<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tesla senker farten i januar

Elbilprodusenten skal ha planer om ytterligere opphold i produksjonen.

Publisert 27. des. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 187 ord
PAUSE: Tesla skal ha planer om redusert produksjon i Shanghai i januar. Her ferdige Teslaer klare for frakt. Foto: Bloomberg

Tesla planlegger å gå for redusert maskin ved bilfabrikken i Shanghai også i januar, melder Reuters. Fra før har elbilprodusenten kunngjort redusert produksjon også nå i desember.

Nyhetsbyrået viser til en produksjonsplan det har fått se selv. Der fremgår det at Tesla vil kjøre bilproduksjon i 17 dager i januar – mellom 3. januar og 19. januar – før produksjonen stoppes i perioden 20. januar til 31. januar.

Produksjonen stanses for en forlenget pause i forbindelse med kinesisk nyttår.

Tesla utdyper imidlertid ikke noe mer med spesifikke årsaker til produksjonspausen, ifølge nyhetsbyrået, som samtidig påpeker at Tesla ikke har hatt noen etablert praksis med lengre driftsstans knyttet til kinesisk nyttår.

Shanghai-fabrikken hadde drift som normalt gjennom den siste uken i desember i fjor, mens pausen knyttet til nyttårsfeiringen da var på tre dager.

Kinesisk nyttår markeres med offentlige helligdager fra 21. januar til 27. januar i det kommende året.

Tesla skal ha hatt en plan om å stanse det meste av arbeidet ved Shanghai-fabrikken nå i den siste uken i desember. Produksjonsstansen ble imidlertid fremskyndet til lørdag, samtidig som Kina preges av nye bølger med covidsmitte.