<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Før Tesla-tallene: Kutter prisene for sjette gang i år

Tesla slipper kvartalstall senere onsdag. Rett før offentliggjøringen har elbilprodusenten kuttet prisene enda en gang.

Publisert 19. apr. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 182 ord
TALL I DAG: Senere onsdag kommer Tesla med tall for første kvartal. Foto: Bloomberg

Tesla kommer med resultatene for årets første kvartal senere onsdag. Før tallslippet har elbilprodusenten kuttet prisene i USA enda en gang.

Priskuttet er selskapets sjette så langt i år i USA, ifølge Reuters.

Kuttet gjelder versjoner av Model Y og Model 3.

Prisene på Long Range- og Performance-versjonene av Model Y er begge satt ned med 3.000 dollar – mer enn 31.000 kroner. Prisen på Model 3 med bakhjulsdrift er kuttet med 2.000 dollar.

De amerikanske prisene på grunnversjonene av Model 3 og Model Y er redusert med henholdsvis 11 og 20 prosent hittil i år, ifølge nyhetsbyrået.

Tesla har også nylig satt ned prisene i Europa, Kina, Israel, Singapore, Japan, Australia og Sør-Korea.

Nylig rapporterte Tesla om en økning på 4 prosent i leveransene i første kvartal, en kraftig oppbremsing fra veksten på 17,8 prosent kvartalet før.

Før kvartalstallene senere onsdag er analytikernes forventning at Tesla presenterer en inntektsvekst på 24,2 prosent fra første kvartal i fjor, til 23,29 milliarder dollar, ifølge Refinitiv-data. Gjennomsnittsestimatet har falt rundt 2,4 prosent de seneste tre månedene.