Kalera - Doblingskandidat med solid businesscase


Hei alle,

vil dele en skikkelig godbit jeg fant som nå også er notert på OTC, Kalera AS.

Det er i mine øyne rett og slett framtiden det å dyrke slik de gjør. De dyrker innendørs med innhøsting 12 ganger i året, produksjon i høyden, 5 % av vannforbruket til tradisjonelt landbruk, 14 dager lengre holdbarhet i butikkhyllene, ingen sprøytemidler eller uønskede organismer / kjemi, bruker 99% mindre landareal, og 80% mindre gjødsling. Sikker produksjon året rundt uten risiko.

Selskapet har 20 - 40 MNOK i EBITDA pr. anlegg, og 29 anlegg planlagt, hvorav ett er bygd og i produksjon med solide kunder, og ett er under bygging.

Selskapet er nylig notert på 7,85, ligger nå på 10,-, og Arcit (dekker selskapet) har kortsiktig kursmål på 20 NOK (2 USD).

Les mer på www.kalera.com

Kom med innspill på hva dere mener kan være negativt. Per i dag er jeg bull, men vil gjerne høre andres tanker.
Redigert 08.05.2020 kl 12:30 Du må logge inn for å svare

Noen som sitter på info her? En som handlet 1,3 millioner aksjer i går. Dette caset er vanvittig spennende- merkelig at det ikke er mer info/nyheter her. Her er det bare å feste beltet
Rickjay
22.05.2020 kl 14:31 556

Syntes også denne var interessant først men dette er på ingen måte ny teknikk. Finnes allerede mange større og mer etablerte konkurrenter så jeg ble ikke like overbevist. Hvor stor markedsandel klarer de å ta? Hvor stor er markedet og hvor mye hekser det? Hva jeg leste så er det ikke lett å gå i overskudd for disse bedriftene heller.

Kalera er den som har kommet lengst, og har allerede ett anlegg i produksjon + ett nytt under bygging (Atlanta). De er av Arctic vurdert til å ha kommet lengst, best teknologi, samt at de ikke prøver å finne opp nye løsninger på vekstsiden (de bruker hyllevare Philips). All annen teknologi er innovativ, og fremst i klassen (Arctic).

Anleggene angis til å ligge med EBIT på 20 - 40 MNOK pr. år med 12 innhøstinger. De har i planene å bygge 24 større anlegg, samt 12 HUB`er (mener det var 12), også i Europa. De har god finansiering nå, og kan vokse med solide kapitalressurser i bakhånd (bl.a. Canica).

Jeg leste presentasjonen fra Arctic 3 ganger perm til perm før jeg investerte, føler dette er et trygt bet i en verden der landbruket må utvikle seg for å kunne levere den kapasitet / kvalitet som forventes. Ser en på tallene for KALERA så bruker de nesten ikke vann, er 300% mer arealeffektiv, og 6X produksjonen med 12 innhøstinger i året. Dette er gode tall.

Rickjay
22.05.2020 kl 15:36 511

Kalera er litt sent ute. Har ikke klart å finne ut hva som er nytt og innovativt med dem som ikke allerede finnes. Men jeg er veldig åpen for info som viser til at Kalera har noe nytt og spennende og ikke bare at Atctic sier at de har kommet lengst fordi det har de åpenbart ikke.

https://roboticsandautomationnews.com/2019/05/03/top-25-vertical-farming-companies/22181/

I hvert fall 25 bedrifter som kommet lenger enn dem. "Another late addition is Kalera, which last year opened the first hydroponic HyCube growing center on the premises of the Orlando World Center Marriott.
Kalera is now scaling operations to include a new growing facility in Orlando, which will have the capacity to produce upwards of 5 million heads of lettuce per year."

Den i Orlando er igang nå, den fabrikken skulle ansette 75 personer leste jeg. Hvis de kan odle 5 mil salater i året så blir det ikke mye penger. Salaten selges for 25 kr i butikk, så er det vel en grossist i mellom, hvor mye kan de få per salat? 6-10 kr? Så 30-50 miljoner som skal dekke driftskostnader og lønn til 75 personer. 20-40 MNOK EBIT høres mye ut. Hvor har Arctic det ifra?

Se disse linkene;

https://aerofarms.com/
https://www.plenty.ag/
https://spread.co.jp/en/technofarm/

og flere her; https://roboticsandautomationnews.com/2019/05/03/top-25-vertical-farming-companies/22181/

25 store selskaper, nærmere 10 mrd NOK innhentet i venturecap bare i USA, Alle pro´s nevnt overfor går igjen på alle selskapenes nettsider, -Good luck
Redigert 23.05.2020 kl 16:06 Du må logge inn for å svare

Vel, jeg baserer meg på informasjonen fra selskapet / Arctic, og i den sammenheng stusser jeg litt på det at andre skal ha kommet mye lengre.

Når det gjelder forhandler så er det oppgitt 5% til leddet. Alle tall er tilgjengelig i Arctic-analysen. Den virker forøvrig å være veldig grundig.


Jeg krysser fingre på at teamet i Kalera har bedre teknologi i bunn (som oppgitt i analysen), og at de vinner frem i et marked som uansett revolusjonerer landbruket. Noe som jo er på tide :)

Woody
23.05.2020 kl 10:42 354

Jeg syntes også Kalera virker veldig spennende. Sprøytefri, lokal, lite avtrykk og miljøvennlig, det klinger bra. Man ser jo hvordan det har gått med Beyond Meat og disse selskapene, som er litt i samme gate. Vannmangel er et kjempeproblem mange steder i verden for eksempel, 95% mindre vann.

At det er flere aktører kan tvert imot være positivt. Markedet er så gigantisk at hvis dette kan konkurrere ut bare 10% av vanlig dyrking av salater vil alle selskapene kunne ha sterk vekst. Det finnes tusenvis av punkter man kan sette opp en fabrikk (nær tettbebygde strøk). Det blir litt som med lakseselskapene, alle blir med på festen. Det positive med flere aktører er at det blir mer publisitet som øker forbrukernes bevissthet om denne løsningen. Man kan også se til hverandre og lære av andres feilsteg. Tror ikke det er positivt med bare en liten aktør i dette gigantmarkedet.