<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Overgikk forventningene

Nordmenn er motstandsdyktige, mener analytiker Joachim Huse i Pareto Securities. Selv om Kids omsetning falt, er han positiv.

Publisert 11. juli 2023
Oppdatert 11. juli 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 216 ord
FALL: Kids omsetning var ned 2,5 prosent i andre kvartal. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg

 

Interiørkjeden Kid kom mandag med varsel om inntektsfall. Selskapet presenterer tall for årets andre kvartal senere i sommer, men velger allerede nå å varsle børsen om at topplinjen blir lavere enn tidligere år. 

I 2022 og 2021 tjente kjeden henholdsvis 730 og 676 millioner kroner i andre kvartal. For 2023 ender den imidlertid «bare» på 724 millioner kroner, hvilket betyr et fall på 2,5 prosent, sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Kid Interiør ser også et omsetningsfall på 1,1 prosent, til 450,7 millioner kroner. En butikk ble åpnet, en butikk ble flyttet, og tre butikker ble pusset opp i løpet av kvartalet. Det ble ikke stengt noen butikker. Totalt antall fysiske butikker ved slutten av kvartalet var 156.

Pareto er bull

Til tross for omsetningsfall er analytiker Joachim Huse i Pareto positiv til aksjen. En kort halvtime etter varselet gikk ut skrev Huse at salget for andre kvartal var noe over egne forventninger, og gjentar kjøpsanbefalingen og kursmålet på 85 kroner. 

Aksjen stengte fredag på 79,50 kroner, hvilket vil si at Huse fremdeles ser oppside på 7 prosent.

I en kundeoppdatering skriver Huse at de norske forbrukerne «generelt sett er noe mer motstandsdyktige.»

Huse sitt kursmål fremstår imidlertid som forsiktig i forhold til andre meglerhus. ABG, Arctic Securities og SpareBank 1 Markets har kursmål på henholdsvis 90, 105 og 100 kroner.