KjøpLogg inn

Investerer titalls milliarder i elektriske kjøretøy og batterier

General Motors gjør alvor ut av de elektriske planene, og vil investere 6,5 milliarder dollar sammen med LG Energy Solutions.

Publisert 22. jan. 2022 kl. 09.24
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 186 ord
INVESTERE: General Motors vil investere mer i Orion Township-fabrikken. Foto: Bloomberg

General Motors (GM) i et joint venture med LG Energy Solutions vil kunngjøre en investeringsplan på mer enn 6,5 milliarder dollar, cirka 58 milliarder kroner, i neste uke for et nytt produksjonsanlegg for elektriske lastebiler, samt batteriutvikling i Michigan, melder Reuters.

Michigan Strategic Fund uttalte fredag at det planlegger å vurdere GMs investeringsforslag på et styremøte tirsdag. Investeringen på 6,5 milliarder dollar er ventet å tilføre 4.000 nye arbeidsplasser i Lansing og Orion Township.

I desember rapporterte Reuters at GM hadde forslått å bygge et batterianlegg for 2,5 milliarder dollar i nærheten av Lansing med LG Energy Solution, som ville tilføre 1.700 nye arbeidsplasser. Det forventes at selskapene vil dele kostnadene.

GM vil også investere minst fire milliarder i Orion Township for å bygge elektriske utgaver av de to pickupene Chevrolet Silverado og GMC Sierra. En betydelig utvidelse av det nåværende anlegget ventes i 2025.

Detroit-selskapet kunngjorde i juni at det vil øke investeringene til elektriske og autonome kjøretøy til 35 milliarder dollar gjennom 2025, en økning på 30 prosent i forhold til tidligere prognoser.