<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analytiker sabler kursmål med 93 prosent

Aksjonærene vil komme i andre rekke når Seadrill skal innlede diskusjoner med bankene som representerer selskapets kreditorer, mener analytikerne i ABG Sundal Collier.

Publisert 22. nov. 2019 kl. 14.01
Oppdatert 22. nov. 2019 klokken 15.40
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 251 ord
SABLER KURSMÅL: ABG Sundal Collier nedgraderer ifølge en oppdatering Seadrill til en hold-anbefaling fra en tidligere kjøpsanbefaling. Samtidig kuttes kursmålet med 93 prosent. Foto: NTB Scanpix

ABG Sundal Collier nedgraderer sin anbefaling på Seadrill-aksjen fra kjøp til hold.

Samtidig nedjusteres kursmålet fra 150 til til 10 kroner, ifølge TDN Direkt.

Kursmålet kuttes dermed med hele 93,3 prosent. Fredag ettermiddag ble aksjen notert til 9,33 kroner på Oslo Børs, ned 4 prosent fra dagen før.

På ett år har Seadrill-aksjen rast 92,5 prosent.

I andre rekke

Meglerhuset trekker frem at aksjonærene vil komme i andre rekke når Seadrill skal inngå diskusjoner med bankene som representerer selskapets kreditorer, som vil være interessert i å finne en bærekraftig kapitalstruktur.

«I så måte, selv om vi forventer at aksjen vil være volatil til endringer i sentiment, vil den forbli for langt ute på risikokurven frem til en permanent kapitalstruktur er på plass», skriver ABG Sundal Collier.

Meglerhuset estimerer ifølge nyhetsbyrået at dagratene for flåten som nå er i arbeid må stige til 300.000 dollar pr. dag for flyterne og 100.000 dollar pr. dag for jackup-riggene for at Seadrill skal bli fri kontantstrøm-nøytrale.

Ned fem kroner

Samtidig nedjusterer Kepler Cheuvreux sitt kursmål på Seadrill til 30 kroner fra tidligere 35 kroner, samtidig som kjøpsanbefalingen opprettholdes, ifølge TDN Direkt.

«Vi mener markedet underestimerer selskapets evne til å utøve strategiske grep, samtidig som markedet fortsetter å forbedre seg inn i 2020 og 2021», skriver meglerhuset.

Nordea Markets opprettholder på sin side ifølge nyhetsbyrået kjøpsanbefaling på Seadrill med kursmål på 121 kroner. Meglerhuset ser det som positivt at Seadrill har tilstrekkelig med kontanter til andre halvår 2021 før det må refinansiere.