<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nykode vil hente rundt en halv milliard

Emisjonen ligger an til å bli fulltegnet basert på signaler fra både eksisterende aksjonærer og internasjonale investorer.

Publisert 24. okt. 2023
Oppdatert 24. okt. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 289 ord
JAKTER MIDLER: Nykode Therapeutics, her ved adm. direktør Michael Engsig. Foto: Iván Kverme

 

Nykode Therapeutics har tirsdag etter børsslutt lansert en rettet emisjon på opptil 29.549.400 nye aksjer. I den forbindelse har kreftvaksineselskapet engasjert ABG Sundal Collier samt JP Morgan, Jefferies og Van Lanschot Kempen som tilretteleggere.

Nykode-aksjen endte tirsdag på 20,10 kroner, opp 2,6 prosent. Ved en slik kurs vil emisjonen kunne bli på opp mot 590 millioner kroner. Tegningskursen i emisjonen er imidlertid ikke fastsatt ved kunngjøringen.

Eksisterende aksjonærer som er representert i styret i Nykode, har signalisert at de vil tegne seg for aksjer for opp mot 330 millioner kroner.

I tillegg opplyses det om interesse fra internasjonale investorer som vil sikre fulltegning i emisjonen.

Sikter mot USA-notering

Mandag ble det kjent at norske skattemyndigheter mener Nykode skylder 330 millioner kroner i skatt. Adm. direktør Michael Engsig uttalte i den forbindelse at selskapet er uenig med skattemyndighetene i dette tilfellet.

«Vi har vært forberedt på dagens resultat som et mulig scenario, og det vil derfor ikke endre noen av Nykodes operative planer for å gjennomføre selskapets strategi de kommende årene,» sa han.

I tirsdagens melding oppgir Nykode at provenyet fra emisjonen blant annet skal brukes på kliniske studier med produktkandidaten VB10.16, utvidelse av pipeline, forskningsaktiviteter samt såkalte CMC-aktiviteter (kjemi, produksjon og kontroll).

Et annet formål ved emisjonen er å utvide aksjonærbasen med internasjonale investorer i forkant av en mulig børsnotering i USA, opplyses det.

Etter emisjonen vil det bli vurdert å gjøre en etterfølgende reparasjonsemisjon rettet mot eksisterende aksjonærer i selskapet.

Selskapet hadde en kontantbeholdning på 174 millioner dollar ved utgangen av andre kvartal i år.

Hittil i år har Nykode-aksjen falt 28,5 prosent på Oslo Børs.

Jan Haudemann-Andersens selskaper Datum og Datum Opportunity eier tilsammen 12,9 prosent av aksjene i Nykode Therapeutics, ifølge tall fra Infront. Rasmussengruppen står oppført med 10,2 prosent.