REC - Uke 3


Uke 3 står for tur. Uke 2 var meget volatil, og vi var godt nede på 15-tallet, før ting roet seg litt utover uken. Lite volum på fredag.

På onsdag blir transaksjonen med Hanwha gjennomført, og fredagens uttalelser kan peke i retning av at noe snart skjer.

Hvor skal vi i uke 3?

Ber innstendig om at vi diskuterer selskap og ikke forummedlemmer.
Redigert 16.01.2022 kl 15:18 Du må logge inn for å svare

Hehe,

Jeg ser at Donald har slettet sine egne konspirasjonsteorier på Biden BBB tråden, og fått admin til å slette mine svar (uten at jeg skjønner helt hvorfor de er slettet, må jo gå an å svare konspirasjonsteorigærninger). Og deretter har enten admin eller donald stengt tråden.

Nb! Jeg skriver dette på en gammel tråd slik at det ikke ødelegger relevant informasjonflyt videre fremover, men ville bare nevne det. Og Donald, det er bare å skaffe seg er nytt Nick. For meg vil du nå alltid fremstå som en konspirasjonteorigærning etter konspirasjonsteoriinnleggene dine og jeg tviler på at noen vil ta deg på alvor etter det.

Edit: Og det er egentlig synd for noe av kritikken din om vas og prat fra ulike andre debattanter (og kritikk av Biden for den saks skyld) var ofte absolutt innafor...

Redigert 30.01.2022 kl 11:36 Du må logge inn for å svare
KAWAS
23.01.2022 kl 22:26 2035

morsom og interessant lesing. Man burde forvente at G14 drar i land noen store kontrakter snart og at de inngår kontrakter med REC.
Zenzor
23.01.2022 kl 17:43 2597

🤣👍

Beklager, sau var kanskje feil dyr å bruke her.

Uansett, jeg blir mer og mer overbevist om at RECSI er en god investering for hver uke som går.

Jeg aner ikke når short mener at det er på tide å pakke sakene sine, men dagens short tikker sakte nærmere en inndekning for hver nyhet om fremskritt og lovendring i statene.

De kommer nok ikke til å gi seg før de må.
Taycen
23.01.2022 kl 16:01 2967

Et Spørsmål alle bør spør seg er hvorfor top 20 øker og hvorfor Morgan Stanley på kort tid har kjøpt seg opp til å eie 3,38% av aksjene i REC ….
Redigert 23.01.2022 kl 16:04 Du må logge inn for å svare
Taycen
23.01.2022 kl 15:19 3170

Ja , mistenker det samme . Blir spennende dette . Mange jokere nå .
omac
23.01.2022 kl 15:08 3249

Mest sannsynlig må de avklare med City Council etc, det var nok det som var REC saken i byrådet for 2 måneder siden.

Slapp av,

Enig med de som mener det er mye rør på trådene om dagen. Og ikke minst mye repetisjon. Det er få nyheter som diskuteres. Jeg er tungt inne nå, men vurderer hele tiden å øke, spesielt hvis short også øker og kursen faller ytterligere, jeg er nemlig sikker på at short tar feil i et 3-12 måneders tidsperspektiv. Dvs at ML åpner. REC har sagt det de kan. De er kort fortalt svært positive til fremtiden, men at det fortsatt er noen enkelting som må falle på plass. I hvertfall for å få startet ML i løpet av ett års tid.

Når det er sagt les heller Group14 sin vurdering av markedet samt sitt eget produkt. For meg er det åpenbart at dette kommer og vil skape enorm vekst i et 3-5 års perspektiv. Dette er anodeprodusentenes Mozart. Les og nyt:

https://group14.technology/en/whitepapers/whitepaper-the-transition-to-lithium-silicon-batteries


I tillegg vil sol komme, hvor raskt avhenger litt av Washington, men ikke helt. Mange andre krefter og motiver er også involvert. NMen dette er allerede diskutert i det vide og brede og ikke poeng å gjenta det her.

Ikke utenkelig dersom det er HS att de har "sikret" seg eiendommen med forbehold om att 201 forlenges med 4 år.
"pending feasibility" Selger har godtatt kjøpers bud på kjøpers vilkår.

Kan også være andre selskap.
Spennende blir det uansett :-)


Når det kommer FRYKT inn i bildet blir det mye irrasjonelt i aksjemarkedet som ikke er så lett å forklare - skjønne. Det eneste som kan kompensere her er good news. Alle vet hva det er når det gjelder RECSI så jeg skal la bære å nevne det. Om det skulle komme noen flere - overraskende kaniner opp av hatten så ville nok dette også gjort susen. (?)🤠
Zenzor
23.01.2022 kl 14:02 3613

Enig igjen!
Folk flest ser ut til å ha korttidshukommelsen til en sau på børs.

Det er fascinerende.
Jeg benytter anledningen til å notere meg hvordan medier og finansverden ser ut til å "overaske" private investorer med dommedag annenhver måned.
Og til dels også får rett pga. Det.

Recsi er en tilsynelatende skjult diamant på børs slik det ser ut på kursen nå.

Men det er samtidig godt å se at overvurderte aksjer får seg en real trøkk på børsen synes jeg.

Mine tanker er at det gradvis vil synliggjøre de ekte vinnerne på markedet, og dermed også forsterke vekst og kapital i de som faktisk har en lys fremtid.
Slik som RECSI m.f.

Dette er jo blitt snakket om i det vide og det brede, men altså: Enten 1) skatteincentivene fra BBB eller 2) videreføring av straffetollen mot Kina må avklares. Lite lurt av Rec å gå ut og nærmest gi gratis argumenter til de som mener bransjen ikke trenger statlig hjelp for å kunne konkurrere mot Kina. De ukene det tar før administrasjonen avklarer en eller begge spørsmålene nevnt ovenfor gjør Rec lurt i å avvente.
Taycen
23.01.2022 kl 12:46 3948

Noen som vet hvor lenge en eiendom kan være i pending ?
Greit å få en avklaring av hvem som ser på eiendommen ..

https://www.remaxcommercial.com/ListingDetails/3741-Road-N-NE-Moses-Lake-WA-98837/1697175
Taycen
23.01.2022 kl 12:45 3960

Du sitter 100% i rec ? Seff er mange urolige men det fundamentale er tilstede . Alt taler i rec sin favør men selskapet må nå bare slippe meldingen alle venter på , den er på overtid !
Stabukk
23.01.2022 kl 10:22 4386

Enig med at G14 «er flinke til å snakke for seg selv». Skulle gjerne også hørt om Sila har bestemt plasseringa av sin anode-fabrikk, der finansieringa på ca. 5 mrd. kr er klar. Det har komme ut ein del frustrasjon og påstandar om «null informasjon» frå Rec, som eg meiner blir urettferdig. Rec var 14. jan. ute med denne meldinga:
REC Silicon ASA - Update on the strategic equity investment...
https://finansavisen.no/forum/thread/144983/view
LES MELDINGA dei som ikkje har fått tid, og bruk gjerne Google Translate! Eg les det aller meste eg kjem over på dei fleste Recsi-trådar.
Sjakalen
22.01.2022 kl 18:43 4950

Glem. Ikke at junior også må forholde seg til det dynamiske her. Tror de fleste forstår at juniør og senior har bedre ting å gjør enn å informere oss hvilke truser han valgte idag.. La de arbeide, dette kan dem, bedre enn de fleste. Hopp på noe lureri fra spettet om du trenger konstant info Flow..
Helgrønn
22.01.2022 kl 18:00 3286

Sorry. Ordspill og manglende ironi-info !.
Junior gikk jo ut i januar 2021 og fortalte at det skulle komme info. om Moses i februar samme år. Ingen hørte jo noe mer her.
Nå med Q4 og at det vel kommer en redusert BBB, vil kanskje Junior sitt budskap komme nå i februar 2022, akkurat 1 år etter. :-)
xray292
22.01.2022 kl 15:37 3613

Helgrønn , kan du vise til kilde der Junior har kommet med en slik lovnad?

Enig, men i en tid med urolig og nervøs børs World Wide er det vel kun breaking good news som vil kunne bringe kursen oppover.
Donald Duck
22.01.2022 kl 13:02 4146

Nei, jeg vil heller ikke sitte på utsiden når meldingen kommer - for jeg er ganske trygg på at meldingen kommer på ett eller annet tidspunkt. Derfor er jeg all in..

HS kjøpte seg ikke opp i REC for å la ML ligge brakk :P Det kan jeg garantere.
De tålmodige vil få betalt.
Sjakalen
22.01.2022 kl 12:52 4194

Innen industri så har SKorea styrke og en væremåte som ingen her inne er vandt til. De snakker heller ikke bullshit, de forhandler og skaper. Passer bra med Røkke. Elsker stillheten, da vet man at tingene jobbes med.

Stemmer det. Panelene trenger også mer varme / sollys og genererer mindre strøm enn tradisjonelle sol panel produsert med poly!

First Solar, whose modules were used to build the Desert Sunlight solar plant in Riverside, Calif., hopes to capitalize on efforts by the Biden administration to diversify solar supply chains away from China.
Source: Tim Rue/Corbis Historical via Getty Images

First Solar Inc.'s plan to double its manufacturing capacity and chip away at Beijing's dominance of the solar market depends on a rare critical mineral produced largely in China.

The Biden administration has held up First Solar as a model for domestic manufacturing, and the U.S. Government Accountability Office said in a November report that the company's cadmium telluride solar modules could help cut the industry's production costs. However, the technology's reliance on tellurium, a semiconductor typically produced as a byproduct of copper refining, raises concerns about raw material shortages, the agency said.

First solar bruker vistnokk "cadmium telluride"
Og har egne fabrikker i US, med en 3. fabrikk på gang.

Nå er jeg rimelig på villspor ihvertfall.
Dobbeltsjekk den som vil.

Ja, men er usikker på om first solar trenger rå poly. Tror faktisk de bruker en annen teknologi som er dyrere. Om ikke er dette gode nyheter

First Solar is investing $680 million in expanding America’s domestic PV solar manufacturing capacity by 3.3 GW annually, by building its third US manufacturing facility, in Lake Township, Ohio. The new facility is expected to be commissioned in the first half of 2023 and when fully operational will scale the company’s Northwest Ohio footprint to a total annual capacity of 6 GW, which is believed to make it the largest fully vertically integrated solar manufacturing complex outside of China.

In addition to its Ohio manufacturing facilities, First Solar also operates factories in Vietnam and Malaysia, and is building a new 3.3 GW factory in India that is expected to be commissioned in the second half of 2023. With First Solar’s expansion in the United States and India and optimization of its existing fleet, the company anticipates that its nameplate manufacturing capacity will double to 16 GW by 2024.

Mener Daqo er leverandør til fabrikkene i Vietnam og Malaysia.
Rec burde ha en fair sjanse til å bli leverandør i US.

Har ikke gått i dybden her, så ta det med en klype salt.

Edit : Det er vell mye det forhandles om på bakrommet, med HS sine kontakter så skal det være veldig liten tvil på att de får solgt ut ML ganske raskt.
Dette henger på greip med søknad om utbygging (dersom det er ment til solar)
Redigert 22.01.2022 kl 12:30 Du må logge inn for å svare

https://www.solarpowerworldonline.com/2022/01/swift-current-energy-orders-1-2-gw-of-first-solar-modules-for-2023-24-projects/

First solar trenger vel poly til sine 6GW? Eller hadde de gått over på en annen teknologi?
Redigert 22.01.2022 kl 12:21 Du må logge inn for å svare
Nsxnsx
22.01.2022 kl 11:58 4457

HS har brukt 1.5 milliarder på 20,-.......tror vi sitter trygt....vi som holder ut vel og merke :) Kan hende det blir verre før det blir bedre. men når først melding om ML blir offentlig så vil ikke jeg sitte på siden i hvert fall. (avgjørelsen er jo allerede tatt, men vi "småfolket" har bare ikke fått tatt del i tidspunktet enda).
Donald Duck
22.01.2022 kl 11:44 4512

Joda, jeg tenker også at kursen kan få et EKSPLOSIVT LØFT dersom ML åpner, men det håpet har jeg hatt i svært lang tid, uten at noe har skjedd.

Skulle ML forbli stengt de neste 3-6 månedene, så frykter jeg at kursen vil bevege seg ned mot 10 kroner - og kanskje mer. For min egen del, så håper jeg selvfølgelig ikke at det skjer - jeg har tross alt 100% av min kapital i selskapet, med snittkurs over 20 kroner.
Redigert 22.01.2022 kl 11:47 Du må logge inn for å svare
FMI
22.01.2022 kl 11:29 4599

Kanskje, men de fleste av de grønne var høyere verdsatt på denne tiden i fjor enn de er nå. Jeg tror markedene snart snur oppover etter denne korreksjonen når inflasjonsutvikling og rentebaner blir litt tydeligere, og selskaper begynner å legge frem gode tall. Gode resultater og guiding vil ikke bli ignorert: Når Butte leverer og ML skal åpne vil REC-kursen gå oppover (jeg tror raskt og veldig høyt, men la oss i alle fall si NOK 25,-). Husk at dette ikke er snakk om inntekter om ti år, men om ett. Noen av de grønne og vekstselskapene vil selvfølgelig falle gjennom, men de grønne som kan levere - som REC - tror jeg har et skikkelig bullmarked foran seg.

Selv kastet jeg nettet ut ganske bredt rundt årsskiftet i fjor, men fokuserer nå på noen få grønne jeg ser lyse utsikter for: særlig Magnora og REC, og AKH mer som et fond med lang horisont.
Sa2ri
22.01.2022 kl 11:24 4628

"The states of Colorado and Washington have signed onto the initiative, as well as a number of cities, including New York, Los Angeles, Chicago, Philadelphia and Washington, D.C."

https://thehill.com/policy/energy-environment/590805-biden-launches-green-building-partnership-with-states-cities
manman01
22.01.2022 kl 11:11 4687

Fantastisk læsning. Mange tak for deling.

Jeg glæder mig til at øge min position på disse kurser. Havde nok den værste afslutning på 2021 og var nødt til at mindske beholdningen en betydelig del for at betale regningerne.

Dog havde jeg aldrig i mine vildeste drømme tænkt at det ville blive så billigt og nemt at købe dem igen. Og især ikke med den information vi sidder på nu. 25% mere i løn og REC på 33%ish under toppen. Haps haps haps…. (:

Held i uheld, som man siger.
Donald Duck
22.01.2022 kl 11:00 4740

Joda, vi er nok mange som har levd i dette håpet de siste årene, meg selv inkludert. .... Jeg sitter 100% eksponert i RECSI, noe som må være definisjonen på galskap.
DjTao
22.01.2022 kl 10:07 4941

Eller en svært morsom rakettferd oppover.
Dersom vi får en offisiell melding om gjenåpning av ML (som vi tror og håper vil skje ila februar) bedre lønnsomhet i Butte + ekspansjon vil investorer og fond flokke til REC som et fyrtårn innen fornybart som tjener penger, har masse penger på bok og som kan vise til et stort potensial for å tjene mer i fremtiden. Det er en god kombo som ikke tilsier en ørkenvandring. REC er ferdig med sin ørkenvandring og ser nå det enorme havet foran seg.
Redigert 22.01.2022 kl 10:45 Du må logge inn for å svare
Nsxnsx
22.01.2022 kl 10:04 4963

https://finansavisen.no/nyheter/energi/2022/01/22/7806746/investerer-titalls-milliarder-i-elektriske-kjoretoy-og-batterier

Det vil ikke mangle kunder i hver fall :) Dette er kun et par eksempler som kommer på toppen av alt med sol. Klarer Recsi med HS/Aker i spissen å misse denne muligheten da ER de konkurs. Men det klarer de ikke om de prøver en gang. P.S. Prøv du å bruke opp 2.000.000.000,- uten å sitte igjen med noen verdier etterpå :) Legg på 25.000.0000.000,- i assets :)

https://www.reuters.com/business/honda-signs-joint-development-pact-with-boston-based-ev-battery-rd-firm-ses-2022-01-19/

Sist gang jeg sjekket lå både Michigan og Boston i US (bare til info).
Donald Duck
22.01.2022 kl 09:54 5021

Jeg er forberedt på at de fleste selskapene innenfor fornybar og grønn teknologi vil oppleve ørkenvandring med påfølgende kursfall fram mot sommer/høst 2022. Altså, en gjentakelse av hva vi opplevde i 2021, så spenn sikkerhetsbeltene og påfør dere hjelm, for her kan det bli turbulent i en nedadgående trend i tiden som kommer.
Redigert 22.01.2022 kl 09:55 Du må logge inn for å svare