Kjøp
19.11.2021 kl 20:14 5545

Bra kapitalmarkedsdag! Imponerende teknologi fra DeepReason.ai som de skal sy inn i eksisterende software. Meltwater vokser i godt tempo og jeg ser frem til neste år. Mange glis som dukket opp på skjermen når spørsmålet om notering i US kom.
AMG
19.11.2021 kl 20:46 5533

Konjukturfølsom? Selskapet selger SaaS-tjenester på årsbaserte abonnement med god NRR. Lav vekst? 17% ARR vekst YoY er ikke lite for et selskap som omsetter for nesten fire milliarder kroner. Prispress i markedet? Gjennomsnittlig ARR per kunde er akselererende og var opp 16% YoY i Q3 - som altså betyr at kundene betaler mer og mer for produktene til Meltwater. Det eneste du treffer på er at selskapet ikke kan vise til en positiv bunnlinje, og da kan mcap/arr være en bra indikasjon på hvor billig selskapet faktisk er.

Treffer riktig? Jeg ønsker en god diskusjon. Skjønner ikke hvorfor alle er så følsomme. Takk for bra svar. Enig at det er fordelaktig med årsbaserte abonnement. Likevel så betyr det ikke at produktet ikke kan være følsomt ovenfor konjunkturnedgang. Økt churn, vanskelig å vokse., selskapet har lang fartstid er det noen trend å se ift fluktuasjoner i konjunkturen?

Hører hva du sier om økt ARR. Tallene viser likevel at det er langt til 20 % i EBITDA-margin.

Noteringskursen var nok for høy her og vi ser nå en mer fornuftig prising.
nyigamet
19.11.2021 kl 22:00 5483

Det er gull. Her har det blitt tap på 21 % på tre dager. Angrer som en hund at jeg kjøpte....men var det du som kjøpte på 28, 'blank'? OTL i dag?

https://newsweb.oslobors.no/message/547409

Du finner noe her tror jeg. Og nei jeg kjøpte ikke på 28 blank, men fikk på 28-tallet. Har snitt midt på 30-tallet fortsatt og forsetter å snitte ned.
nyigamet
20.11.2021 kl 00:04 5391

Oki, men bra inngang det. Takker for svar, ser på den:) da jeg ikke hadde mulighet direkte tidligere i dag.Hvis du ønsker en god diskusjon så har du kommet feil sted!

95 % av alle som skriver på dette forumet skriver bare hjernedøde hausse-innlegg og svada med null innhold. De vil helst bare leve i sitt ekkokammer av likesinnede, og tar det personlig når noen skriver kritisk om aksjene de eier. Og det er vel bare i norske rettssaler at det juges like mye som her, med alt det latterlige skrytet fra alle backtraderne her!
Rune74
20.11.2021 kl 12:33 5194

Er noen hederlige unntak. Men, ja. Mye tro og håp. Gjerne basert på ingenting utover det. En del av de mindre selskapene har en del av dette.

Kjøpte litt rundt kr. 30,80,- her. Litt basert på analyse og litt basert på anbefalinger. Skal være ærlig på at gambleren i meg satset på at gårsdagens presentasjon kunne trigge den i positiv retning. Deretter var det knall og fall. Så da er det bare å satse på at den allikevel er å anse som et godt kjøp på litt sikt.

AMG
20.11.2021 kl 12:42 5181

Det skal sies at det skrives like mange "hjernedøde" baisser-innlegg. Jeg bare lurer, hva mener du er riktig prising av et selskap som Meltwater?
Nilsinini
20.11.2021 kl 13:44 5122

Noen som har link til Wang Bjørnsens analyse av Melt?

Er simpelthen interessert i hvordan man verdsetter. Vet at det er mye rart i SaaS, deriblant inntekstføring av egen R & D.

Men analytikere ser ut til å like Melt, så nysgjerrig. SaaS er et overlegent forretningsområde, så gøy med litt rasjonell prat og ikke skitslenging, enig med dere i det.

.
Redigert 20.11.2021 kl 13:46 Du må logge inn for å svare


I et perfekt marked så er riktig prising av et selskap markedsverdien (børskursen) til enhver tid. Men det finnes ikke noe perfekt marked. Det nærmeste man kommer er i selskaper som f.eks. Equinor, Hydro og DnB. Men ser man på kursutviklingen i de selskapene 10, 20 og 30 år bakover i tid, er det jo mye feilprising basert på de faktiske resulatene selskapene har levert i etterkant. For selskaper på Euronext Growth så er nok prisingen/børskursen mest "riktig" på dager med veldig høy omsetning etter resultatfremleggelse eller andre viktige/store nyheter. I periodene mellom er det veldig mye spekulasjon og store kursutslag, som jo er morsomt for oss som også driver med trading.

Når det gjelder hva jeg mener er "riktig" prising av Meltwater så kan jeg ikke si det, for jeg vet ikke, har ikke noen foremning om det, og har ikke forsøkt å regne på det heller. Og i praksis så er det vel bortimot umulig også. Derfor blir det ekstremt mye tro og håp om et slikt selskap. Men et enkelt faktum er jo at det har en børsverdi på 8,5 milliarder kroner og går med underskudd (bunnlinjen) de siste kvartalene. Og ingen er vel uenig i at på et eller annet tidspunkt må de begynne å levere ganske store overskudd for å forsvare prisingen på 8,5 milliarder. Så spørs det jo bare hvor mange år frem man er villig til å se, men også der må det jo være en grense. Et stort overskudd 10 år frem i tid er jo neddiskontert veldig mye mindre verdt enn et tilsvarende overskudd 2-3 år frem.

Det hadde jo vært interessant at de som Hausser Meltwater som verst kan fortelle når (hvilket år) de forventer at selskapet leverer overskudd på bunnlinjen som forsvarer dagens børsverdi, og begrunnelsen? Det kunne jo vært utgangspunkt for en nyttig diskusjon, i stedet for bare å lire av seg tomt vrøvel uten begrunnelser.

Det er et VEKSTSELSKAP. Om de ville hadde de hatt overskudd på bunnlinjen i 2021. Men de vil og satser knallhardt på VEKST og det vil de seff få igjen for i årene fremover. Det er helt vilt bra hvor mange nye premiumkunder de har fått og veksten er formidabel og den bare øker og øker. De er best i verden og fortsetter strategiske oppkjøp som gjør de enda bedre. De er også billig i forhold til lignende selskaper. Anbefaler dere alle å KMD fra fredag og bli litt klokere på hva selskapet faktisk driver med. Ekstremt høyt nivå på ledelsen og jeg tror jeg heller vil lytte til de en alle her inne for å si det mildt. Kursen kan seff gå enda lenger ned, men gjør det Meltwater til et dårligere selskap? Etter de siste par dager er jeg godt i minus, men jeg har trua på selskapet og føler meg supertrygg på at de vil gi meg en solid gevinst i løpet av 2-5 år. Har god tid.
topp20
20.11.2021 kl 18:09 5104

Jeg er helt enig i at man snart bør tenke på når og hvor stort et overskudd fra MTWR bør være - dog blir dette teoretisk fordi det til enhver tid kan være grunner til å utsette overskudd fordi man investerer i en enda større mulighet.

MEN - la oss si de har 10 % vekst i 2022 pg 15% vekst i 2023. Dette bør være innen rekkevidde og egentlig på den konservative siden. Da har vi 500 MUSD ARR når vi går inn i 2024

La oss også si at de på 24 mnd greier å oppnå den marginforbedringen som de har skissert. (jeg tror nok det kommer til å ta lengre tid enn 24 mnd pga salgs og marketing cost kommer til å holdes på "investeringsnivå" - men skulle de ønske å fokusere på marginer så er 20% målet

Da får vi EBITDA = 100 MUSD. En EV / EBITDA på 10 på vei inn i 2024 for et SaaS vekst selskap er uhørt billig.

Jeg lar meg imponere av ledelsen i selskapet, oppkjøpene de gjør og ikke minst den organiske veksten som vi nå ser å faktisk "aksellerere" - det er ikke bare prat - men reelt at veksten øker i takt.

Hvor ligger risikoen ?
- ikke på execution - for dette har de bevist
- ikke på tech - for der er de frempå og gjør veldig riktige valg
- ikke på konjunkturer -. for dette prodikutet er i ferd med å bli veldig sticky (106 % net retention på Premier Customers)

Risken i min bok ligger på diskonteringsrenten - dvs inflasjonsrisiko. De lange amerikanske rentene er fremdeles veldig gunstige, men hvem vet ?
AMG
20.11.2021 kl 18:21 5127

Du kommer med mange gode momenter. Men skal alle andre faktorer unntatt resultatet på bunnlinjen neglisjeres? Hva med de kvalitative egenskapene til et selskap? Veier ikke disse noe som helst? Selskapets ledelse, markedsdominans, tilpasningsevne, innvovasjon og fremtidsutsikter er i mine øyne vel så viktig å ta i betraktning.

En annen ting er at når man først skal vurdere et selskaps resultatregnskap holder det ikke å kun lese den øverste og den nederste linjen for å så konkludere. Det er forskjell på selskaper med store øknomiske problemer og selskaper som strategisk velger å investere i seg selv. Et selskap som tjener gode penger i dag, tjener nødvendigvis ikke gode penger i fremtiden, og vice versa. Som du sier er børsen et ineffektivt marked, og da gjelder det å utnytte dette til sin egen fordel. Noen velger å investere i verdipapirer med stort oppsidepotensial, andre satser kanskje på solide utbytteaksjer, og enkelte foretrekker kanskje shorthandel. Tidshorisont er jo også noe å ta hensyn til. Det å for eksempel kjøpe Equinor på all time high med en volatil og dopet oljepris frister ikke meg i hvertfall. Selv om aksjen kanskje er priset "riktig" i dag, mener jeg at nedsiden er alt for stor, på kort sikt og spesielt på lang sikt.

Verdivurdering er så mye mer enn tallene du ser på papiret.


Det jeg skrev var jo veldig forenklet, og "underveis" i et selskaps liv på børsen så er det selvfølgelig mange andre parametere enn topp- og bunnlinjen man må vurdere når/om man skal kjøpe aksjer. Du nevner noen av dem, og det finnes mange flere. Men i siste instans så kommer man jo ikke utenom at når et selskap prises til mange milliarder så må det før eller senere levere et saftig plussresultat på bunnlinjen.

Nå har jo Meltwater bare vært på børsen ett år, så sånn sett er det kanskje tidlig for et vekstselskap å kreve/forvente store overskudd. Men selskapet har jo eksistert i 20 år og har hatt en voldsom vekst. Jeg kjenner ikke historien før børsnoteringen når det gjelder resultater (har de gått med overskudd tidligere år?) eller evt. om de har hentet mye kapital i markedet eller vokst uten å hente penger (som i så fall er imponerende) og om de har kjøpt selskaper underveis? Uansett etter 20 år har de oppnådd en omsetning på 3,5 milliarder kroner i året, og det må i hvert fall være lov å spørre om de ikke snart bør vise at de faktisk ikke bare klarer å vokse på topplinjen, men også tjene penger? Angånde videre vekst så er det ekstremt mye vanskeligere (og dyrere) å opprettholde høy %-vekst jo høyere utgangspunktet er. 10 prosent vekst på topplinjen nå - 350 millioner kroner - kommer garantert ikke dalende ned.

Det tar nok noen år før vi får "fasiten" om Meltwater. For alt jeg vet kan de være en pengemaskin om 5 år. Å bare skrike ut at selskapet er en vekst-rakett og super-billig sammenlignet med "ditt eller datt" blir uansett bare dumt. Fem år er lang tid i "børs-bransjen" og uventede ting skjer hele tiden og mye kan også gå galt.

Til slutt: Én ting som er 100 % sikkert, det er at det er både smartere og billigere å kjøpe aksjer i Meltwater nå enn alle andre dager det siste året. Det store spørsmålet er imidlertid alltid, kommer det enda "smartere dager"?
Mange som realiserer tap i denne nå. Kan bli en førjulsrakett dette, når de samme gjerne kjøpe seg inn igjen litt senere. Men: en aksje med forholdsvis stor risiko. (Er forøvrig ikke så fornøyd med at aksjen vil på hovedlisten før nyttår - ref. reglene for formuesskatt).

Trenger litt oppmuntring: https://finansavisen.no/nyheter/teknologi/2021/11/22/7777017/spar-dobling-i-meltwater
Kombinert med god organisk vekst, venter vi at dette vil føre til en reprising av aksjen over de neste 6–12 månedene. God vekst og økte marginer gir et godt aksjecase.
nyigamet
23.11.2021 kl 21:30 4260

Hva tenker folket? Ser ut til å ha 'stillestående' kurs...

Melding kommer snart om notering på hovedbørsen

Hmmmm da ble det 2k nye aksjer. 28.28 tror jeg er en fin pris. Har ryddet plass til 3k til så detter den under 28 snapper jeg de.

Virker jo som aksjen er bunnløs, noen som vet om noe er alvorlig galt?
Redigert 24.11.2021 kl 12:26 Du må logge inn for å svare
omac
24.11.2021 kl 13:01 3951

Ikke vet jeg men tenker meg inn om ikke lenge, må bare se om den bunner enda mer. Tror det kan bli en fin fin rekyl når den flyttes over på OBX

Ja noen innsidekjøp nå og overgang til OBX hadde smakt godt. Kursen er på ATL og selskapet leverer på alt de sier. Ikke noe som tilsier denne massakren av kursen. Men jeg er ikke lei meg er glad jeg har mulighet til å snitte meg ned.

Ser at egenkapitalen i selskapet er nokså svak. Dette, sammen med svak inntjening, kan vel gi frykt for emisjon? Ellers synes utviklingen i omsetning å være ok, noe som støtter opp om markedsverdien, som nok må sies å være nokså høy. Er usikker på om overgangen til hovedindeksen kortsiktig er positiv eller negativ for aksjekursen.

Hva er egenkapitalen på nå? Og hvor mye mener du den burde være på? Føler meg sikker på at overgangen til hovedindeksen er positiv både på kort og lang sikt. Manglet ett øre på å få flere aksjer på 27.30. Virker bunnløs som du skriver, men jeg fortsetter å snitte ned selv om det begynner å bli ubehagelig da jeg ikke vet hvorfor kursen raser. Siste innsidekjøp var langt over dagens kurs. Må bare smøre seg med tålmodighet

Bokført EK 30/9-21 ifølge q3 rapport synes negativ med 16,7' mill $. Balanseoppstilllingen for Meltwater BV som ligger ved papirene til generalforsamlingen 3/12 viser imidlertid positiv EK på vel 318 mill. $. Har ikke satt meg inn i hva differansen skyldes.
Redigert 25.11.2021 kl 10:05 Du må logge inn for å svare

Har gått igjennom siste rapportene og CMD og er ikke særlig imponert. Svak balanse og dårlig lønnsomhet (stor kostnadsbase). Ser ikke hvordan de skal klare målene sine med 20 % vekst og 20 % EBITDA. Som andre nevnt så missbrukes "adjusted" EBITDA for å få tallene til å se bedre ut.

Den må under 20 NOK for at risk reward skal bli interessant. Men det er lov å være uenig, lykke til alle!

Helstad
Redigert 25.11.2021 kl 10:27 Du må logge inn for å svare

Hehehehe utrolig morsomt at du ikke klarer å se det ledelsen ser. Men hva vet jeg, du er sikkert smartere en disse folkene
topp20
25.11.2021 kl 13:02 3423

Jeg burde egentlig holde meg for god for å svare på denne type baissing og feilaktige påstander.
Svak balanse ?
Ser ikke hvordan de skal nå målene sine ?

Adjusted EBITDA er et mål på "going concern" og her er det eneste punktet jeg kunne tenke meg å endre - det faktum at de gir noen millioner hvert år til charities. Dette burde bokføres under PR/Marketing eller noe sånt. Dette er en kostnad de vil fortsette å ha og bør ikke klassifiseres som "one off".

Hovedoenget er likevel at de har en stor kredittlinje de kan trekke på om de ønsker å gjøre flere oppkjøp. Denne type gearing er veldig aksjonærvennnlig. De har minimalt med gjeld og kan gjerne trekke på denne om oppkjøpene er smarte - hvilket de konsekvent har vist at de greier å gjøre.
Bi
25.11.2021 kl 14:56 3333

Hvis jeg har forstått det riktig så har Meltwater kjøpt opp andre selskaper til nærmere 1 milliard kroner i 2021 og har $25m i gjeld. Det synes jeg ikke virker som mye gjeld og det er tydelig at de er i god vekst. Regner med bunnlinjen vil se ganske så annerledes ut når de er ferdig med oppkjøpene.

2k til på 27 blank er muligens et godt kjøp. Snitter ned og skal sitte lenge med Meltwater
Redigert 26.11.2021 kl 11:25 Du må logge inn for å svare
nyigamet
27.11.2021 kl 11:40 2876

Det er vel ekstraordinær generalforsmling til fredag 03.12. Noen som vet agenda? Og til behandling?

Ser ikke ut som om det betyr så mye om Meltwater kommer på hovedlisten. Selv i dag gikk kursen ned. Det må jo jobbes noe vakent for å presse kursen sørover? Henger jo ikke på greip.
De har nå lever inn en søknad om opptak på OB fra Growth. Vanligvis tar det minst 2 måneder fra mann søker til mann blir tatt opp, men dersom selskaper notert på Euronext Growth på et senere tidspunkt ønsker å overføre notering til Oslo Børs eller Euronext Expand vil prosessen kunne være noe enklere sammenlignet med normal opptaksprosess til henholdsvis Oslo Børs/Euronext Expand, avhengig av hva som er blitt gjort av forberedelsesarbeid i forkant av Euronext Growth-noteringen.
Blir spennende å se om de klarer å komme seg over i løpet av desember eller at vi må vente til januar. Uansett så vil det nok være en fordel for selskapet å være notert på hovedlisten.

topp20
30.11.2021 kl 10:22 2303

WOW - her er det virkelig ikke mange kjøpere. Denne aksjen faller på meget tynt volum.

Tipper de klør seg i hodet på HQ i Meltwater. Kapitalmarkedsdag som var super bullish, man leverer økende salg, smarte oppkjøp som booster verdien av platformen. Og har en market cap på under 2 ganger salg.

Heldigvis har Lyseggen negativ kontroll og kann stoppe ethvert forsøk på oppkjøp på disse nivåene. Jeg tipper han har 2-3 års perspektiv på investeringen sin, muligens før. Kanskje han selger på ARR = 500 MUSD - det er under 2 år til

Ja dette klarte jeg ikke i min villeste fantasi å se. Kurs ned mot 25-tallet liksom? Måtte bare kjøpe 1k til på 26 blank og nærmer meg fullastet. Begynner å bli et stort papirtap her nå. Men som sagt så skal jeg sitte mange år i Meltwater. Har supertro på selskapet. Kun viruset som drar denne ned nå.

Markedet ser tydeligvis ikke det som ledelsen ser. Fortsatt overpriset.
Rockall
30.11.2021 kl 14:33 2188

Meltwater og Frøy er Rockalls nyttårsraketter.