Doblingskandidat

sokaratest
PHO 11.05.2023 kl 14:56 21719

DnB mener Pho skal mer enn doble seg

Update - PhotoCure (Pharm. & Biotechnology, Norway)
Recommendation: Buy
Target price: NOK 115.00


Stable start to 2023

Sales beat our estimate by 3%. Q1 sales were cNOK106.2m (product sales of cNOK105.9m), c3% above our estimate, with the US market in line with our forecast and the beat stemming from the European market. Photocure's sales focus in 2023 will likely be on building the installed base of the new Saphira system and increasing utilisation at clients with BLCs. The aim is to have the whole US market upgraded to the Saphira system within a few years.

Rapid pace of new BLC installations in the US market. In Q1, c30 new Saphira systems were installed (18 new accounts and 12 accounts that upgraded from the old system). No flexible systems were installed, as Karl Storz is set to cease supporting these products at the end of the year.

No major news on the re-classification of BLC technology in the US. In a best-case scenario, the BLC technology could be down-classified by the end of this year in the US. The public commentary period in the citizen petition for down-classification ends on 25 May, but there are no statutory timelines for the FDA to act on in these cases.

2023 guidance reiterated. Photocure reiterated its guidance of 65–75 new BLC installations in 2023, underlying product growth of above 20% and a positive EBITDA (excluding business development costs). This was in line with our expectation.

Some post-pandemic headwinds remain. Despite the solid Q1 results, some post-pandemic headwinds remain. The shortage of healthcare staff should take time to resolve, and the health care system's capital equipment budgets are under pressure in some areas.

BUY and NOK115 target price reiterated. We have made only minor adjustments to our forecasts and believe that Q1 was a step in the right direction but that additional quarters with healthy growth are needed to restore confidence in the company and the stock.
clanz
31.05.2023 kl 23:11 5738

Nei, jeg tenker også 20% vekst er ok nå og forsåvidt på lang sikt også.

Slutt med flexible tror jeg ikke helt på... det er nok gjort delvis for å presse fram en nedklassifisering og support av de utplasserte vil man sikkert klare en stund til... og hvis det setter fart i nedklassifisering er det kanskje verdt det på mellomlang sikt. Men det skaper usikkerhet at noe sånt kunne skje.

Ellers kan vi også se frem til Olympus sin launch i Europa i slutten av året... så tenker 2024 blir veldig bra. Da bør også nedklassifisering være eller komme i boks i USA.

Cevira er bonus....milepæl på 16,5 mill USD for godkjenning I Kina vil sikkert gi en boost opp... og så starter godkjenning I EU og USA...
peaf
31.05.2023 kl 05:50 5949

I 4,5 år har Schneider lovt lønnsomhet i mer eller mindre grad, men har aldri klart innfri et ende løfte. Dette på 20 % er vel det mest beskjede løftet hittils, men 20 % vekst på hva er det 2022 resultatet han mener som hadde 71 mil i totalt tap. Det skulle i prinsip bety null overskudd og tap vid årets slut, og det er klart sterkt at klare ett nullregnskap etter drygt 5 år i sjefsstolen om han gjør det. Men før at gi en endeste krone i avkastning til investorerne må han først tjene inn de 190 mil han har tapt til nå på Hex/cys.
Og mister de 69 flexiscope i USA og selger 18 saphirascope i kvartalet så går det i stort sett gjemmt ut, kan ikke bli den store veksten i USA. Og klarer ikke Karl Storz selge sine saphirascope selv så blir det aldri en suksess, og kostnaden kvarstår dermed for PHO. Og i Europa rapportterer de ikke scopesalg for det er vel minimalt, og Schneider skryter alltid ohemmet om han får noe til. Og resultaten bekrefter at det er bare kostnaderne som økt kraftigt, og når de prøver holde Ipsens 15 % utenfor Europa regnskapet for at pynte på tallen så bekrefter det bare fiaskot av Schneiders aggressive satsning.

Hva skjer nå med kursen om det ikke kommer noen positive nyheter er det ned 5 - 6 % i uken til vi er på 30 talet. Det kommer inga resultater før en 9 august, men er de i pluss da det er tvivelaktigt muligens om de får 15 mil for en Hexvix godkjenning i Kina.

Det er to saker som kan redde situasjonen på kort sikt, det ene er om de sparker Egberth og Schneider og lover kutte kostnader.
Det andre som er mye troligt er en Cevira godkjenning med milepæleutbetalning. Men det vore tragiskt om det redder Egberth og Schneiders hoppløse innsats for at skape lønnsomhet, når det hele tiden bare resultert i motsatsen.

I andre farmaselskap der de misslykkes med forskningen kan man vel ikke laste styreleder og CEO for resultatet. Men i et selskap med et produkt som vart på markedet i 17 år så er det styret og ledelsen som har hele ansvaret for at det blir lønnsomt, og der har de misslykkes til de grader når de taper 71 mil på ett år som var nesten 20 % av hele omsettningen. Når de ikke førstår selv hva de holder på med og tar grep så er sparken enda løsningen, og alle økonomer må jo se var skon klemmer og nå har vi endeligen fått in noen med makt at gjøre noe med det.
Blåmann
30.05.2023 kl 22:46 6007

https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04484415

Og vi venter og venter på the never ending story...
HrDuck
30.05.2023 kl 15:50 6174

Hei Clanz, dette nicket husker jeg fra diskusjon om et annet biotek selskap fra noen år tilbake :)
Fornuftig da og et fornuftig spørsmål fra deg nå.
Mitt syn er at 20% vekst mer enn forsvarer dagens aksjekurs. Nå er guiding kun estimat så ingen kan vite sikkert om det vil slå til. Mulighet for å både over- og underprestere her. Men om 20% blir realitet fremover (og da tenker jeg over flere år) samtidig som at kostnader øker kun med generell prisvekst så blir regnestykkene gunstige. Selskapet sier jo selv at størrelsen er slik at de kan håndtere betydelig vekst med dagens kapasitet. Og da er vi igjen tilbake til dette med mulighet for skalering siden bruttomarginen er så høy (ca 93%). Fleksible scope har ikke vært en stor del av inntektene i selskapet på noe tidspunkt. Det har mer representert en langsiktig oppside, men også innen rigide er det fortsatt lang runway for vekst. Så jeg tror ikke at spørsmålet om fleksible er "make or break", men alle aksjonærer ønsker naturligvis at de lykkes med en løsning her. For meg så lar jeg det være en potensiell oppside inntil vi har konkret informasjon om noe annet (på samme måte som Cevira).
Redigert 30.05.2023 kl 15:51 Du må logge inn for å svare
Blåmann
30.05.2023 kl 14:07 6242

Topic, Doblingskandidat
All time low. Skulle tro selskapet ikke hadde et produkt på markedet slik prisingen av selskapet er nå. Kan ikke sammenlignes med Nano/targo/bergenbio/Ultimo osv. Burde heller sammenlignes med Medistim for eksempel. DS kunne absolutt lagt mer trøkk på potensialet i Kina gjennom Asieris.
Måtte vært atskillig mer lønnsomt for Asieris å kjøpe opp Photocure fremfor å betale milestones og royalties… Synes det er litt merkelig at ikke selskapet er i spill.
peaf
30.05.2023 kl 12:25 6337

Vi prøver enda en gang Robert Blatt er investeringsdirektør i Briarwood og engasjerer seg ikke personlig i driften av et selskap. Men går inn i valgkomiteen for att skaffe kompetente folk i styret som effektiviserer driften til lønnsomhet. Blatt har og sagt fra seg godtgjørelsen fra selskapet, men Hallerberg som er koncernsjef i eget selskap reser knappest over atlanten for lusne 360.000 norske kr eller drygt 30.000 usd i honorar. Han får sikkert klekkelig betalt av Briawood for at fjerne alt olønnsomt i driften, om det så betyr at de må skifte folk i styret eller ledelsen for at få det til. En styremedlem kan når som helst begjere et styremøte og fremføre sine synpunkter på driften av selskapet.

Og tar ikke styret hensyn til Hallerbergs førslag om endringer, så gir han beskjed til Robert Blatt som gir Egberth beskjed om at fratre eller de lager en EGF og velger bort han. Og det er klart kommer det inn en ny styreleder så ser han tilsammen med Hallerberg på Schneiders innsats i selskapet, og det er klart at Schneiders strategi med at bruke to selgere til at selge det som en selgere enkelt skall klare selge alene kommer ikke at imponere. Bare for at vise at han er rusted for vekst, det merkelige er bare at de enorme vekstmuligheterne han guide føre og i børjen av pandemin er som bortblåst nå ett år etter pandemin. Men alle selgerne finns der fortfarende det har regnskapet vist varje år.

Konklusjonen blir at alt blir mye bedre når Hallerberg får ruske opp i saker og ting, og skulle de få behov for mere ansatte med tiden så får de hellre ansette dem da.
Hexvix Kina kommer om ca 3 mnd, og helt uten behov av Schneider og hans innblanding av salget. Det kan bli en suksess når Sinopharm med sitt enorme anseende i kinesisk helsesektor tar seg av markedsføring.

Og når det gjeller Cevira så er det 9 august ett år siden siste pasient blev innkludert i studien, og det seier vel seg selv at godkjenningsprosessen pågår og det luter vel åt at de går for full godkjenning og komplett utbetalning. Og tvivler man på resultatet så er det bare at lese fase 2 resultaten og bilde seg en mening om de er så gode som de meldt. Og når det gjeller potensialet til Cevira må man lese seg opp på sykdommen for at førstå behovet til en medisinskt behandling Og uten konkurrenter så er vel en godkjend Cevira blant de sikkraste kort man kan sitte med for en økonomisk suksess.
Redigert 30.05.2023 kl 12:29 Du må logge inn for å svare
risksøker
30.05.2023 kl 08:01 6502

Takk veldig bra, skulle tro FDA tar dette veldig seriøst og i det minste forholder seg til de 210 dagene response tid.
Merlin
29.05.2023 kl 22:38 6633

Reclassification Petition of the medical devices associated with Product Code OAY from Karl Storz SE and Co KG. (Docket no. FDA-2022-P-2644).

Division of Dockets Management
U.S. Food and Drug Administration,
5630 Fishers Lane, Room 1061,
Rockville, MD 20857.
Oslo, 8 March 2023
Reclassification Petition of the medical devices associated with Product Code OAY
from Karl Storz SE and Co KG
(Docket no. FDA-2022-P-2644)
Dear Madam/Sir:
Photocure ASA (Photocure) supports and appreciates the initiative of Karl Storz to request
reclassification of medical devices associated with Product Code OAY as outlined in our
comment dated 25th November 2022. In light of new information, Photocure is submitting a
second comment in support of the request for reclassification.
Photocure is the NDA holder of Cysview (hexaminolevulinate hydrochloride); the drug product
that is approved for use in combination with Karl Storz Photodynamic Diagnostic D-Light C
(PDD) System, classified under the Product Code OAY.
1 This use of the PDD System in
combination with Cysview is also referred to as blue light cystoscopy or BLC.
As further detailed below, Karl Storz, the only manufacturer with approved OAY devices,
recently informed Photocure about the cessation of production of one of the two types of OAY
devices subject to potential reclassification.
2 This device is widely relied on for the care of US
patients today. We thus respectfully urge FDA to prioritize reclassification of OAY devices and
complete this reclassification as expeditiously as possible to help remedy this critical situation.
Patient access to a device that serves an important and unique role in enhancing patient
health now clearly depends on urgent action by FDA to facilitate US market entry by new
device suppliers. Such action directly aligns with the mission of the FDA Center for Devices
and Radiological Health (CDRH) “… to protect and promote the public health. We assure that
patients and providers have timely and continued access to safe, effective, and high-quality
medical devices …”3
The Karl Storz PDD System consists of two different cystoscope configurations: rigid and
flexible. In general, the flexible PDD System is routinely used in doctors’ offices or in
ambulatory surgical care and is used for diagnosis and surveillance of bladder cancer patients
including tumor fulguration and biopsies, while rigid cystoscopes are used in an operating

1
“Drugs@FDA.”
2
“Photocure ASA: Results for the Fourth Quarter of 2022.”
3 Center for Devices and Radiological Health, “CDRH Mission, Vision and Shared Values.”
Hoffsveien 4 | 0275 Oslo | Norway | P +47 22 06 22 10 | F +47 22 06 22 18 | www.photocure.com
room setting for transurethral resection of bladder tumors (TURBTs). Rigid PDD-assisted
TURBT is an advanced surgical intervention that cannot be performed in the doctor’s office,
requires use of an operating room, and the administration of general anesthesia, all of which
place a burden on the patient, reduces expediency of diagnosis, adds expense, and increases
the likelihood of adverse events, especially as many bladder cancer patients are elderly and
often frail. For these reasons, a rigid PDD System is not a replacement for the flexible PDD
System.
New information as of late February 2023:
Recently, Karl Storz has shared with Photocure that there is a high risk that manufacturing of
all further new flexible PDD systems will be on an indefinite hold due to supply chain
challenges. Specifically, the current supplier of the flexible PDD system’s critical fiber optic
bundle is discontinuing production of the component.
This development urgently accelerates the need for access to approved devices as bladder
cancer patients appropriate for surveillance with flexible cystoscopes will have no access to
this important, FDA-approved technology which is endorsed by major bladder cancer
guidelines.
4
The reclassification and subsequent reduction in the regulatory burden for these medical
devices is expected to increase the availability of the PDD technology to physicians and
patients as we believe that more manufactures will seek to enter the US market. Photocure
believes that additional manufacturers entering the market also has potential to lower the cost
of flexible PDD equipment, given the expected increase in competition. As of today, the single
source situation for PDD Systems in the U.S., including flexible equipment, increases the risk
that patients will not have access to the technology, hence unsatisfactory diagnostics and
surveillance, and suboptimal management of their cancer.
Adverse impacts to patient health with reduced availability of flexible PDD devices:
Non-muscle invasive bladder cancer is prevalent in the US population and primarily managed
by urologists. The disease is characterized by high recurrence rates and requires long-term,
often life-long, surveillance with repeated cystoscopies and TURBTs to detect recurrence and
avoid or delay progression to muscle in
Redigert 29.05.2023 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
Hayen
29.05.2023 kl 15:48 6772

De har ikke begynt på "godkjenningsprosessen" av Cevira i Kina.
sokaratest
29.05.2023 kl 09:36 6954

Hva tror dere om godkjenningsprosessen av cevira i Kina ? Er årsaken til at dette trekker ut et godt eller dårlig tegn ? Hvilken påvirkning vil en offentliggjøring av resultatet ha på kursen. Pho har jo ikke hatt fokus på dette i det hele tatt
risksøker
27.05.2023 kl 15:07 7310

Er det noen her på forumet som har funnet den saken til Storz som går på nedklasifisering hos FDA. Det er vel et åpent forum hos FDA hvor alle saker som ligger for behandling hos FDA finnes. Jeg finner den ikke.
Redigert 27.05.2023 kl 16:50 Du må logge inn for å svare
Merlin
27.05.2023 kl 12:18 7314

Jeg har også lastet opp betydelig i senere tid, da jeg anser potensialet som stort. Skalerbarhet er nevnt - dvs. øke inntektene mye, uten bruk av mer ressurser.

Det er avhengig av
Nedklassifisering skop, som vil gi Photocure store fordeler:
Ikke lenger monopolsituasjon for Storz, som bl.a betyr billigere, ikke overpriset vedlikehold og konkurranse om salg.
Photocure får sterkt reduserte salgskostnader, siden leverandørene selv må selge.
Olympus inntreden inne BLC kan ha meget stor betydning og sterkt bidra til overgang frat WLC til BLC.

Gjenopptagelse av produksjon av flexiskop, som jo gir mulighet for analyse og fjerning av overflatekreft samtidig, uten sykehusinnleggelse:
Rigid PDD-assisted TURBT is an advanced surgical intervention that cannot be performed in the doctor’s office,
requires use of an operating room, and the administration of general anesthesia, all of which
place a burden on the patient, reduces expediency of diagnosis, adds expense, and increases
the likelihood of adverse events, especially as many bladder cancer patients are elderly and
often frail. For these reasons, a rigid PDD System is not a replacement for the flexible PDD
System.

Et aspekt som ikke har vært nevnt så mye er at BCG vel fortsatt er hovedbehandling ved blærekreft. Det er ikke uten videre en problemfri behandling.

Dersom det skjer en overgang til BLC i steden, åpner det seg et stort nytt marked for Photocure.

Blærekreft er en av de vanligste kreftformene. Tidlig behandling med BLC, før kreften har spredt seg til mer enn overflatekreft er derfor viktig.

Jeg tror det ikke behøver å ta mange årene før BLC er standardbehandling, og Photocure vil ha en eventyrlig omsetning.



Redigert 30.05.2023 kl 10:43 Du må logge inn for å svare
clanz
27.05.2023 kl 12:16 7301

Gode betraktninger. Tenker du at guidingen på 20% vekst er tilstrekkelig?
Akkurat nå tenker jeg det er usikkerhet knyttet til en helt nødvendig nedklassifisering i USA mht flexible scope. En ting er at veksten stopper opp, men hva om det drøyer å få nye flexible scope på markedet og ingen supporterer disse lenger?
Samtidig ligger det en fin oppside her med å få flere leverandører på ballen i USA som vil drive veksten betydelig.
risksøker
27.05.2023 kl 11:17 7268

Det er nå Briarwood som styrer med Robert Blatt som sitter som formann i valgkomiteen til styret. Ingen ting blir nå vedtatt uten å ha fått OK fra han tror jeg. Derfor spiller det ingen rolle hvem disse folkene er.
risksøker
27.05.2023 kl 11:12 7273

Takk for et informativt innlegg og jeg er helt enig i dine betraktninger. Jeg satser nå det jeg har av frie midler på at PHO er en sjelden kjøps mulighet. Det jeg vil fremheve er markeds potensialet nå. DS har gjort en kjempe job med å få satt igang utallige forsknings studier med å sammenligne WH og BLC. Det er nå slutt på å påstå at WL er like godt som BLC, BLC er overlegen WL. Tror DS skjønte raskt at det nytter ikke å overbevise skeptiske leger uten å ha solide forsknings rapporter å vise til den joben er nå gjort ingen diskusjon lenger og markedet er åpen for BLC. I tillegg er nå nye scope fra KS på full fart å bli innstalert, til nå er 25% nye scope som gir mye bedre resultater og er mer driftssikre er på plass og det øker raskt. KS har og søkt FDA om nedklassifisering av sine scope slik at andre produsenter kan bruke BLC. FDA skulle gi svar innen 210 dager og det var sist torsdag i henhold til DS, mulig svaret kommer etter Memorialday i US. Det kan da være åpent for andre leverandører å søke om FDA godkjennelse på å bruke BLC. Forstod det slik at den prosessen tok 90 dager. DS sa i sin presentasjon at en slik utvikling vil være signifikant da det vil øke markeds tilgangen for PHO med minst det dobbelte fra situasjonen i dag hvor de kan bare selge til KS installasjoner

Resultatet fra phase III studien for Cevira i China og EU skulle og være rett rundt hjørne. Siste pasient ble avlest i tidlig feb. så rapporten og findings er tidligere kommunisert til å komme i Q2 eller sommeren nå..Er resultatet overbevisende er det og en signifikant hendelse da det også utløser betydelige summer i milepæl utbetalinger og et stort marked i hele verden.
Lykke til med dine investeringer, er veldig spent på hvem som kjøpte de 600k aksjene og hvem solgte. De greidde i så fall å selge på bonn.
Jadaok
27.05.2023 kl 09:05 7336

Når Malene Brondberg fra fiaskoen Nano kommer inn som styremedlem...... helt vilt! Kun en pratmaker som er veldig glad i høye gasjer på aksjonærenes bekostning. Ser at Egberts fortsatt er styreformann. Mannen som for to år siden på en presentasjon med Nano sa: "Betalutin vil komme på markedet". Bra folk i styret til Pho du!!
peaf
27.05.2023 kl 06:29 7292

Ja Schneider har til gode at prestere, så får vi se om han gjør det eller får sjansen til det. Jeg undrer litt om det kan vare Radforsk som er på vei ut, nå vart jo Einarsson valgt bort fra valgkomiteen i fjor og Anders Tuv og ultitmo dama kastet fra styret nå. Så radforsk har ingen innflytelse i selskapet lengre og vil kansje bruke pengerne på noe annet selskap. Det som er interessant er vel hvem som kjøpt aksjerne, er det noen som står bak valget av de nye styremedlemmerne så har de god tro på at de skall tilføre selskapet noe positivt.
Det blir vel avgjørende vad de kommer frem til, og hva oppgaven deres er fra de som valgt dem. Jeg er vel så godt som sikker på at det skjer forandringer, det kan ikke fortsette på samme måte lengre.
HrDuck
26.05.2023 kl 16:04 7377

Det er lenge siden jeg har skrevet noe på pho-trådene. Jeg må vel ærlig innrømme at jeg opplevde stemningen som ikke alltid den beste og da fristet det mest å holde seg borte. For en god stund tilbake så reduserte jeg også litt posisjonen under perioden der Arrow(?) stengte sin shortposisjon og drev aksjen over 150 på farten.

Siste dagene har jeg økt til en (for meg) betydelig posisjon igjen ved å kjøpe noen 10-tusen aksjer (over et par separate konti). Det var lett å få tak i aksjer og det var tydelig at det lå en selger av litt volum bak. Men er prisen god (som jeg oppfatter det) så er selgere det man ønsker når man selv er kjøper. Mulig var krysset (600k + aksjer) i dag siste rest av aksjer som skulle ut. Jeg aner ikke og det spiller ikke noen rolle her. Sånt er uansett bare kortsiktig støy.
Selskapet har skuffet (spesielt Q4-22), det er ikke til å komme bort fra. Men prisen var likevel kommet til et nivå som jeg fant gunstig.
Dagens kurs gir en MCap rundt 1,4 mrd. De har ca 250 mill i cash og gjelden er nesten ubetydelig. Siste rest av "korona-lånet" blir nedbetalt i løpet av dette kvartalet (jeg tror det var en rest på ca 6 mill ved utgangen av Q1-23) og resterende gjeld på balansen er stort sett bokførte earn-outs til Ipsen basert på fremtidig salg Hex i Europa.
Selskapet omsatte for ca 106 mill i Q1 og bør havne godt over 400 mill for Y-23. COGS er som alltid kun en liten del av salgsinntekter. Pr i dag så leverer selskapet en bruttomargin rundt 93%. Opex for øvrig lå rundt 101 mill i Q1-23. Selskapet har ved flere anledninger i det siste kommunisert at organisasjonen nå er rigget for vekst. Lykkes de vil altså salgsinntekter øke betydelig (de anslår 20% vekst i 23) og kostnader skal kun øke med generell lønns- og prisvekst.
Det er også rasjonalet mitt for å kjøpe aksjer på dette nivået. Med så høy bruttomargin er det muligheter for en skalerbarhet man sjelden ser i andre selskap (altså at de kan øke inntekter uten en tilsvarende økning i kostnader).
Samarbeidet med Asieris er det fortsatt krevende å sette en verdi på. Oppsiden kan selvsagt være stor, men før vi har endelig bekreftelse så velger jeg å anse det som en potensiell stor oppside i caset som man pr i dag ikke kan regne seg til verdi på.
Photocure har mye å bevise og det er ikke en "garantert slam dunk" med den info vi har i dag. Likevel så var det for min del en oppside og et potensiale som gjorde det til et investerbart case for meg nå. Momenter som jeg mener taler for:
- sterk kontantposisjon
- ferdig med å bygge organisasjon og oppside i inntektsvekst.
- en joker i samarbeidet med Asieris ang Cevira
- markedet ser ut til å være nesten 100% negative til selskapet (forventninger er da normalt ekstremt lave)
- hele sektoren har fått juling i finansmarkedet (biotek - og mange av selskapene med god grunn. Men pho har inntekter og ferdig produkt).

Om noen har tanker eller innspill rundt dette så setter jeg pris på kommentarer. Uansett så må alle gjøre sine egne vurderinger rundt potensielle investeringer. Å basere seg på foruminnlegg, tips man snapper opp på bussen eller anbefalinger i avisen er som jeg ser det ikke et godt grunnlag å basere sine investeringer på.
JosefK
26.05.2023 kl 15:24 7259


En av topp 8 krysset 637k kl 12:20. gikk utenfor markedet.
sokaratest
26.05.2023 kl 15:06 7197

Kan noen forklare hvorfor over 600 000 aksjer er omsatt idag? Mer enn ti ganger normalen …
peaf
26.05.2023 kl 11:10 7132

Nei jeg Skjønner ikke at de er der fortfarende, nå er det vel bare ca 3 mnd siden den store kattastrofen inntreffe og kursen halveres. Det kansje kunde vart undvikt om de fått sparken tidligare, men resultaten bekrefter at jeg hadde rett. Nå har jo de to nye i styret bare suttit i tre uker, så håpet er ikke ute styre og ledelse kan snart vare utbytt.
Computum
26.05.2023 kl 10:45 7040

Men hverken styre eller CEO ble sparket denne gangen heller, peaf. Du har jo spådd det i flere år nå. Hva er det du ikke skjønner? Eller hva er det majortitets aksjonærene ikke skjønner?
peaf
26.05.2023 kl 10:13 7073

I dag får du en PHO aksje for 4,5 usd, når Schneider tok over sjefsstolen kosta en aksje drygt 6 usd. Ned ca 25 % i dollar med vår handlekraftige amerikanske sjef.
Men Cevira avtalen som vart estimert til 250 usd når den blev avtalt som i Norske kr var 2,3 mrd på den tiden, er i dag ca 2,75 mrd kr. Men hvorfor er den totalt uten mediadekkning og forventninger. Enligt Asieris går alt etter planen og de gjør store fremskritt i sine studier. Men ser man på kursen så er det som avtalen ikke eksisterer.
Hadde jeg ikke følgt med på Asieris og sett vilke tiltak og avtaler de gjort underveis så hadde jeg nok og tvivlet på at Cevira noensinne blitt godkjent.
Og den reelle potensialen er enorm, det kommer det at vise seg med tiden.
peaf
25.05.2023 kl 11:07 7231

Ja du har fullstendigt rett, klarer selskapet kjøpe 748.000 aksjer til ett snittpris på 60 kr. Så får de tilbake hele kjøpsummen forutsatt att kursen er 60 kr eller mer når de selges igjen, og vinsten blir fordelt på opsjonerne. Det spar aksjonærerne for en utvanning på 2,76 %, men selskapet mister den ekstra inntekten på 44 mil som aksjonærerne må betale om de trykker opp 748.000 nye aksjer. Og hitils har de vel i god radforskstil gjort vad de kan for att melke aksjonærerne.
peaf
25.05.2023 kl 10:20 7814

Ja nå er jeg ikke så opptatt av om du tar meg seriøst eller ikke. Men mange selskap ser det som eneste utvei at skifte CEO og ledelse om de aldri presterer. Og første bud er at gjøre flest mulig observant på resultaten de skaper. Og til og med været føles bedre når investeringer gir avkastning.
Burobeng
25.05.2023 kl 10:16 7825

Disse opsjonene kan bli dyre å oppfylle når kursen kommer opp på anstendige nivåer. Derfor bør selskapet kjøpe egne aksjer i markedet på disse lave nivåene slik at de har en beholdning som kan dekke opsjonsforpliktelsene.
Almirante
25.05.2023 kl 09:13 7849

Peaf, det blir litt for mye "gnåling" og "furting" mot ledelsen. Du har mye kunnskap og fakta og jeg er veldig takknemlig for innleggene dine. Eneste som er frustrerende, og gjør at jeg ikke kan ta deg seriøst er den kontinuerlige klagingen mot Schneider og ledelsen.
Virker som om du har en personlig vandetta mot Schneider, og det er nok ikke sunt i lengden. Ta heller og nyt sommerværet, for Schneider sitter trygt og Photocure vil ligge og skvalpe rundt 50kr.
peaf
25.05.2023 kl 07:38 7957

Gleden står høyt i tak PHO har aldri tapt mer penger en de gjorde i fjor, og det må fires med 748000 opsjoner til ledelsen som har klart bragden med rekordtapet. Man skulle nesten tru at de avsiktligt har holdt tilbake informasjon som kunde drive opp kursen og der med gitt en betydligt høyere inløsningskurs. Nå er den 59,91 kr men for bare 3 månader seden skulle den vart på 120 kr. Men det vore det samme som at innrømme at de er veldigt smarte, og det er knappest tilfelle.

Og nå kommer de antagligen tjene seg styrtrike på verdier som ingen av dem har vart med på at skape. Han Hestdal som skapte Cevira og kontakten med Asieris fikk sparken, og en totalt udugelig ledelse i verdens målestokk får belønningen. Opsjonerne er per idag verdiløse for alle utom selskapet som får alt opp til 60 kr på de 748.000 nye aksjerne de lager og selger. Det utgjør maks 44 mil til selskapet og reduserer verdien med 2,76 % på samtlige aksjer i selskapet vid innløsning. Man skulle tru at selskapet og ledelsen etter så mange år var i stand at tjene nok penger til lønner og bonuser uten at hente de i opsjonsemisjoner.

Hva skjer om Cevira plutsligt blir godkjent, jo kursen passerer 200 kr og mer til. Og Schneider sitter igjen med minst 20 mil og Erik Dhal med minst 14 mil som belønning for noe de ikke på noen måte har bidratt til. Og det er lavt regnet det blir nok minst det dobble, og før at ikke snakke om hva Hestdal mente potensialet er så blir det mange ganger mer. Vi får håpe at Briarwood og Lannebo har fått nok av ledeisen og får dem fjernet gjenom Hallerberg
Det bør i alle fall ikke bli så at Cevira skall bidra med noen kjempelønninger til den her fiasko gjengen som ikke klarer prestere nok til egen lønn.
Redigert 25.05.2023 kl 07:40 Du må logge inn for å svare
peaf
24.05.2023 kl 10:20 8237

Ingen ting skjer og kursen gjenspeiler det, i 4,5 år har vi levt med Schneider og hans løften som aldri innfrir. Og kursen viser at alle har ingen truverdighet til Schneider lengre. Blir det bedre med saphirascopen, 18 stk i Q1 når vi ventet i over et år på lanseringen er ikke noen suksess i mine øyner. Så selgerne i USA klarer bare selge et halvt scope var i kvartalet, det forteller meg at det må vare en utrolig overkapasitet med selgere i forhold til kjøpere. Og jeg antar Hallerberg og Brondberg klarer at se forskjellen, og Europa er enda verre der virker de ikke øke salget over hodet taget.

Men alt er langt i fra svart årsomsettningen er over 400 mil, og driften kan enkelt effektiviseres til at generere et overskudd på ca 200 mil i året. Som med en P∕E på 15 betyr en selskapverdi på 3 mrd og en kurs på ca 100 kr. Og tar man med Hexvix i Kina som fort kan gi minst 200 mil i royalty så blir verdien 6 mrd, og en kurs på ca 200 kr. Det er meget sannsynlig når man ser vad Asieris virker forvente. Og alt dette klarer de best uten Schneiders innblandning, som ikke har klart at gjøre en vellykked satsning på 4,5 år. Og endå fikk han en lønn på totalt 13 mil i fjor, og bare styret og guderne vet hvorfor.

Og så har vi Cevira som overgår alt annet, der Schneider for første gang kommenterte Cevira skriftligt på mange år.
" og forventede fase 3-resultater fra vår partner Asieris for begge
Hexvix i Kina og Cevira senere i år. 2023 lover å bli et spennende år for Photocure. "
Det vekkte ingen større jubel hos analytiker eller de større investorerne, kansje beroende på de ikke fikk det med seg. Eller at det potensielle verdien av en markedsføringstillatelse for Cevira i hele verder ikke er kommunisert. Og Schneider aner ikke vad den er, fast PHO har solgt rettigheterne til produktet.

Men vi vet at vid full godkjenning så får PHO ca 700 mil i godkjenningsbetalning, som i prinsipp burde forsvare en verdi på 10 mrd og en kurs på 400 kr da royalty kommer i tillegg. Men som sagt de store muligheterne verken snakker de eller skriver om, det får Asieris ta seg av. Men PHO har rett at vurdere produkterne de utlisensierer, det skulle bare mangle at de ikke har en mening om sine produkter.
Men som sagt fremtiden er meget lys, og enda lysere uten Schneider som sløser bort enorme summer på verdløs vekst. Og hva seier hexvix avtalen med Asieris utom godkjenningsbetalning, er det ikke informasjonspliktigt.

Og nå har vi havnet i ett Schneider vakum igjen som ingen vet var det leder for nye meldinger kommer. Men de 700 mil kommer i år, og bekreftelsen på det kan komme vilken dag som helst. Så får vi håpe kinesiske og europiske helsemyndigheterne ser de store fordelerne en medisin mot celleforandringer i livmoderhalsen innebær.
Og det er vel mer en sannsynligt at de gjør.
Redigert 24.05.2023 kl 10:25 Du må logge inn for å svare
KeesB
22.05.2023 kl 13:14 8617

Få håpe at FDA holder seg til de 120 dgr. Hadde vart unikt.
Merlin
22.05.2023 kl 09:14 8794

Kan legge til at det er viktig at flexiskop igjen produseres. Løsningen gjør surveillance mulig, dvs. både diagnose og operasjon samtidig. Photocure arbeider for å holde de solgte flexiskopene oppe å gå, men er avhengig av en rask løsning fra FDA på nedklassifisering, som medfører mye mindre byråkrati og tid for godkjennelse.
Merlin
22.05.2023 kl 09:08 8819

Lavere terskel for godkjenning og produksjon av skop.
Flere konkurrenter
Lavere priser på skop
Bedre skop og alle med høyoppløsning. Nye flexskop.
Bedre markedsadgang, bl.a. når Olympus også lager BLC-skop. Olympus har vært en propp i systemet, med høy markedsandel, men kun hvitt lys. Kommer de med BLC løsning vil det virkelig åpne hele markedet, ikke minst i Skandinavia og USA.
Ikke lenger monopol til Karl Storz.
Leverandørene må selv ta ansvaret for markedsføring og salg av skop. Pho kan vesentlig redusere sine salgskostnader.
Salget av Hexvix/Cysview vil øke drastisk.
Slettet bruker
22.05.2023 kl 08:11 8933

Hva betyr nedklassifisering av krav til flexiscop i praksis for Photocure?
Merlin
22.05.2023 kl 01:20 9041

Minner om at Dan Schneider på 1q23 weben uttalte at FDA kommer med en uttalelse om nedklassifisering av krav til flexiscop INNEN UTGANGEN AV MAI!
Etter 52 sekunder: https://channel.royalcast.com/hegnarmedia/#!/hegnarmedia/20230510_9
Merlin
22.05.2023 kl 00:45 9046

Ut med Karl Storz - inn med UroViu. Uroviu er også en av dem som har lagt inn krav til fda om nedklassifisering .

Storz har vært en virkelig klamp om foten for Photocure. Trege på alt, bortsett fra de siste faste scopene (Saphira), og der Photocure har gjort hele salgsjobben "gratis" for Storz!

Jo flere tilbydere av BLC-scop, der leverandørene selv må gjøre salgsjobben, jo bedre for Photocure:

1. Økt konkurranse gir bedre skop, høyere oppløsning og bedre BLC-resultater.
2. Photocure kan konsentrere seg om brukshyppighet og Hexvix/Cysview-salg. Bør kunne spare masse inn på salgskostnader og samtidig øke omsetningen.

Lavere terskel for nye flexiscop kan også gi flere tilbydere av slike. Bør være på plass i 2024.

Asieris Deepens Strategic Partnership with UroViu to Further Develop Integrated Diagnosis and Treatment Platform for Bladder Cancer
May 18, 2023
News Release


Shanghai, China, May 18, 2023 – Asieris Pharmaceuticals (688176), a global biopharma company specializing in discovering, developing and commercializing innovative drugs for the treatment of genitourinary tumors and other related diseases, announced a strategic collaboration with UroViu Corporation (“UroViu”). Asieris Pharmaceuticals will obtain exclusive global rights to UroViu’s patented technology of portable single-use cystoscope in the field of fluorescent imaging.

https://asieris.com/asieris-deepens-strategic-partnership-with-uroviu-to-further-develop-integrated-diagnosis-and-treatment-platform-for-bladder-cancer/
Redigert 22.05.2023 kl 00:55 Du må logge inn for å svare
peaf
19.05.2023 kl 10:44 9368

Nå er det bare 2 - 3 månader til Hexvix studien i Kina er ferdig, og 15 mil til PHO i godkjenningsbetalning kommer. Hexvix har reden hamnet i produktkatalogen til Asieris og refusjon er avklart fra myndigheternes side. Så godkjenning kommer uten all tvivel, og det er bekreftet at Sinopharm og skall selge og markedsføre behandlingen i Kina og Taiwan. Så er spørsmålet i hvor stor grad den blir brukt, men det har kommt mange studier på senere tid som bekrefter førdelen med BLC og Hexvix.

Og vi vet at i Ipsen området står Tyskland og Østerike for 70 % av omsettningen eller ca 150 mil i året. Nå er det Kinesiske markedet 15 ganger så stort, så muligheterne er meget store om Kineserne ser førdelerne med behandlingen. Og kineserne bruker refusjonen til at styre behandlinger dit de ønsker, så mye tyder på at de ønsker BLC behandlingen da refusjon reden er bevilged uten eg vet hvor stor den er. Men Asieris virker vare fornøyd med den.

Og ikke glem Cevira det er 3,5 månader siden de primære resultaten førelåg, og de må vare ferdigbehandlet vilken dag som helst
Blåmann
16.05.2023 kl 10:59 9740

De største aksjonær bevegelser blant topp 20 fra 19.04.2023 til i dag 16.05.2023:

The Bank of New York, 4 klientkontoer
-261.000 aksjer

The Northern Trust Comp
-129.000 aksjer

Ut av topp 20: State Street Bank og den sjette SEB kontoen.

Nye er: J.P. Morgan SE med 274.300 aksjer

Verdipapirfondet Equinor Aksjer NO med 258.600 aksjer.
peaf
16.05.2023 kl 10:37 9767

Ja det ser ut at det muligens blir en positiv dag. Asieris er opp 7,82 % i kina i dag kan PHO matche det, og det er uten nyheter til og med hjemmesiden deres er forduftet i 3 dygn nå.
Om det beror på at de vil spare oss for gode eller dårlige nyheter vites ikke. Kansje de mener det er uprofesjonelt med for mye nyheter på lik linje med Schneider.
Hva med om Schneider skrev med store bokstaver i presentasjonen at i år venter vi resultater fra Kina om vår estimerte 2,5 mrd avtale om Cevira rettigheterne.
Som er sanningen i steden for en meget diskret og osynlig kommentar i rapporten, som noen mener er ett profesjonelt oppførande.

Og resultaten kommer føre en Schneider trur og verdien er mange ganger større en den estimerte verdien. Det kommer snart fasit som kommer at bevise den enorme suksessen som den første medisinen mot celleforendringer i livmoderhalsen kommer at gjøre ut i verden.
Redigert 16.05.2023 kl 10:52 Du må logge inn for å svare
Blåmann
14.05.2023 kl 12:27 10150

God oppsummering peaf. Man skjønner at potensialet er stort.