<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Freyr flytter hovedkontoret til USA

Freyr varslet tidligere i år at de ville flytte hovedkontoret fra Luxembourg til USA. Nå har aksjonærene gitt grønt lys. 

Publisert 18. des. 2023
Oppdatert 18. des. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 257 ord
GRØNT LYS: Styreleder Tom Einar Jensen i Freyr får grønt lys fra aksjonærene. Foto: Ivan Kverme

Batteriselskapet Freyr avholdt ekstraordinær generalforsamling 15. desember, og har nå fått nødvendig antall stemmer for å godkjenne flytting til USA. Selskapet venter med det å gjennomføre flyttingen av hovedkontoret fra Luxembourg til USA innen utgangen av året, oppgis det i en pressemelding. 

– Med denne avstemningen vil Freyr bli et amerikansk selskap innen utgangen av 2023, noe som vil legge til rette for at vi kan realisere de tidligere kunngjorte fordelene for aksjonærene, sier styreleder Tom Einar Jensen. 

Det nye hovedkontoret skal ligge i Delaware utenfor New York. På denne måten vil selskapet «Dra nytte av veletablerte prinsipper for selskapsstyring etter Delaware-loven», heter det i pressemeldingen. Videre oppgir Freyr at det er bedre utsikter for inkludering i aksjeindekser og «benchmarking» fra aktivt forvaltede fond, som vil bedre fondslikviditeten i aksjen.

Fallende aksjekurs

Freyr annonserte tidligere i høst at de planlegger å strupe investeringene i Giga Arctic-fabrikken i Mo i Rana neste år. Selskapet uttalte samtidig at deres hovedprioritering var å skalere opp battericelleproduksjonen til gigaskala i USA. Begrunnelsen var at rammebetingelsene for å drive med batteriproduksjon er langt bedre i USA og Canada enn i Europa og Norge.

Aksjekursen til Freyr fikk seg en kraftig knekk i oktober, da den amerikanske investeringsbanken Cowen halverte kursmålet fra 14 til 7 dollar. I løpet av november ble Freyr-aksjen halvert på New York-børsen etter å ha lagt frem tall for tredje kvartal. Aksjen er ned 77,8 prosent så langt i år, og ble sist handlet for 1,88 dollar pr. aksje.