nyigamet
17.11.2021 kl 21:25 4717

Takker :) den skal jeg få med meg. Bommet litt ...kom inn litt tidlig, men kommer ikke til å selge de ... 'X' k jeg fikk på lenge👍 OTL i dag. Blir spennende fremover. Tipper/tror insider melding om kjøp kommer ;)

Kostnader som kommer i tillegg? Dette er et vekstselskap som bruker masse penger (Kostnader) på å vokse og d gjør de med stor suksess. Meltwater vil bli gigantiske og er allerede ledende i verden. ALLE seriøse selskaper vil bruke Meltwater og de vil vokse og tjene svært mye penger i fremtiden. Kostnadene kunne de lett skrudd av nå, men strategien er vekst vekst og vekst. Bare å glede seg til fredag
oboy88
17.11.2021 kl 23:26 4532

Det påstås til stadighet at Meltwater vokser så mye, men da lurer jeg på om folk klarer å lese tatt overhodet. De vokser 6-7% organisk på årlig basis. Er det "stor suksess"? Gjennomsnittlige bøttefabrikker vokser raskere. "Kostnadene kunne de lett skrudd av nå". Nix, da dør hele investeringscaset.

Jeg utelukker ikke at dette kan bli bra en gang, men sannheten er at selskapet har vært en stor skuffelse siden de gikk på børs. Det er få tegn til umiddelbar bedring. Hjelper lite å omsette en krone mer om det koster 2 kroner.

På kort sikt hjelper det lite, men det er det som skal til for å lykkes og jeg tror mer på ledelsen en deg
Kjøp
18.11.2021 kl 00:48 4443

Alle vet vel at det er et vekstselskap de har investert i her? Her blir det brukt masse penger på utvikling og markedsføring for å kjøre opp ARR og bygge selskapet. Det klarer Meltwater fint. Her må vi være litt langsiktig.

Meltwater (Buy, TP: NOK76.00) - Growth comes with costs
Meltwater yesterday published its Q3 results with headline figures (adjusted for one-offs) mostly in line with our forecasts and consensus (Q3 ARR pre-announced in October). Updated guidance for somewhat lower profitability in 2021 than we expected could be seen as a negative by the market, but we see the prioritising of growth near-term as a clear positive. We reiterate our BUY and NOK76 target price, and expect Friday’s CMD to be a share price catalyst.
Redigert 18.11.2021 kl 00:52 Du må logge inn for å svare
AMG
18.11.2021 kl 01:05 4429

Hvorfor ser du på organisk vekst? Den reelle veksten er mye større (og akselererende). 11% YoY for Q2 og 15% YoY for Q3.
Redigert 18.11.2021 kl 01:28 Du må logge inn for å svare
Nilsinini
18.11.2021 kl 06:08 4410

Denne fyren flyr rundt og baisser på all norsk SaaS som en hobby. Bare å titte på første side av innleggene hans. Har ikke peiling på Melt eller hva som skjedde der, men nå begynner norsk SasS å bli ekstremt oversolgt
kroif
18.11.2021 kl 09:45 4215

Først har tro på at denne skal opp, men;
Noen varsler insidekjøp, jeg tror heller det kommer innsidesalg.
Mange insideeiere har 1 år låsing av aksjer i forbindelse med noteringen, noen ønsker kanskje å lette litt på sitsen etter 20 års drift?
Notering hovedlisten i år kan øke kjøpstrykket fra fond osv, hva tenker dere om den effekten?

Om vi får innsidesalg på kr 30 så selger jeg alt jeg har. Kjøpte forresten litt til i stad. Det blir bare litt for fristende på dette nivået.
oboy88
18.11.2021 kl 11:21 4037

Veldig enig i at det neppe kommer innsidesalg her nede. Derimot er det noen venture investorer som skal ut på et tidspunkt, men om de aksjene blir plassert så tror jeg det blir mottatt veldig positivt av markedet.

Hilsen SAAS-baisseren...
topp20
18.11.2021 kl 11:43 4019

Det som overasker meg er at tilnærmet all info var allerede tilgjengelig forut for q3.
- salgstallene var allerede annonsert
- kostnadene var på linje med q2 - ingen negative overaskelser.

Jeg skjønner at investorer ikke er interessert i en EBITDA margin på 5%, den kostnadsøkning vi har sett i 2021 må sees i lys av at dette er en investering i vekst. i q2 hadde man ikke noe problem med å forstå dette. Men nå plutselig virker dette å være en diskusjon.

Oppkjøpene Linkfluence og Klear er helt riktige. Owler har jeg litt mer vanskelig for å forstå, men det er godt mulig at dette produktet vil etterspørres av Meltwater sine kunder.

Jeg har gått fra 25,000 aksjer til 45,000 siden q3 og tenker å kjøpe 5,000 til før cap markets day i morgen. Det betyr ikke all verden, men hadde vært gøy å fått de på 29 tallet. Men omsetningen har roet seg litt ned så vi har kanskje bunnet ut allerede
oboy88
18.11.2021 kl 13:38 3938

Ikke helt enig i at tilnærmet all info var tilgjengelig før Q3-tallene. Bare se på Paretos estimat-utvikling på EBITDA. På sensommeren forventet de 47musd i EBITDA i år, stigende til 64 neste år. I oktober ble estimatene nedjustert til hhv 25 og 51. Og etter Q3-oppdateringen nedjusterte de videre til 6 og 46. Både Pareto og DNB ga også uttrykk for at EBITDA-guidance for 2021 impliserte en god del svakere Q4 enn de hadde ventet og hva som var kommunisert tidligere.

Dessuten tror jeg investorer bør være klar over at det er stor forskjell på EBITDA og reell lønnsomhet. Meltwater snakker konsekvent om adjusted EBITDA, hvor de blant annet tar bort "one-time expenses". De har 7 strake kvartaler med slike "one-time expenses"..... Totalt er 27musd tatt ut av EBITDA fordi det er såkalt engangskostnader. Nesten 4musd i kvartalet, eller 35 millioner kroner. Jeg går ut fra at de som kritiserer meg for å snakke ned aksjer vet at elementer som husleie ikke tas med i EBITDA? Men dette skal uansett betales (og belastes regnskapet på et tidspunkt), og det samme med aktiverte utviklingskostnader. Totalt hittil i år har selskapet 19musd i avskrivinginger og amortiseringer, og 29musd i aksjebaserte kostnader.

Meltwater er et interessant case, og jeg på en god del nøkkeltall er de "billige". Men helt siden børsnoteringen har de presentert tall som har fått dem til å se bedre ut enn de er. Den sannheten har kommet gradvis til syne etterhvert som tiden har gått. Det kan godt hende at dette blir bra en gang, og at rekken med store minustall på bunnlinjen av årsresultatene avsluttes. Men før det skal de vokse veldig mye, og med veksttakten de har nå så tar det veldig lang tid før det blir noe igjen til aksjonærene.


Jeg har tatt en liten kikk på Q3-rapporten, og er enig i at det er mange grunner til å være litt skeptisk her. Spesielt selskaper som overselger adjusted EBITDA, eller "driftsresultat før all dritten vi ikke ønsker å snakke om"! Virker ikke på meg som Meltwater er så veldig interessert i å kommunisere det som ikke er så positivt. Det går som regel bra en stund, men alle selskaper blir på et eller annet tidspunkt innhentet av virkeligheten - som er hva som blir liggende igjen på bunnlinjen.

Og per nå er et det null og niks i Meltwater. Omsetningsveksten i år er jo ikke akkurat eksepsjonelt høy, og så langt så vokser jo driftskostnadene mer enn inntektene. Det har jo også gått fra positiv til negativ cash flow på driften de siste kvartalene.

Jeg kjenner ikke selskapet eller bransjen godt nok til å uttale meg om utsiktene, men det er i hvert fall ingen tvil om at de har en lang vei å gå før de er i nærheten av å levere tall som forsvarer en børsverdi på 9 milliarder kroner! Jeg vil betegne Meltwater som en risiko-aksje - også på kurs 30 kroner.
AMG
18.11.2021 kl 14:49 3824

Hvis du leser regnskapet en gang til, så ser du at posten "Sales & Marketing" kombinert med "R&D" spiser opp et potensielt overskudd. I teorien kunne Meltwater levert et solid resultat ved å redusere disse, men for å drive kommunisert topplinjevekst er dette investeringer selskapet selv velger å ha høye.
Redigert 18.11.2021 kl 15:05 Du må logge inn for å svare
topp20
18.11.2021 kl 15:10 3782

Det er mulig noen analytikere hadde tenkt seg en noe høyere EBITDA, men fra mitt ståsted kom det ingen overaskelser i q3.
- jeg sier takk for panikken og får nå kjøpt aksjer på 29 tallet


Melltwater startet dette året med en sluttkurs på 54 kr. Etter et fall på over 30% til 37 kr frem til ultimo juli var Pareo ute og spådde en potensiell 5-dobling https://finansavisen.no/nyheter/teknologi/2021/07/19/7707603/pareto-securities-oyner-stor-oppside-i-meltwater-aksjen. DNB har også lansert Meltwater som en mangedoblingskandidat.

Det er jo faktisk umulig å ta dette seriøst, selv om noen åpenbart gjør det. Nå er kursen 29,50 (ned nye 20% fra i sommer og cirka halvering fra årsskiftet), og de som har trodd på vrøvlet fra disse kjeltring-husene har brent seg skikkelig. Disse hysteriske og fullstendig latterlige hausse-"analysene" fra meglerhusene blir litt som et omvendt ulv, ulv-rop. Til slutt er det ingen som tar det seriøst, og kursene kollapser til realistiske nivåer!

Er det det vi ser i Meltwater nå? Aksjonærene blåser i meglerhusenes kursmål,og begynner å bruke hodet og regne selv? Basert på hva Meltwater har presentert av tall de siste kvartalene har jeg ingen problemer å se kursen under 20 kr om 12-15 måneder. På et eller annet tidspunkt må de begynne å levere, og det tidspunktet nærmer seg.

AMG
18.11.2021 kl 18:03 3617

Har ikke folk alltid blåst i kursmål? Om en investerer i enkeltaksjer basert på kursmål fra meglerhus kan man like greit holde seg unna børsen, for da har man rett og slett ikke peiling på hva man driver med. Og hvis kalkulatoren din er i orden så finner du fort ut at aksjen begynner å bli ganske rimelig på disse nivåene.Litt lesestoff før børsen åpner i morgen:

Meltwater: Notice of extraordinary general meeting on 3 December 2021
https://newsweb.oslobors.no/message/547315


Kjøpte 4k aksjer til. Siste meldingen viser bare ambisjonene til selskapet. Tror faktisk Google kjøper opp Meltwater til en vannvittig pris. Om det blir i 2022 eller 2025 er jeg usikker på, men at Meltwater er hot er jeg ikke i tvil om

Kan fort bli kjøpt opp, ja. Fantastisk selskap til billig pris. Meget interessant siste oppkjøp av DEEPREASON AI
Kjøp
19.11.2021 kl 13:05 3007

Man skulle tro på de nivåer her så kan det komme et bud på hele selskapet. Cint kjøpte nylig Lucid. Omtrent samme bransje som Meltwater. Sammenligner man nøkkeltall så ser man at Meltwater ser ganske billig ut her. Ref diskusjon på Avanza: https://www.avanza.se/placera/forum/forum/meltwater.html

Da ble det noen tusen til på 28-tallet. Jeg fatter ingenting, men jeg tror og alt som kjøpes nå vil bli en suksess i fremtiden. Har frigjort en del kroner nå og skal se Kapitalmarkedsdagen som er begynt. Om den skulle falle enda lenger ned skal jeg prøve å finne bunn og da er det all in med det jeg har skrapet sammen. When in trouble, dobble :-)

Er det noen ser KMD til Meltwater nå Live? Med fare for å virke euforisk så må jeg si jeg er mektig imponert over hva de presenterer så langt. Det er nesten ikke mulig for seriøse selskaper å ikke bruke Meltwater og deres verdensledende produkt. Det er faktisk ingen som er i "nærheten". Greide ikke å vente så nå har jeg kjøpt mer. Begynner å bli greit lastet nå og må muligens roe meg litt ned. Med dette børsklimaet vi har i dag er det jo ikke mulig å vite hvilken vei kursen vil ta. De legger frem det en gode resultatet etter det andre og lover ikke gull og grønne skoger, men blir altså kraftig straffet og kan nå handles på ATL. Obs, dere kan evt se hele KMD i opptak på hjemmesiden deres.

Vi skal rett opp igjen når folk har fått tenkt seg om. Et utrolig bra selskap.
Skier
19.11.2021 kl 16:17 2917

Ja, utrolig at den har blitt solgt ned såpass mye samtidig som selskapet har signalisert solid vekst. Ikke umulig at noen har fått i oppdrag å selge den ned før det kommer et bud. Så samme taktikken den gangen FAST ble kjøpt opp.

Voldsomme handler i sluttauksjonen og jeg la spes merke i antall 157701 som det var det var over 30 handler på og 3 på 157465 og flere andre på 150k+. Det er jo ingen tvil om at noe er på gang.
fleken
19.11.2021 kl 17:12 2864

Hallo er det noen som kan oppdatere meg? Jeg vurderte å kjøpe. MWTR da den lå rundt 38kr. Kjøpte den gang noe i olje sektoren solgte der i dag så sitter med litt kontanter. Hva har skjedd her er det nå på tide å gå inn eller er det noe negativt som har sendt den helt ned til 28,5kr? Til de av dere som driver med teknisk analyse har den ett støttenivå her i nærheten? Synes det er litt skummelt å gå inn nå det virker jo som den er i fritt fall. Er det noen store som er på vei ut? Ser jo att flere kursmål er langt høyere en dagens kurs.,men det er jo ikke noe å stole på hvis det har skjedd noe. Kan dagens fall ha litt ned covid frykten?

gå inn å se kapitalmarkedsdagen de holder på med nå. Den vil ligge ute i sin helhet og jeg vil anbefale deg å bruke disse 2,5timene. Ser du ingen vits i å gå inn etter denne så vil jeg nok anbefale deg å ikke investere i selskapet.

De kommer til å noteres på OB i løpet av Q4 2021 så ikke mange dager/uker til. I tillegg bør det ikke være noen tvil om at de også skal liste i USA på sikt. Ikke i nær fremtid, men at de skal listes også der er en dårlig skjult hemmelighet. Da tenker jeg vi kan si hadde bra til kurser under kr 100,-
AMG
19.11.2021 kl 17:48 2933

Dagens prising av Meltwater bærer preg av mangel på kunnskap om hva Meltwater er og produktene de tilbyr. Heldigvis har selskapet nå nylig gjennomført en meget informasjonsrik "capital markets day". Anbefaler alle å se opptaket når det blir gjort tilgjengelig. I dagens marked er det i mine øyne ingen eller få investeringsmuligheter på OB med større oppsidepotensial enn denne (for de med en litt mer langsiktig horisont). Egentlig syntes jeg det er litt merkelig at et verdensledende teknologiselskap har valgt å notere seg på en råvarepreget børs i Norge, men de bekrefter indirekte under Q&A at aksjen skal noteres i USA (hvor den hører hjemme) en gang i fremtiden. Da vil aksjonærene få gjenspeilet reell markedsverdi.
Redigert 19.11.2021 kl 18:12 Du må logge inn for å svare
Framtia
19.11.2021 kl 18:30 2881

Flere indikatorer som sier at aksjen er oversolgt og "billig"...Billig er dog et tvetydig begrep på børs...hvor kortsiktighet regjerer...Samtidig har den brutt ned gjennom den famlende trendkanalen og her er det lite støtte...Vurderer også en inngang, men avventer litt...

Mye snakk om at aksjen er billig. Ser lite tall bak argumentene utenom multippel på ARR. Meltwater har forholdsvis lav vekst og dårlig lønnsomhet. Det virker som at det er stor prispress i markedet de opererer i. I tillegg er «produktene» konjunkturfølsomme?

Jeg har en liten post i selskapet <1% av porteføljen. Er ikke overbevist ennå om hvorfor jeg bør øke.

Ok så du har ikke sett siste Q3 tall og heller ikke dagens presentasjon. Takk for maten. Nå er det helg
omac
19.11.2021 kl 19:44 2924

Har en X3 i REC som skal får kjøre seg ferdig neste uke og så flytter jeg den til MWTR, har en god følelse med de.