AEGA☀️Klima-aksje

Slettet bruker
AEGA 10.08.2021 kl 13:15 2306

Aega ASA er et norskbasert selskap som fokuserer på fornybar energisektor. Det er aktivt som et solcelleanlegg som kjøper og drifter solkraftverk. Firmaet har sine driftskontorer i Oslo, Norge og Trento, Italia. Den eier en portefølje av flere individuelle solparker i Umbria, Lazio, Abruzzo, Emilia-Romagna og Lombardia-regionene i Italia. Selskapets hovedvirksomhet er investeringer i og eierskap av selskaper innenfor solenergiindustrien og alt som står i sammenheng med dette. Selskapet kan også drive handel med finansielle instrumenter, hovedsakelig aksjer, egenkapitalbevis og derivater knyttet til disse, samt virksomhet i tilknytning til dette.
Redigert 02.09.2021 kl 15:08 Du må logge inn for å svare
Nyttmarked
10.08.2021 kl 20:10 2235

Skjønner ikke helt hva du mener du vil ha ut av denne tråden du har startet? Ingen selskapsnyheter så vidt meg bekjent.
Slettet bruker
02.09.2021 kl 15:06 1926

Den fornyede forpliktelsen fra regjeringer, offentlige, og private selskaper i kombinasjon med allmenhetens oppfattelse av å bekjempe klimaendringer underbygger fremtidig etterspørsel etter solenergi. Tror denne kan ha en bra fremtid :)
Nyttmarked
02.09.2021 kl 16:58 1874

Nå er jo Aega et ekstremt lite selskap som nettopp har fått på plass sine første 5 solparker. Enig med det du skriver, men det kreves en del oppskaleringer fra selskapets side, skal de lykkes. De har nå kommet med en emisjon, og det blir spennende på sikt å se om de klarer å bruke pengene til å finne nye investeringer.
Slettet bruker
03.09.2021 kl 22:02 1732

https://e24.no/boers-og-finans/i/G30gwV/boersmygg-kan-ha-satt-rekord-i-aksjonaervennlig-kapitalutvidelse

Børsmygg kan ha satt rekord i aksjonærvennlig kapitalutvidelse
Det lille solenergiselskapet Aega har et spennende opplegg for sin planlagte tegningsrettsemisjon.

Børskommentar
Johann D. Sundberg
Johann D. Sundberg
Børskommentator
Publisert:
Publisert:
I dag 15:10
Dette er en kommentar
Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
ANNONSØRINNHOLD|Kraft Finans
Eiendomssuksess i Maaseide-selskap: Oslo-kontoret klart med nytt prosjekt med 20 års leiekontrakter
Eiendomssuksess i Maaseide-selskap: Oslo-kontoret klart med nytt prosjekt med 20 års leiekontrakter
Selskapet burde i utgangspunktet være midt i blinken for de mange investorene som søker seg til grønne aksjer. Aega er grønt som bare det, med sin portefølje av solenergianlegg. Men Aega er et veldig lite selskap, med en børsverdi på litt over 100 millioner kroner, noe som gjør at det kommer langt under radaren for de tunge institusjonelle investorene.

Men det forhold at selskapet er langt unna de tyngste investorenes radar, kan også gi muligheter. Slike selskaper kan i mange tilfeller være underanalysert og følgelig verdsatt lavt i forhold til underliggende verdier. Når så selskapet nå planlegger en svært aksjonærvennlig kapitalutvidelse i tre trinn, kan det være all mulig grunn til å ta en titt på selskapet.

Les også
Børsklart solselskap med nytt oppkjøp – vil bli «Mini-Scatec»
La oss ta kapitalutvidelsen først. Med de nødvendige godkjennelser på plass ønsker man i fjerde kvartal å gjennomføre en tegningsrettsemisjon på minimum åtte og maksimum 18 millioner aksjer til en kurs på 1,50 kroner. Per fredag ettermiddag er børskurs vel 2,16 kroner.

De aksjonærene som tegner seg i emisjonen vil, etter planen, få utstedt to nye tegningsrettigheter. En som gir rett til å tegne en ny aksje til kurs 1,70 kroner 10. mars neste år og en som gir rett til å tegne en ny aksje til kurs 1,90 kroner 16. juni neste år. Med andre ord vil man altså ved å tegne seg i emisjonen i fjerde kvartal få tildelt to opsjoner som kanskje kan vise seg å bli verdifulle neste år.


Er så Aega noe å satse på? Selskapet har bygget opp en liten portefølje solenergianlegg og planlegger en fordobling av dette. I tillegg til investeringene i solenergianlegg eier selskapet 5,24 prosent i det børsnoterte Norsk Solar. Aegas aksjepost var verdt 31,3 millioner kroner fredag ettermiddag. Fredagens verdsettelse av Aegas aksjekapital er ikke mye høyere enn den bokførte egenkapitalen, som var på 8,9 millioner euro ved utgangen av andre kvartal. Aega-aksjen virker med andre ikke å være veldig overpriset.

Det at tegningskursene er lavere enn fredagens børskurs gjør ikke emisjonen til et kupp i seg selv. I teorien skal aksjen falle, når tegningsretten løsrives fra dagens aksje. Dog har aksjekursen i løpet av de siste 12 månedene vært over både tre, fire og fem kroner. Og bare gitt den tredelte emisjonens struktur gjør at Aega-aksjen bør være interessant for småinvestorer
Redigert 03.09.2021 kl 22:03 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.09.2021 kl 23:05 1682

Spennende tider og interessante synspunkter her.. Jeg holder hver askje jeg har i Aega. Takk for posting.
Nyttmarked
04.09.2021 kl 13:48 1549

Setter stor pris på at du legger dette ut her! Flott å se at vi har engasjerte AEGA investorer. Har mast mye på CEO Nils P Skaset angående emisjon, og nå får vi den! Sitter også på mange aksjer og har tenkt til å tegne meg fullt ut.
Slettet bruker
06.09.2021 kl 08:01 1297

Spennende aksje får håpe omsetningen tar seg opp etterhvert !
Slettet bruker
06.09.2021 kl 08:13 1275

Absolutt. Har vært med på to halsbrekkende heisturer opp seneste par år, først Xxl og nå Rec, og ser nå samme muligheter her. Både fundamentet og makroene er veldig spennende, og selskapet er jo knapt priset til verdiene de besitter.