Frisører i jobb igjen ila April​


Er bra man begynner å normalisere deler av samfunnet. Får håpe vi kommer i sving igjen så fort som mulig. Vi må lære oss å leve med denne pandemien og på et ansvarlig vis fortsette å ta personlige forehåndsregler, for det kan ta lang tid til flokkimmuniteten er på et nivå som gjør det unødvendig. I mellomtiden kan vi ikke legge ned all virksomhet. Det vil bare føre til vel så mye lidelse som viruset. ​

https://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/frisorer-og-andre-virksomheter-som-er-stengt-av-smittevernhensyn-kan-apnes-igjen-i-lopet-av-april/3423950742.html
Redigert 08.04.2020 kl 14:29 Du må logge inn for å svare
utkant
07.04.2020 kl 17:00 526

Spørs om man blir immun.

Ettersom jeg har forstått (uten å ha særlig kunnskaper om pandemier eller virus), vil dette koronaviruset herje med oss i lang tid fremover, muligens også i muterte utgaver. Med det går jeg ut fra at det kan ta flere år før flokkimmuniteten er på et nivå som for influensa, noe som tilsier at vi før eller senere blir tvunget til å gjenoppta arbeid og aktiviteter. Og nå som vi begynner å få et visst overblikk er det kanskje greit at vi heller gjør det før.

Har også forstått det sånn at det blir flere faser med dette og mulig gjenoppblomstring med økt smittespredning i perioder. Så når det kommer til personlige tiltak vi kan gjøre - som denne evinnelige håndvasken - må alle forsøke å opprettholde, ikke minst av hensyn til utsatte grupper i samfunnet som har vel så stort behov for sosial omgang som friske og kvikke mennesker.

Absolutt ingenting å juble for, etter min mening. Er selv helt på linje med professoren som heller vil ha strengere tiltak. Mest tragisk er det at der ikke finnes gode nok munnbind. Burde hatt påbud om munnbind i 14 dager i det offentlige rom, iallefall innendørs som et absolutt minimum, men også ved forsamlinger utendørs. Da hadde vi bygd på suksessen og kanskje langt på vei knekt viruset hvis vi samtidig hadde opprettholdt grensekontroll. Kan like å gamble litt av og til, men absolutt ikke her!

https://www.dagbladet.no/nyheter/advarer-mot-a-lette-pa-tiltak/72341225

Problemet er bare at viruset ikke lar seg "knekke". Det vil fortsette å eksistere med mindre vi alle lever som en bubbel boy (Seinfeld). Og å påføre seg selv og alle sammen en langsom pinefull sykdoms- og sultedød som følge av at ingen kan gjøre noe som helst, fra inni bobla si, er ikke et alternativ.

Det var da voldsomt bastant da, men du vet muligens mye mer enn meg om dette. Derfor ikke fruktbart med ytterligere polemikk, men må innrømme at jeg tror mer på og har mer tillit til professor Westin (link i mitt forrige innlegg).

Redigert 07.04.2020 kl 20:29 Du må logge inn for å svare

Du har nok rett, derfor er jeg særdeles glad for kveldens melding fra Softox. En test fra Institute for Hygiene and Microbiology konkluderer med at hånddesinfeksjonen er effektiv mot coronavirus, og alle andre virus, sopp og bakterier.

https://finansavisen.no/nyheter/helse/2020/04/07/7516299/softox-solutions-produkt-er-effektivt-mot-coronavirus