Da kan vi være spente mot både Q rapporten og GF! 😊

«Vi følger nøye med på Rec Silicon, og synes det er spesielt interessant angående det vi nettopp snakket om rundt batterier. Det er alt jeg kan dele av planer for Rec på dette tidspunktet, sier han.»

Siste setning tilsier i min verden at det er / de har større planer, men som de nå naturligvis ikke kan si noe om. Dette handler om timing, rekkefølge og ryddighet 😊
Fholm
04.05.2021 kl 14:35 1819

og at informasjonen ligger frem i tid, desverre tror jeg det kommer mot høsten.
KAWAS
04.05.2021 kl 14:37 1788

Røkke jr kan ikke si mer enn dette. Men det han sier viser at man har tro på dette. Jeg tolker dette positivt, men som vi er enige om - meldinger om konkrete ting om oppstart, avtaler etc. Er det vi må vente på. Det kommer når tiden er inne.
Nsxnsx
04.05.2021 kl 15:04 1570

Når ikke den uttalelsen gir noen, nada utslag på kursen. Da ER den styrt :) endelig fikk vi bekreftet det vi trodde. Dette blir vilt når den slippes :)

Gratulerer alle som holder ut ;)

Jo litt utslag: NED ....
Redigert 04.05.2021 kl 15:04 Du må logge inn for å svare
Alan77
04.05.2021 kl 15:05 1554

Ja det børsmelding markedet forholder seg til utentvil, men av og til å gi Rec aksjen litt slike oppmerksom er jo bare fint 😊
omac
04.05.2021 kl 15:10 1483

Ingenting er styrt, når det kommer melding vil noe skje. Jeg tror ikke det kommer ett kvekk på Q1 og vi fortsetter sakte nedover over sommeren. Når det kommer en positiv melding vil den nok gå, men det kan fort bli til høst/vinter.

I mellomtiden tar de utålmodige ut pengene og vokser eller taper dem annet sted, kanskje det er lurt, hvem vet?
Stonks_
04.05.2021 kl 15:14 1439

Tror vi kommer til å få noe ganske snart, vi får snart guiding. Og så kommer group 14 med byggestart i ml. Dem skulle begynne å bygge i år, smartest ville vært byggestart nå snart så dem er ferdig med grunn arbeidet og alt av gravingen til vinter kulden setter inn. Det beste hadde vært om noen kunne dratt ditt å tatt noen bilder haha

For å være spekulativ: Tror vi snart får melding om at AH/Rec (da kreves emisjon) har kjøpt seg opp
i en batteriprodusent som skal samlokaliseres med Rec i ML. På den måten sikres kontroll av en vesentlig
del av omsetningen når ML gjenåpner.
KAWAS
04.05.2021 kl 15:37 1219

Du kan jo ringe Moses Lake taxisentral og betale en taxi for å kjøre dit å ta bilder som du får tilsendt hehehe

Men Alan, er det ikke dette flere av oss har sagt hele tiden? Eksakt det Røkke. jr. sier nå - om at de ikke kan utdype seg noe mer - fordi det jobbes med bak kulissene. Likevel så ser jeg daglig kommentarer på at styret ikke gjør nok og hvorfor er de så stille. De kan jo ikke røpe ting før alt av formaliteter er på plass...

Her handler det om å være tålmodig. Nyhetene kan komme i morgen eller ved årsslutt, jeg vet ikke når, men de kommer garantert, bare ta en titt på markedet og vestlig fokus på lokale fornybare verdikjeder. Bare fordi vi ikke har fått noen aksjonærbrev av Røkke ennå betyr ikke at man skal snu på alt i negativ retning....
Stonks_
04.05.2021 kl 15:52 1072

Gikk faktisk så langt, at jeg lastet ned google earth for å se jeg fant nye bilder fra moses lake men det gjorde jeg ikke.

Men det er ikke noe dum ide med å gjøre det du sier
Null
04.05.2021 kl 16:10 880

Det er vel når siste opptimist blir pesimist man skal kjøpe....

Nå er det like før vi er der, jeg er usikker nå med den markante nedgangen i dag,,,, liker ikke dette så tett på Q1
er det noen som vet mer en meg ja det er det.... hvorfor selges det da ned så mye på slutten i dag?
ned 6 prosent i dag, og litt over 15 % siden siste topp på 19,99 ;(

Hva mener dere ?

Ikke noe spesielt med nedsalget, er slik denne aksjen er. Opp og ned. Tollbugata er volatil. Traders paradise.

Var jo hyggelig at junior sa noen ord i dag, men nedgangen er jo lik for nesten alle de andre aksjene i den grønne sfæren.